Beter slapen

Met hulp van VGZ en Mirro online zelfhulp

Ligt u ’s nachts vaak wakker? Slapen is helaas niet altijd vanzelfsprekend. U kunt uw slaapgedrag veranderen. Als u gedurende langere tijd moeite hebt met slapen, gaat u dat merken in het dagelijks leven. Dan is het goed de problemen eens onder de loep te nemen en aan te pakken.

Online zelfhulp bij slaapproblemen

Wilt u aan de slag om uw slaapproblemen te voorkomen of te verminderen? Dat kan met de online zelfhulpmodule van Mirro eHealth. Hiermee kunt u zelfstandig en anoniem aan de slag met tips en oefeningen om slaapproblemen terug te dringen. U krijgt inzicht in wat er precies gebeurt als we slapen en hoe slaapproblemen ontstaan. De inhoud van de module is ontwikkeld door experts met betrokkenheid van ervaringsdeskundigen. U kunt de zelfhulpmodule doorlopen op het moment dat het u uitkomt.

Wat kunt u precies verwachten?

Bij het ontwikkelen van de inhoud van de module is gebruik gemaakt van de inzichten uit de positieve psychologie, cognitieve gedragstherapie en mindfulness. De volgende onderwerpen worden behandeld:

  • Hoe slaapt u: slaap is iets heel individueels, de ene persoon heeft meer slaap nodig dan de ander. Daarnaast kan de hoeveelheid slaap die u nodig heeft met de leeftijd veranderen.
  • Piekeren en positief denken: slecht slapen gaat vaak samen met piekeren en negatieve gedachten.
  • Dagelijks ritme: regelmaat en stabiliteit in uw slaapritme zijn belangrijk voor een goede nachtrust. Dat geldt ook het vermijden van stimulerende activiteiten en voedingsstoffen vlak voor het slapen.
  • Ontspanning: stress en spanning hebben een negatieve invloed op slaap. Om dit tegen te gaan is ontspanning het sleutelwoord.

Direct aan de slag

  • Maak een Mirro account of log met uw huidige account in.
  • Gebruik vouchercode 2051516olh1q.
  • Ga aan de slag met de online zelfhulpmodule van Mirro. Veel succes!

Tot 31-12-2019 kunt u via VGZ gratis van deze service gebruikmaken.  
X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord