Aangemeld bij het CAK: wat nu? 

Bent u aangemeld bij het CAK? Dan betaalt u nu een hogere premie, wat zonde. Lees hieronder wat u hieraan kunt doen.

Een aanmelding bij het CAK

Betaalt u 6 maanden geen premie? Dan wordt u aangemeld bij het CAK. U bent dan nog gewoon verzekerd. Uw premie betaalt u nu alleen aan het CAK en niet aan ons. Dit is wettelijk zo bepaald. Dit wordt de ‘bestuursrechtelijke premie’ genoemd. In 2021 is dit € 147,80 per maand. Deze premie is hoger dan de premie bij ons. Zonde van het geld natuurlijk. We helpen u daarom graag om weer de lagere premie te betalen. 

Betaal weer een lagere premie

Wilt u weer een lagere premie betalen? Betaal dan uw achterstand. Dit kan in termijnen. U kunt dit regelen met uw incassobureau en/of met ons. 

Ik heb nog bedragen openstaan bij:

 • Het incassobureau en VGZ

  Bel eerst het incassobureau. Daar kunt u uw achterstand in termijnen betalen. Wij werken samen met de incassobureaus Flanderijn en Inkassier.

  Bel ons daarna op 0900 - 84 90 (gratis). Dan kijken we samen naar een oplossing voor uw achterstand bij ons. Is alles geregeld? Dan melden wij u voorlopig af bij het CAK. U betaalt dan weer de normale, lagere premie aan ons.

 • Alleen het incassobureau 

  Bel het incassobureau waar uw achterstand naar is overgedragen. Dat is Flanderijn of Inkassier. U kunt daar uw achterstand in termijnen betalen. Is dit geregeld? Dan melden wij u voorlopig af bij het CAK. U betaalt dan weer de normale, lagere premie aan ons.

 • Alleen bij VGZ

  Bel met ons op 0900 - 84 90 (gratis). Dan zoeken we samen naar een oplossing voor uw achterstand. Is alles geregeld? Dan melden wij u voorlopig af bij het CAK en betaalt u weer de normale, lagere premie aan ons.

 • Ik heb geen idee

  In Mijn VGZ vindt u informatie over uw openstaande bedragen bij ons. Komt u er niet uit? Bel ons dan gerust op 0900 - 84 90 (gratis). Dan zoeken we samen naar een oplossing voor uw situatie.

Voorkomen dat u weer aan het CAK betaalt: bel ons

Betaalt u een termijn niet? Of mist u een premie? Dan betaalt u weer de hogere premie aan het CAK. Bel ons daarom direct als u niet op tijd kunt betalen. 

Bel ons als u er niet uitkomt
Neem vooral contact met ons op als u niet kunt betalen. Dan kijken we samen naar de beste oplossing.

U kunt ons bellen op 0900 - 84 90 (gratis). Op maandag tot en met vrijdag, van 8.00 tot 18.00 uur.
Nieuw: videobellen op afspraak

We doen een proef met videobellen. Hierbij kun je elkaar tijdens het bellen ook zien. U kunt de afspraak inplannen. 


Plan een videobel-afspraak

Lees meer over videobellen
Krijg uw geldzaken op orde met Geldfit

Als u zich zorgen maakt over geld, kan het lastig zijn om hulp te zoeken. Toch is het belangrijk om snel in actie te komen, want zo voorkomt u dat problemen groter worden. Geldfit kan hierbij helpen.

Zo werkt het: