Aangemeld bij het CAK: wat nu? 

Bent u aangemeld bij het CAK? Dan betaalt u nu een hogere premie, wat zonde. Lees hieronder wat u hieraan kunt doen.

Een aanmelding bij het CAK

Betaalt u 6 maanden geen premie? Dan wordt u aangemeld bij het CAK. U bent dan nog gewoon verzekerd. Uw premie betaalt u nu alleen aan het CAK en niet aan ons. Dit is wettelijk zo bepaald. Dit wordt de ‘bestuursrechtelijke premie’ genoemd. In 2021 is dit € 147,80 per maand. Deze premie is hoger dan de premie bij ons. Zonde van het geld natuurlijk. We helpen u daarom graag om weer de lagere premie te betalen. 

Betaal weer een lagere premie

Wilt u weer een lagere premie betalen? Betaal dan uw achterstand. Dit kan in termijnen. U kunt dit regelen met uw incassobureau en/of met ons. 

Ik heb nog bedragen openstaan bij:

 • Het incassobureau en VGZ

  Bel eerst het incassobureau. Daar kunt u uw achterstand in termijnen betalen. Wij werken samen met de incassobureaus Flanderijn en Inkassier.

  Bel ons daarna op 0900 - 84 90 (gratis). Dan kijken we samen naar een oplossing voor uw achterstand bij ons. Is alles geregeld? Dan melden wij u voorlopig af bij het CAK. U betaalt dan weer de normale, lagere premie aan ons.

 • Alleen het incassobureau 

  Bel het incassobureau waar uw achterstand naar is overgedragen. Dat is Flanderijn of Inkassier. U kunt daar uw achterstand in termijnen betalen. Is dit geregeld? Dan melden wij u voorlopig af bij het CAK. U betaalt dan weer de normale, lagere premie aan ons.

 • Alleen bij VGZ

  Bel met ons op 0900 - 84 90 (gratis). Dan zoeken we samen naar een oplossing voor uw achterstand. Is alles geregeld? Dan melden wij u voorlopig af bij het CAK en betaalt u weer de normale, lagere premie aan ons.

 • Ik heb geen idee

  In Mijn VGZ vindt u informatie over uw openstaande bedragen bij ons. Komt u er niet uit? Bel ons dan gerust op 0900 - 84 90 (gratis). Dan zoeken we samen naar een oplossing voor uw situatie.

Voorkomen dat u weer aan het CAK betaalt: bel ons

Betaalt u een termijn niet? Of mist u een premie? Dan betaalt u weer de hogere premie aan het CAK. Bel ons daarom direct als u niet op tijd kunt betalen. 

Bel ons als u er niet uitkomt
Neem vooral contact met ons op als u niet kunt betalen. Dan kijken we samen naar de beste oplossing.

U kunt ons bellen op 0900 - 84 90 (gratis). Op maandag tot en met vrijdag, van 8.00 tot 18.00 uur.
Persoonlijk videogesprek

We begrijpen dat betaalzorgen erg persoonlijk zijn. Daarom is het soms fijn elkaar te zien. Dat kan met een videogesprek. 


Plan een videobel-afspraak

Lees meer over videobellen
Krijg uw geldzaken op orde met Geldfit

Als u zich zorgen maakt over geld, kan het lastig zijn om hulp te zoeken. Toch is het belangrijk om snel in actie te komen, want zo voorkomt u dat problemen groter worden. Geldfit kan hierbij helpen.

Zo werkt het: