Man met grijze baard en vrouw met grijs haar kijken op een mobiele telefoon
Uw leven met diabetes zo
makkelijk mogelijk maken
De online apotheek kan u daarbij helpen

  

Wij werken nauw samen met DVN

VGZ werkt nauw samen met Diabetesvereniging Nederland (DVN), de patiëntenorganisatie voor iedereen met diabetes. Dit doen we om uw leven met diabetes zo makkelijk mogelijk te maken. De online apotheek kan hierbij helpen. Met deze apotheek regelt u alles voor uw medicijnen vanuit huis. En u krijgt uw medicijnen gratis thuisbezorgd.

En heeft u moeite met uw medicatie op tijd in te nemen? Ook daar helpen we u graag mee. En we delen met u de meest gestelde vragen over diabetes medicatie. 


Het gemak van de online apotheek

Uw medicijnen gratis thuisbezorgd én een handige herhaalservice

Met de online apotheek regelt u uw medicijngebruik via een handige app. En u krijgt uw medicijnen gratis thuisbezorgd. VGZ werkt samen met 2 online apotheken: MedApp en de Nationale Apotheek. Diabetes Vereniging Nederland ondersteunt deze samenwerking. Maar wat biedt de online apotheek u precies?

✔️ Uw medicijnen gratis thuisbezorgd. Ook met spoed én in de avond.

✔️ De kosten zijn lager omdat een online apotheek alles online doet. Zo verbruikt u dus minder eigen risico.

✔️ Via de app of met de automatische herhaalservice is een nieuwe voorraad zo geregeld.  

✔️ Bespreek uw medicijngebruik altijd vanuit huis. 

scroll naar beneden

Vergeet nooit meer uw medicijnen

Dankzij de handige medicijnwekker app

Als u chronische medicatie gebruikt, is het natuurlijk erg belangrijk om dit goed en op tijd in te nemen. Dankzij deze app krijgt u op tijd een seintje wanneer het tijd is om uw medicijnen in te nemen. Dankzij slimme functies stelt u eenvoudig specifieke innameschema’s in. Ook kunt u zo precies zien hoeveel medicijnen u nog op voorraad heeft.

Download gratis en vrijblijvend de app voor Apple of Android.

 Mogelijk ook interessant voor u

Keer Diabetes2 Om

Bij de leefstijlbehandeling Keer Diabetes2 Om ga je met je leefstijl aan de slag. Onder begeleiding van een professioneel team werk je aan jouw voedingspatroon, beweging, ontspanning en slaap. Zo krijg je meer grip op jouw diabetes. Je kunt dit programma fysiek of online volgen.

Themabijeenkomsten

Wil je jouw kennis vergroten over één concreet onderwerp? Bijvoorbeeld over voeding, medicatie of hypo’s? DVN organiseert themabijeenkomsten met deskundige gastsprekers. Jouw naaste(n) zijn ook welkom. Wij vergoeden mogelijk deze bijeenkomsten.

Diabetes en gezond eten

Onmisbaar voor een effectieve behandeling voor jouw diabetes type 2: goede, voedzame maaltijden. Maar wat kun je eten? En wat niet? Is er een speciaal dieet voor mensen met diabetes? Bekijk alle informatie die je moet weten over voeding en diabetes.

Diabetes type 2: welke medicijnen zijn er en wat doen ze?
Heeft u diabetes type 2, dan krijgt u meestal eerst leefstijladvies: gezond eten, meer bewegen en afvallen bijvoorbeeld. Heeft dat onvoldoende resultaat, dan komt daar een medicijn bij om de bloedglucosewaarde te verlagen.
Lees mee, bespreek en deel ervaringen over leven met diabetes
Help anderen met uw ervaringen over diabetes. Of krijg antwoord op vragen. Inmiddels meldden meer dan 6.000 ervaringsdeskundigen zich aan voor het DiabetesTrefpunt.
Gratis proefexemplaar van het DVN magazine
Hoe leven anderen met diabetes? Laat u inspireren door verhalen over voeding, werk, acceptatie, bewegen en nog veel meer. Vraag nu een gratis proefexemplaar aan.

 

 

   Veelgestelde vragen en antwoorden over diabetes medicatie


Hoe wordt mijn gekoelde insuline geleverd, en hoe lang kan ik dit buiten de koelkast bewaren?

Gekoelde medicijnen worden met een speciaal gekoeld transport geleverd. Het aflevermoment stemmen we met u af, zodat u de gekoelde medicijnen direct thuis in de koelkast kunt leggen. Insuline kunt u buiten de koelkast (tot 35 graden en uit de zon) een maand bewaren.

Levert de online apotheek ook diabetes hulpmiddelen, zoals naalden, glucosemeters, teststrips?

Passende naalden voor de insuline spuiten zijn bij de Nationale Apotheek verkrijgbaar. Voor andere hulpmiddelen kan een online apotheek het recept of aanvraag voor u doorsturen.

Ik ben vaak misselijk, komt dat door mijn medicijnen?

Misselijkheid kan een bijwerking zijn van sommige medicijnen tegen diabetes. Gebruikt u metformine? Neem uw medicijnen in bij het eten. Dan heeft u er minder last van. Als u er veel last van blijft houden, ga dan naar de huisarts. Meldt uw bijwerkingen altijd op lareb.nl.

Van mijn medicatie kan ik last krijgen van te lage bloedsuiker, hoe herken ik dit?

Een te lage bloedsuiker wordt ook wel een hypo genoemd. Een hypo is niet voor iedereen hetzelfde. Je kunt last hebben van bijvoorbeeld vermoeidheid, duizelig zijn, wazig zien, zweten, beven of hoofdpijn. Zorg dat je altijd iets bij je hebt om je suiker mee aan te vullen, zoals fruit. Controleer ook regelmatig je bloedsuikerspiegel.

Waarom krijg ik medicijnen van een ander merk? Wat betekent dit voor mij?

Soms krijgt u van uw apotheek medicijnen van een ander merk mee dan u bent gewend. Dit kan verschillende redenen hebben.

  • De apotheek kan uw medicijn niet meer leveren door bijvoorbeeld leveringsproblemen
  • Het voorkeursbeleid van uw zorgverzekeraar. De zorgverzekeraar vergoed van sommige medicijnen alleen de variant met de laagste prijs. Daarom kan het merk van uw medicijn soms veranderen. Het nieuwe medicijn heeft dezelfde werkzame stof als uw oude medicijn. Soms zijn er andere hulpstoffen gebruikt. De werking van uw medicijn blijft hetzelfde.

Het medicijn kan er anders uitzien. En het kan zijn dat u hiervoor andere naalden of teststrips nodig heeft. Bespreek dit met uw apotheker.

Diabetes Vereniging Nederland & VGZ

Samen de zorg vooruit brengen

Goede zorg. Niemand kan zonder. Maar hoe moet dat, nu er te weinig personeel is en de kosten blijven stijgen? Daar willen en kunnen we iets aan doen. Samen met zorgverleners zetten we ons in voor betere zorg tegen lagere kosten. Onze samenwerking met Diabetes Vereniging Nederland is hier een voorbeeld van. Zo houden we de zorg betaalbaar en krijgt u de zorg die u nodig heeft. Samen brengen we de zorg vooruit.

Diabetes Vereniging Nederland
Diabetesvereniging Nederland is er voor iedereen met diabetes. Wij komen op voor de belangen van mensen met diabetes en zorgen onder andere voor educatie en lotgenotencontact. Goede zorg en voluit leven met diabetes, daar zetten wij ons al meer dan 75 jaar voor in.

Samen staan we sterk
Diabetes Vereniging Nederland zet zich voluit in voor goede zorg en een vitaal leven met diabetes. Een belangrijke taak, zeker in deze tijden. Dit bereiken we niet alleen, samen staan we sterk. Sluit aan en help mee!