Welkom bij VGZ!

Vanaf 1 januari 2017 heeft het IZA Cura Rotterdampakket een nieuwe naam: het VGZ Rotterdampakket. Wij heten u dan ook van harte welkom.

De voordelen van het VGZ Rotterdampakket

  • 10% korting op de basisverzekering.
  • Maximaal € 50 eigen risico per persoon. Het overige eigen risico is meeverzekerd.
  • Veel vergoedingen, bijvoorbeeld voor brillen, fysiotherapie en de tandarts.
  • Alle eigen bijdragen voor vergoedingen zijn meeverzekerd. Onder bepaalde voorwaarden zelfs die voor de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).
  • VGZ betaalt de nota’s meestal rechtstreeks aan de zorgaanbieder.
  • Het VGZ Rotterdampakket is voor iedereen met een lager inkomen. Niemand wordt uitgesloten op basis van medische gronden.

Aanmelden


De premie

In 2017 is de premie voor het VGZ Rotterdampakket € 162,42 per maand. De premie is als volgt opgebouwd:


VGZ Ruime Keuze € 101,65
VGZ Aanvullende Verzekering € 60,77

Het VGZ Rotterdampakket is voor inwoners van Rotterdam met een inkomen tot 130% van het minimumloon. Hebt u een inkomen tot 110% van het bijstandsniveau? Dan betaalt de gemeente maandelijks € 10 mee aan uw premie.

Gemeentelijke bijdrage

Het VGZ Rotterdampakket hebben wij in samenwerking met de gemeente Rotterdam samengesteld voor Rotterdammers met een lager inkomen. De gemeente betaalt in een aantal gevallen € 10 per maand per persoon mee aan de premie.

Kijk na of u (nog) in aanmerking komt voor de gemeentelijke bijdrage

Dat kan via de inkomenschecker. Blijkt dat u recht hebt op een gemeentelijke bijdrage, maar krijgt u die nog niet? Geef dit dan telefonisch aan ons door. Bel ons ook als u de gemeentelijke bijdrage onterecht ontvangt. Anders moet u het te veel ontvangen bedrag mogelijk terugbetalen aan de gemeente.

Vergoedingen

Het VGZ Rotterdampakket is een totaalpakket met veel vergoedingen. U vindt alle vergoedingen terug in ons vergoedingenoverzicht 2017. Of bekijk uw vergoedingen op onze website.

Cursus 'Omgaan met stress'

Voor een cursus ‘Omgaan met stress’ kunt u terecht bij Avant Sanare.

Melatonine

Melatonine vergoeden wij alleen als u deze bestelt bij Online Apotheek eFarma.

Volledig wijzigingsoverzicht

Verzekerden van het IZA Cura Rotterdampakket hebben bij hun polis voor het VGZ Rotterdampakket van 2017 een overzicht gekregen met een aantal wijzigingen in hun zorgverzekering. Bekijk ook het volledige wijzigingsoverzicht.

Voorwaarden en formulieren

Aanmeldformulier VGZ Rotterdampakket
Verzekeringsvoorwaarden VGZ Ruime Keuze 2017
Verzekeringsvoorwaarden VGZ Rotterdampakket 2017
Wijzigingsformulier VGZ Rotterdampakket
Aanvraagformulier toestemming 

Voorkom extra kosten

Met het VGZ Rotterdampakket bent u goed verzekerd. U hebt € 50 eigen risico. De overige € 335 van het verplicht eigen risico is meeverzekerd. Net als alle wettelijke eigen bijdragen. Maar niet álle zorg wordt vergoed. Het is daarom belangrijk dat u vooraf nakijkt of u een vergoeding krijgt en naar welke zorgaanbieder u kunt toegaan. Zo voorkomt u extra kosten.

In de video ziet u dat er recht is op 5 behandelingen fysiotherapie. En er zijn geen extra kosten. Dit is een voorbeeld. Hebt u een vraag over de vergoedingen van het VGZ Rotterdampakket? Volg dan de stappen in de video. Of bel met de klantenservice. Wij helpen u graag.

Declaratie indienen

In de meeste gevallen betalen wij een nota rechtstreeks aan uw zorgaanbieder. Hebt u toch een nota ontvangen? Dan moet u deze betalen en kunt u de zorgkosten aan ons terugvragen. Dit kan online. Maar u mag de nota ook per post naar ons opsturen. Gebruik hiervoor het declaratieformulier. Hierop staat precies wat u moet doen. U ontvangt het bedrag dat wij vergoeden binnen 10 werkdagen op uw rekening.

PGB aanvragen voor verpleging en verzorging

Hebt u thuis langdurige of intensieve verpleging en verzorging nodig? Vraag dan een PGB aan. Hebt u al een PGB? Gebruik dan dit declaratieformulier om de kosten terug te vragen.

2016

Hebt u een vraag over een vergoeding in 2016 (of eerder) bij IZA Cura? Bekijk dan het vergoedingenoverzicht of de verzekeringsvoorwaarden en aanvullende voorwaarden. U kunt voor een vraag over een vergoeding in 2016 ook contact opnemen via telefoonnummer 0800 – 401 01 05.

Hebt u vragen?

Voor het snelste antwoord kunt u ons gratis bellen op 0800 - 401 01 05. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Buiten openingstijden kunt u ook een e-mail sturen. U krijgt binnen 2 werkdagen reactie van ons.

Klantenservice

0800 – 401 01 05 (gratis)

Postadres

Antwoordnummer 9292
5600 VM Eindhoven

Bezoekadres

Het stadhuis wordt verbouwd. De informatiebalie in het stadhuis is daarom tijdelijk gesloten. U kunt terecht bij een andere stadswinkel bij u in de buurt.


Aanmelden

Inkomenschecker

Aanmeldformulier
Wijzigingsformulier

Overig

Voor organisaties

Voor goede zorg zorg je samen