Aangemeld bij het CAK: wat nu? 

Ben je aangemeld bij het CAK? Dan betaal je nu een hogere premie, wat zonde. Lees hieronder wat je hieraan kunt doen.

Een aanmelding bij het CAK

Betaal je in totaal 6 maanden geen premie? Dan word je aangemeld bij het CAK. Je bent dan nog gewoon verzekerd. Jouw premie betaal je nu alleen aan het CAK en niet aan ons. Dit is wettelijk zo bepaald. Dit wordt de ‘bestuursrechtelijke premie’ genoemd. In 2024 is dit € 175,20 per maand. Deze premie is hoger dan de premie bij ons. Zonde van het geld natuurlijk. We helpen je daarom graag om weer de lagere premie te betalen. 

Betaal weer een lagere premie

Wil je weer een lagere premie betalen? Betaal dan jouw achterstand. Dit kan in termijnen. Je kunt dit regelen met je incassobureau en/of met ons. 

Ik heb nog bedragen openstaan bij:

  • Bel eerst het incassobureau. Daar kun je jouw achterstand in termijnen betalen. Wij werken samen met de incassobureaus Flanderijn en Inkassier.

    Bel ons daarna op 0900 - 84 90 (gratis). Dan kijken we samen naar een oplossing voor jouw achterstand bij ons. Is alles geregeld? Dan melden wij je voorlopig af bij het CAK. Je betaalt dan weer de normale, lagere premie aan ons.

  • Bel het incassobureau waar jouw achterstand naar is overgedragen. Dat is Flanderijn of Inkassier. Je kunt daar uw achterstand in termijnen betalen. Is dit geregeld? Dan melden wij je voorlopig af bij het CAK. Je betaalt dan weer de normale, lagere premie aan ons.

  • Bel met ons op 0900 - 84 90 (gratis). Dan zoeken we samen naar een oplossing voor jouw achterstand. Is alles geregeld? Dan melden wij je voorlopig af bij het CAK en betaal je weer de normale, lagere premie aan ons.

  • In Mijn VGZ vind je informatie over jouw openstaande bedragen bij ons. Kom je er niet uit? Bel ons dan gerust op 0900 - 84 90 (gratis). Dan zoeken we samen naar een oplossing voor jouw situatie.

Voorkomen dat je weer aan het CAK betaalt: bel ons

Betaal je een termijn niet? Of mis je een premie? Dan betaal je weer de hogere premie aan het CAK. Bel ons daarom direct als je niet op tijd kunt betalen. Wij zijn te bereiken op 0900 - 84 90 (gratis). Van maandag tot en met vrijdag, van 8.00 tot 18.00 uur.

Krijg grip op jouw geld met Geldfit

Geldfit is een korte online test. Na het beantwoorden van de vragen kom je erachter hoe je er nu voorstaat. En ontdek je welke stappen je kunt zetten om financieel gezond te blijven of te worden.

Zo werkt het: