Vergoeding borstprothese 2019

Een borstamputatie heeft ingrijpende gevolgen voor het leven van een vrouw. In veel gevallen is een borstprothese gelukkig mogelijk. Hieronder leest u wanneer u bij VGZ voor vergoeding van een borstprothese in aanmerking komt.

Vergoeding uit de basisverzekering

Vanuit de basisverzekering krijgt u een vergoeding voor:

  • een borstprothese na een hele of gedeeltelijke borstamputatie
  • het verwijderen van de prothese, bijvoorbeeld bij ernstige kapselvorming of lekkage
  • het klieven of wegsnijden van het kapsel
  • het operatief plaatsen of vervangen van een borstprothese bij agenesie/aplasie van de borst (het ontbreken van borstvorming) bij vrouwen en bij man-vrouw transgenders als:
  • er geen plooi onder de borst aanwezig is (inframammairplooi), en;
  • er minder dan 1 cm klierweefsel is, aangetoond door middel van een echo

Deze zorg valt onder medisch specialistische zorg. Op de vergoedingenpagina over medische specialistische zorg leest u meer over de vergoeding voor deze zorg. U betaalt hiervoor uw eigen risico.

Ingrepen bij transseksualiteit

Bent u transgender? En wilt u een geslachtsverandering? Dan zijn er verschillende ingrepen en behandelingen waarmee u te maken krijgt. U kunt voor begeleiding terecht bij een van de genderteams in Nederland. Meer informatie over het transitieproces en de vergoeding van ingrepen en behandelingen bij transseksualiteit vindt u op de website van patiëntenvereniging Transvisie.

Bekijk ook:

De informatie op deze pagina is een samenvatting van de voorwaarden en aanspraken zoals die beschreven zijn in de verzekeringsvoorwaarden. Wij raden u aan om, als u zorg nodig hebt, vooraf de verzekeringsvoorwaarden van onze zorgverzekering te raadplegen. De genoemde vergoedingen zijn maximale vergoedingen.

Welk pakket heb ik ook alweer?

Dat ziet u onder 'Verzekering' in de VGZ Zorg app.

Lees meer over de VGZ Zorg app
Of bekijk uw pakket in Mijn VGZ

Met hart voor zinnige zorg