Welkom bij VGZ!

Speciaal voor inwoners van Rotterdam hebben wij in samenwerking met de gemeente Rotterdam het VGZ Rotterdampakket gemaakt. Deze zorgverzekering is voor inwoners met een inkomen onder 130% van het minimumloon.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

De voordelen van het VGZ Rotterdampakket

  • 10% korting op de basisverzekering.
  • Maximaal € 50 eigen risico per persoon. Het overige eigen risico is meeverzekerd.
  • Veel vergoedingen, bijvoorbeeld voor brillen, fysiotherapie en de tandarts.
  • Alle eigen bijdragen voor vergoedingen zijn meeverzekerd. Onder bepaalde voorwaarden zelfs die voor de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).
  • Wij betalen nota’s meestal rechtstreeks aan de zorgaanbieder. U hoeft dan niets voor te schieten.
  • Het VGZ Rotterdampakket is voor iedereen met een lager inkomen.
  • Geen medische selectie. Iedereen mag meedoen.
  • Bent u ergens anders verzekerd? Wij regelen uw opzegging!

Aanmelden


De premie

In 2018 is de premie voor het VGZ Rotterdampakket € 167,63 per maand. De premie is als volgt opgebouwd:


VGZ Ruime Keuze € 104,58
VGZ Aanvullende Verzekering € 63,05

Het VGZ Rotterdampakket is voor inwoners van Rotterdam met een inkomen tot 130% van het minimumloon.

Gemeentelijke bijdrage vervalt in 2018

Tot en met december 2017 ontvangt u van de gemeente Rotterdam € 10 korting op de premie die u per maand betaalt voor het VGZ Rotterdampakket. Deze korting vervalt met ingang 1 januari 2018.

Nieuw: vergoeding hoge zorgkosten van € 150

Ontvangt u in 2017 de Tegemoetkoming Meerkosten Zorg (TMZ) van de gemeente Rotterdam? Dan weet de gemeente dat u hoge zorgkosten hebt door een chronische ziekte of een beperking. Hebt u in 2018 de zorgverzekering bij het VGZ Rotterdampakket? Dan ontvangt u in 2018 naast de TMZ ook de vergoeding hoge zorgkosten van in totaal € 150. Vanaf 1 maart 2018 verrekent VGZ € 15 met de maandpremie die u betaalt tot eind 2018. U krijgt voor 1 maart 2018 een nieuwe polis van VGZ. U hoeft hiervoor niets te doen.

Wanneer ontvangt u de vergoeding hoge zorgkosten VGZ Rotterdampakket?

U hebt recht op de vergoeding hoge zorgkosten als u voor 18 december 2017 een brief van de gemeente krijgt waarin staat dat u de TMZ ontvangt. Deze brief heet een beschikking. Alleen als u de beschikking ontvangt en verzekerd blijft bij het VGZ Rotterdampakket geldt deze wijziging voor u.

Vergoedingen

Het VGZ Rotterdampakket is een totaalpakket met veel vergoedingen. U vindt alle vergoedingen terug in ons vergoedingenoverzicht 2018. Of bekijk uw vergoedingen op onze website.


Volledig wijzigingsoverzicht

Bent u in 2017 al verzekerd via het VGZ Rotterdampakket? Dan hebt u bij uw polis voor 2018 een overzicht gekregen met een aantal wijzigingen in uw zorgverzekering. Bekijk ook het volledige wijzigingsoverzicht.

Voorwaarden en formulieren

Aanmeldformulier VGZ Rotterdampakket
Verzekeringsvoorwaarden VGZ Ruime Keuze 2018
Verzekeringsvoorwaarden VGZ Rotterdampakket 2018
Wijzigingsformulier VGZ Rotterdampakket
Aanvraagformulier toestemming

Voorkom extra kosten

Met het VGZ Rotterdampakket bent u goed verzekerd. U hebt € 50 eigen risico. De overige € 335 van het verplicht eigen risico is meeverzekerd. Net als alle wettelijke eigen bijdragen. Maar niet álle zorg wordt vergoed. Het is daarom belangrijk dat u vooraf nakijkt of u een vergoeding krijgt en naar welke zorgaanbieder u kunt toegaan. Zo voorkomt u extra kosten.

In de video ziet u dat er recht is op 5 behandelingen fysiotherapie. En er zijn geen extra kosten. Dit is een voorbeeld. Hebt u een vraag over de vergoedingen van het VGZ Rotterdampakket? Volg dan de stappen in de video. Of bel met de klantenservice. Wij helpen u graag.

Declaratie indienen

In de meeste gevallen betalen wij een nota rechtstreeks aan uw zorgaanbieder. Hebt u toch een nota ontvangen? Dan moet u deze betalen en kunt u de zorgkosten aan ons terugvragen. Dit kan online. Maar u mag de nota ook per post naar ons opsturen. Gebruik hiervoor het declaratieformulier. Hierop staat precies wat u moet doen. U ontvangt het bedrag dat wij vergoeden binnen 10 werkdagen op uw rekening.

Gaat u binnenkort op vakantie naar het buitenland?

Wij helpen u graag met tips, belangrijke telefoonnummers en handige apps. Ook tijdens uw vakantie staan wij voor u klaar.

PGB aanvragen voor verpleging en verzorging

Hebt u thuis langdurige of intensieve verpleging en verzorging nodig? Vraag dan een PGB aan. Hebt u al een PGB? Gebruik dan dit declaratieformulier om de kosten terug te vragen.

Vergoeding 2017

Hebt u een vraag over een vergoeding in 2017? Bekijk dan het vergoedingenoverzicht of de verzekeringsvoorwaarden. U kunt voor een vraag over een vergoeding in 2017 ook contact opnemen via telefoonnummer 0800 – 401 01 05.

U kunt ook langskomen op het spreekuur VGZ in VraagWijzer Kralingen/Crooswijk: elke maandag, woensdag en vrijdag van 9:00 uur tot 12:15 uur en van 13:00 uur tot 16:00 uur, Oostzeedijk 276, Rotterdam.

 

 
 
 

Hebt u vragen?

Voor het snelste antwoord kunt u ons gratis bellen op 0800 - 401 01 05. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

VGZ Rotterdampakket

Klantenservice

0800 – 401 01 05 (gratis)

Postadres VGZ

Antwoordnummer 9292
5600 VM Eindhoven

Bezoekadres

Het stadhuis wordt verbouwd. De informatiebalie in het stadhuis is daarom tijdelijk gesloten. Hebt u vragen over uw zorgverzekering? Bel dan met onze klantenservice.

U kunt ook langskomen op het spreekuur VGZ in VraagWijzer Kralingen/Crooswijk: elke maandag, woensdag en vrijdag van 9:00 uur tot 12:15 uur en van 13:00 uur tot 16:00 uur, Oostzeedijk 276, Rotterdam.


Aanmelden

AanmeldformulierAanmeldformulier
WijzigingsformulierWijzigingsformulier

Overig

Voor organisaties

  

Met hart voor zinnige zorg