Zorgadvies en wachtlijstbemiddeling

In sommige situaties is het fijn om wat extra hulp te krijgen. Wij helpen je graag om de juiste zorgverlener bij jouw zorgvraag te vinden. Hieronder staan handige hulpmiddelen waarmee je zelf aan de slag kunt. Kom je er toch niet uit? Dan helpen onze zorgadviseurs je verder. Zij nemen per mail contact met je op als je het formulier op deze pagina invult.

Zelf aan de slag met onze hulpmiddelen

Dit zijn de hulpmiddelen die onze zorgadviseurs gebruiken. Ook jij kunt hier gratis gebruik van maken.

Informatie over wachttijden

Sta je op een wachtlijst en wil je sneller geholpen worden? Gebruik dan ZorgkaartNederland om te zien waar je mogelijk sneller terechtkunt.

Zorgverlener bij jou in de buurt

Zoek je een zorgverlener bij jou in de buurt? En wil je weten of deze een contract (afspraak) met ons heeft? Deze informatie vind je in onze Zorgzoeker.

Kies de best passende zorgverlener

Benieuwd naar de ervaringen met een bepaalde zorgverlener? Ga dan naar ZorgkaartNederland. Hier kan iedereen die zorg heeft gehad zijn ervaring achterlaten.

Kies de behandeling die bij jou past

De keuzehulpen van VGZ laten voor ruim 80 diagnoses zien wat jouw behandelmogelijkheden zijn. Zo ben je een paar stappen goed voorbereid op je gesprek met jouw zorgverlener.

Vind betrouwbare informatie via Thuisarts.nl

Thuisarts.nl is er voor iedereen die betrouwbare informatie zoekt over gezondheid en ziekte. Met Thuisarts.nl weet je wanneer je naar de huisarts moet en wat je zelf kunt doen. Het is gemaakt door artsen en medisch specialisten.

Kraamzorg regelen

Ben je zwanger? Van harte gefeliciteerd! Het is een mooie periode. Maar er komt ook veel op je af. Bijvoorbeeld het regelen van kraamzorg. Wist je dat je dat al in een paar stappen zelf regelt? We leggen je graag uit hoe je dat doet.

Contact met onze zorgadviseurs

Kom je er zelf niet uit? Onze zorgadviseurs helpen je graag verder. Vul ons online formulier in en dan nemen onze zorgadviseurs binnen 5 werkdagen contact met je op.

Ga naar het formulier

De VGZ app: alles voor je gezondheid en zorg

Jou helpen met gezonder leven en zorg staat bij ons voorop. Daarom vind je in de VGZ app handige services rondom gezondheid en zorg. Denk aan informatie over mentale gezondheid of een online medicijnservice. Natuurlijk kun je ook nog steeds supersnel je zorgzaken regelen. Bijvoorbeeld het opzoeken van je vergoedingen. Ontdek het gemak zelf!

Download in de App Store    Download in Google Play

Liever bellen?

Ook telefonisch helpen we je graag. Bel met onze zorgadviseurs via 088 - 131 16 11. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 uur en 13.00 uur.