Stel uw vragen in een videogesprek

beeldbellen

Soms is het fijn als je degene waar je mee praat kunt zien. Dat hangt af van het onderwerp, maar ook van uw eigen voorkeur. Elkaar zien is wat persoonlijker. Dat kan voor vragen over ziekenhuiszorg nu met een videogesprek.

Zo werkt het

Wilt u persoonlijk advies maar liever niet de deur uit? Dat kan! Voor al uw vragen over ziekenhuiszorg kunt u videobellen met onze zorgadviseurs. U heeft alleen een laptop, tablet of smartphone nodig. En pen en papier, als u tijdens het gesprek wat aantekeningen wilt maken.

 1. Een afspraak maken

  Op deze pagina maakt u een afspraak met een zorgadviseur van VGZ. U kiest zelf een geschikt moment.
 2. Bevestiging per mail

  U krijgt een bevestiging op uw e-mailadres. Hierin staat de link naar het videogesprek.
 3. Met 1 klik uw afspraak starten

  Is het tijd voor uw videogesprek? Klik dan op de link in de mail. Zo start u de afspraak.
 4. Veilige verbinding

  Via een videoverbinding komt u in het gesprek. Het kan zijn dat u eerst nog even in een digitale wachtruimte komt.
 5. Mogelijkheid om uw scherm te delen

  Wilt u dat de zorgadviseur mee kijkt op uw scherm? Dan kunt u uw scherm delen. Of u dit wel of niet doet bepaalt u altijd zelf.
 6. Het videogesprek afsluiten

  Heeft u alle vragen gesteld die u had? Dan kunt u het videogesprek stoppen door op de rode knop te klikken of het scherm weg te klikken.
 7. Help ons door uw mening te geven

  Videobellen is nieuw. Voor u, maar ook voor ons. Daarom zijn wij erg benieuwd naar uw mening. Wat vond u fijn? Of wat kunnen we beter doen? Aan het einde van het gesprek kunt u ons feedback geven over hoe u het videobellen heeft ervaren.

Direct een afspraak maken

Heeft u een vraag over ziekenhuiszorg? Dan kunt u vandaag nog een afspraak maken voor een videogesprek. Denk hierbij aan vragen over een knieoperatie, oncologische behandelingen of vruchtbaarheidsbehandelingen. Over andere onderwerpen dan ziekenhuiszorg kunt u nu nog niet videobellen. Natuurlijk leest u het op deze pagina meteen zodra dat wel kan.

Zo zit het met uw veiligheid en privacy

Videobellen is nieuw. Misschien heeft u twijfels. Is het wel veilig? En hoe zit het met mijn privacy? Maakt u zich geen zorgen: het videogesprek verloopt via een beveiligde verbinding. Onze zorgadviseurs zijn opgeleid om op de juiste manier met gevoelige informatie om te gaan.

 • Hoe weet ik dat ik een veilige verbinding heb?

  Dat werkt hetzelfde als met websites. In de balk van uw browser ziet u een slotje. Dit laat zien dat het een veilige website, of in dit geval een veilige verbinding is.
 • Wordt mijn gesprek opgenomen en zo ja, wat gebeurt er met de opnames?

  Uw videogesprek wordt niet opgenomen. U kunt dus zonder zorgen met ons videobellen. Het gesprek is tussen u en de zorgadviseur. Niemand anders neemt deel aan het gesprek. Vindt u het juist fijn als bijvoorbeeld uw naaste ook bij het gesprek is? Dan kan dat door de link die u per mail heeft ontvangen door te sturen.