Jammer dat u VGZ
wilt verlaten! 

Wat kunnen we voor u doen?

U hebt vast een goede reden om uw zorgverzekering bij VGZ op te zeggen. Verandert er iets in uw leefsituatie? Of betaalt u voor zorg die u niet nodig hebt? Soms is uw pakket wijzigen al voldoende. Wij bieden u graag een verzekeringscheck aan. Daarbij kijken we samen met u of een ander pakket beter past bij uw situatie. Zodat u zeker weet dat u een zorgverzekering hebt die écht bij u past. 

Doe een verzekeringscheck!


088 – 131 16 51

U betaalt uw gebruikelijke belkosten.
Bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur.

Wilt u uw zorgverzekering opzeggen?

Uw opzegging moet uiterlijk 31 december van dit jaar bij ons bekend zijn.
Bel ons op 088 - 131 17 54 op werkdagen van 8.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur. Wij helpen u graag.

Wilt u alleen uw aanvullende verzekering beëindigen?

Dit kunt u zelf doen in Mijn VGZ. Let op: U bent verplicht om vóór 1 februari een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Deze gaat vervolgens met terugwerkende kracht in per 1 januari.

Wilt u tussentijds opzeggen?

In sommige situaties kunt u ook tussentijds uw zorgverzekering opzeggen.

Ik ga scheiden

Gaat u scheiden en staat u als medeverzekerde op de polis van uw partner? Dan mag de hoofdverzekerde u op elk moment van de polis afhalen. U kunt vervolgens zelf bij ons uw zorgverzekering afsluiten. Bel met onze klantenservice via 088 – 131 16 51. Wij nemen graag uw situatie en de mogelijkheden met u door.

Ik ga wonen, werken of studeren in het buitenland

Als u in het buitenland gaat wonen, werken of studeren bent u soms verplicht om in Nederland verzekerd te blijven. Vul daarom eerst het
toetsingsformulier buitenland in. U ontvangt dan een brief van ons waarin staat of u verzekeringsplichtig blijft of niet. Het ingevulde toetsingsformulier stuurt u naar: Zorgverzekeraar VGZ Postbus 25210 5600 RS Eindhoven

Mijn kind wordt 18 jaar

Wordt uw kind binnenkort 18 jaar? En wilt de 18-jarige zelf verzekeringsnemer worden? Dan kunt u als ouder of verzorger de huidige polis beëindigen. Uw kind kan dan zelf een zorgverzekering afsluiten in de maand nadat het 18 wordt. Advies nodig? Bel dan met 088 - 131 16 51.

Mijn werksituatie verandert

Verandert er iets aan uw werksituatie? Dan kunt u in sommige gevallen uw zorgverzekering opzeggen. Wat er mogelijk is, hangt af van uw situatie. De overheid heeft voor iedere situatie regels bepaald. Onze klantenservice neemt graag uw situatie en uw mogelijkheden met u door. Belt u daarom met 088 - 131 16 51.

VGZ wijzigt de verzekeringsvoorwaarden in mijn nadeel

Het kan voorkomen dat VGZ de voorwaarden van de zorgverzekering moet wijzigen, of de hoogte van de premie. Dit kan midden in een kalenderjaar gebeuren. Is dit in uw nadeel? Dan mag u uw zorgverzekering opzeggen vanaf de dag dat de wijziging ingaat tot één maand na de wijzigingsdatum. Bel met onze klantenservice op 088 - 131 16 51. Wij helpen u graag.

Waarom zegt u op?

VGZ heeft met ruim 3.400 bedrijven, verenigingen, thuiszorg- en ledenorganisaties afspraken over een collectieve zorgverzekering. Bel met onze klantenservice om te ontdekken of we u via een van deze collectieve zorgverzekeringen een scherper aanbod kunnen doen.

Verandert er iets aan uw werksituatie? Dan kunt u in sommige gevallen uw zorgverzekering opzeggen. Wat er mogelijk is, hangt af van uw situatie. De overheid heeft voor iedere situatie regels bepaald. Onze klantenservice neemt graag uw situatie en uw mogelijkheden met u door. Belt u daarom met 0900 - 07 50 (gebruikelijke belkosten). Of lees meer informatie op de pagina collectiviteit wijzigen.

Uw kind kan zelf een zorgverzekering afsluiten in de maand nadat het 18 wordt. Onze klantenservice geeft u graag advies en regelt de wijziging voor u. Belt u daarom met 088 - 131 16 51.

Als u de verzekeringnemer van de polis bent, dan kunt u uw zorgverzekering alleen per 1 januari opzeggen. De verzekering van de medeverzekerde kan wel het gehele jaar opgezegd worden. U leest er meer over op onze pagina scheiden of uit elkaar. Of bel met onze klantenservice via 088 – 131 16 51. Wij nemen graag uw situatie en de mogelijkheden met u door.

Als u in het buitenland gaat wonen, werken of studeren bent u soms verplicht om in Nederland verzekerd te blijven. Vul daarom eerst het toetsingsformulier buitenland in. U ontvangt dan een brief van ons waarin staat of u verzekeringsplichtig blijft of niet.

Het ingevulde toetsingsformulier stuurt u naar:
Zorgverzekeraar VGZ
Postbus 25210
5600 RS Eindhoven

Het kan voorkomen dat VGZ de voorwaarden van de zorgverzekering moet wijzigen, of de hoogte van de premie. Dit kan midden in een kalenderjaar gebeuren. Is dit in uw nadeel? Dan mag u uw zorgverzekering opzeggen vanaf de dag dat de wijziging ingaat tot één maand na de wijzigingsdatum. Wilt u graag toelichting of advies over de gevolgen voor uw zorgverzekering? Bel onze klantenservice. Wij helpen u graag.

Is VGZ verplicht om de voorwaarden te wijzigen vanwege veranderde wetgeving? Dan kunt u niet tussentijds opzeggen.

Dan is de basisverzekering VGZ Goede Keuze misschien iets voor u. Hiermee bent u zeker van goede zorg en een scherpe premie.

Of misschien bent u verzekerd voor zorg die u niet gebruikt en kan uw zorgverzekering voordeliger. Ook heeft VGZ afspraken met ruim 3.400 bedrijven, verenigingen, thuiszorg- en ledenorganisaties. Hierdoor kunnen we u korting bieden op uw premie. Neem voor een verzekeringscheck contact op met onze klantenservice via 088 - 131 16 51.

Dat is natuurlijk zonde van uw geld. We nemen graag met u door welke zorg u wel gebruikt en welke verzekering dan voor u het voordeligst is. Bijvoorbeeld een andere aanvullende verzekering. Belt u daarom met 088 - 131 16 51.

Dat vinden wij erg jammer. We horen graag waarom u niet tevreden bent en of we u kunnen helpen. Belt u daarom met onze klantenservice via 088 - 131 16 51.

Gecondoleerd met het verlies van uw naaste. U hoeft de zorgverzekering van de overledene niet op te zeggen. Wij ontvangen dit bericht via de Basisregistratie personen (BRP) en wij beëindigen automatisch de zorgverzekering. U hoeft zich hier geen zorgen over te maken.

Was u als medeverzekerde verzekerd op de polis van de overledene en was er sprake van een collectieve korting? Dan houdt u in de meeste gevallen recht op deze korting. Neem in geval van twijfel contact op met onze klantenservice via 088 - 131 16 51.

Met hart voor zinnige zorg