Samen voorkomen dat geld een probleem wordt

Lukt het je niet om een rekening op tijd te betalen? Veel gemeenten willen jou hier als inwoner graag bij helpen, het liefst zo snel mogelijk. Een klein beetje hulp is soms al genoeg.

Gemeenten krijgen seintje als betalen (even) niet lukt

Om snel hulp te kunnen bieden krijgen aangesloten gemeenten een seintje als het (even) niet lukt om je huur, energie of zorgverzekering te betalen. Dat noemen we “vroegsignalering”. Doet jouw gemeente mee aan vroegsignalering? Dan kijkt jouw gemeente na zo’n seintje samen met jou of je hulp nodig hebt. Wij werken hier graag aan mee. Want we begrijpen dat het soms lastig is om alle rekeningen te betalen. En dat geldzorgen invloed hebben op veel dingen in jouw leven. Ook op hoe je jezelf voelt.

Zo werkt vroegsignalering

  1. Wij geven aan jouw gemeente door dat je nog moet betalen voor je zorgverzekering of zorgkosten.
  2. Jouw gemeente neemt contact met je op om te bekijken of je hulp wilt. En welke hulp dan het beste past.
  3. Je bepaalt zelf of je het aanbod van de gemeente aanneemt. Wil je dat niet? Dat betekent niets voor uw zorgverzekering. Je moet natuurlijk wel jouw rekening nog betalen.

We zorgen goed voor jouw gegevens

We geven jouw gemeente nooit informatie over je gezondheid of over de zorg die je gebruikt. Daar mag je op vertrouwen. Ook bij vroegsignalering!

Kies je voor hulp? Dan laat de gemeente ons dat weten. Dan ontvang je een maand geen herinneringen of aanmaningen van ons. De gemeente vertelt ons niets over wat voor hulp je kiest. Of andere, persoonlijke dingen.

 

 

Dit geven we door aan jouw gemeente:

  • Jouw naam, geboortedatum en geslacht
  • Jouw adres, telefoonnummer en e-mailadres (als we dat van je hebben)
  • Jouw klantnummer
  • Jouw achterstand bij ons: hoe lang je niet betaald hebt en het totaalbedrag daarvan

Laat het ons weten als je niet wilt dat we jouw gemeente inlichten

We vinden het belangrijk om samen te zorgen dat je niet in de problemen komt door oplopende schulden. Het is niet verplicht om hier aan mee te werken. Wil je niet dat we nu een seintje geven aan jouw gemeente? Dan kun je dat bij ons aangeven. Dat kan op 2 manieren.

 

1. Ik wil deze keer niet dat jullie iets doorgeven aan mijn gemeente.

In de toekomst mogen jullie dit opnieuw voorstellen.

2. Ik wil dat mijn gegevens nooit worden doorgegeven aan mijn gemeente.

Ook in de toekomst wil ik deze hulp niet.
We kunnen ons voorstellen dat je niet alleen ons verhaal over vroegsignalering wilt horen. Op internet is hier uitleg over te vinden.
Krijg grip op jouw geld met Geldfit

Geldfit is een korte online test. Na het beantwoorden van de vragen kom je erachter hoe je er nu voorstaat. En ontdek je welke stappen je kunt zetten om financieel gezond te blijven of te worden. 

Zo werkt het: