Vergoeding borstcorrectie 2019

U kunt met bepaalde borstcorrecties in aanmerking komen voor een vergoeding van VGZ. Bijvoorbeeld borstverkleiningen en correcties van ongelijke borsten. Bekijk hieronder wat we wel en niet vergoeden.

Borstverkleining

VGZ vergoedt een borstverkleining van cup DD/E en groter. U moet dan aantoonbare lichamelijke klachten hebben die u fors beperken en die veroorzaakt worden door de zwaarte van de borsten. Wij wijzen u erop dat uw gewicht niet te hoog mag zijn. Bij het opereren van te zware mensen is er namelijk een grote kans op complicaties en een aanzienlijk kleinere kans op een goed resultaat. Als u voor vergoeding in aanmerking wilt komen, moet uw Body Mass Index (BMI) gedurende minstens 12 maanden lager dan 30 zijn. 

'Liften' van hangende borsten

Het ‘liften’ van hangende borsten wordt niet vergoed.

Correctie van ongelijke borsten

Deze vorm van borstcorrectie komt alleen voor vergoeding in aanmerking als de borsten twee cupmaten of meer van elkaar verschillen. Dit kan worden gezien als verminking. Er is in dat geval slechts een vergoeding mogelijk voor de verkleining van één van de borsten. Zijn de borsten ongelijk door een borstreconstructie na een (gedeeltelijke) amputatie, dan zijn ook andere manieren van correctie mogelijk.

Correctie van ingetrokken tepels

Ingetrokken tepels worden gezien als een ‘natuurlijke variant’ van de menselijke vorm. Een correctie hiervan wordt dan ook niet vergoed.

Bekijk ook:

De informatie op deze pagina is een samenvatting van de voorwaarden en aanspraken zoals die beschreven zijn in de verzekeringsvoorwaarden. Wij raden u aan om, als u zorg nodig hebt, vooraf de verzekeringsvoorwaarden van onze zorgverzekering te raadplegen. De genoemde vergoedingen zijn maximale vergoedingen.

Welke verzekering heb ik ook alweer?

Bekijk het in de VGZ Zorg app of Mijn VGZ.

Lees meer over onze app 
Log in en bekijk in Mijn VGZ

Met hart voor zinnige zorg