Bekijk alle oplossingen voor je medewerkers

Coöperatie VGZ heeft een breed aanbod aan workshops, trainingen en interventies die jouw medewerkers kunnen helpen. Met bijvoorbeeld mentale gezondheid, voeding of bewegen. Zo werken we samen aan een gezonde organisatie met vitale medewerkers. Zoek gemakkelijk door de gezondheidsservices door te filteren op onderwerp, type of thema.
Filter op onderwerp
Filter op type

71 oplossingen gevonden

Arbeidsfysiotherapie

Mijn Bedrijfszorg - prijsindicatie € 558
Heeft een medewerker last van fysieke klachten, bijvoorbeeld in de rug, schouders of ledematen? Arbeidsfysiotherapie geeft inzicht in de fysieke problemen in relatie tot het werk.

Duurzame inzetbaarheid bij fysiek zwaar werk

Mijn Bedrijfszorg - prijsindicatie € 1.190

Medewerkers gezond en soepel tot hun 67ste laten werken. Uitdagend bij fysiek zwaar werk. Hoe je dat doet en wat het je oplevert voor de toekomst, leer je tijdens deze workshop.

 

Tags Mentaal 

Workshop fysieke belasting

Mijn Bedrijfszorg - prijsindicatie € 945
Heb je medewerkers een fysiek intensief beroep? Zij lopen meer kans op pijnklachten. De workshop Fysieke Belasting leert medewerkers hun lichaam op een gezonde manier te gebruiken.
Masterclass kantooryoga

Masterclass KantoorYoga

Mijn Bedrijfszorg prijsindicatie € 735
De masterclass KantoorYoga is een interactieve sessie van anderhalf uur waarin (ook niet-lenige) medewerkers yoga-oefeningen leren. Zo leren zij te ontspannen, en in iedere situatie rustig te blijven ademhalen

Collega's mindful wandelen in het bos

Mindful walking

Mijn Bedrijfszorg prijsindicatie € 395
Minder werkstress en meer werkplezier. Tijdens een wandeling ervaren medewerkers hoe ze mindfulness technieken kunnen gebruiken in hun werk en hun privéleven.


Een pijnvrije rug

Gezond Leven - gratis
Bij bewegen hoort natuurlijk ook pijnvrij bewegen. Wil je rugpijn voorkomen of rugklachten verminderen? Medewerkers kunnen nu online en zelfstandig werken aan een gezonde rug met AudioFysio. Een gratis oefenprogramma van 7 weken.
Stok achter de deur

Persoonlijke coaching

Mijn Bedrijfszorg - prijsindicatie € 1.045

Geeft een medewerker met overgewicht aan dat hij moeite heeft om te veranderen? Dit programma helpt bij het verbeteren van de leefstijl, de conditie en de gewoontes.

VGZ Soepel en Sterk Coach

VGZ Soepel en Sterk Coach

 6 oefenprogramma's | App Store & Google Play

Medewerkers helpen met sterker en soepeler worden? Bijvoorbeeld voor een zwaar beroep of omdat ze veel achter een bureau zitten? De VGZ Soepel en Sterk Coach helpt. Een gratis app boordevol beweegprogramma’s ontwikkeld door fysiotherapeuten.
Voeding en beweging medewerkers

Coachingsprogramma Voeding en beweging

Mijn Bedrijfszorg - prijsindicatie € 3.780
Heeft een medewerker licht tot matig overgewicht? Dit coachingsprogramma stimuleert hem of haar om gezonder te leven. Met als doel: gedragsverandering.

Workshop kantooryoga

Workshop KantoorYoga

Mijn Bedrijfszorg prijsindicatie € 1.920
Yoga vanuit de bureaustoel. In 5 sessies van een uur leren uw medewerkers dat ontspannen tijdens een drukke dag simpel en snel kan.

Bedrijfsmaatschappelijk werk

Bedrijfsmaatschappelijk werk

Mijn Bedrijfszorg - prijsindicatie € 879

Is er sprake van uitsluiting? Een medewerker kan daar stress van hebben. De bedrijfsmaatschappelijk werker helpt en stimuleert een medewerker dit bespreekbaar te maken.

Telefonische hulplijn 24/7

Telefonische hulplijn 24/7

Mijn Bedrijfszorg - prijsindicatie € 159

Voelt een medewerker zich buitengesloten? Een luisterend oor kan dan heel fijn zijn. Via een telefonische hulplijn kunnen medewerkers altijd terecht voor een persoonlijk gesprek.

Vertrouwenspersoon werk

Vertrouwenspersoon

Mijn Bedrijfszorg - prijs afhankelijk van de aanbieder

Een inclusieve organisatie kan alleen ontstaan als er duidelijke afspraken zijn over wat je kunt doen bij uitsluiting. Een vertrouwenspersoon kan hier een belangrijke rol in spelen.

Budgetcoach financieel fit

Orde aanbrengen met Budgetcoach

Mijn Bedrijfszorg - prijsindicatie € 991
Verminderde concentratie en verzuim komen vaak voor door financiële problemen. Budgetcoach helpt met het aanbrengen van structuur in de financiële administratie. Met praktische tips en persoonlijk advies krijgen medewerkers weer grip op hun situatie.

Blijf in beweging tijdens je werk

Inspiratiepagina

Zitten medewerkers veel als ze thuis of op kantoor werken? Of doen ze juist veel staand of zwaar werk? Naast wandelen is het ook goed om simpele oefeningen door de dag heen te doen. We geven tips om meer te bewegen tijdens het werk.

Gezond met geld

Inspiratiepagina 
Ook geldzorgen hebben invloed op de gezondheid van je medewerkers. Medewerkers kunnen hierdoor slechter slapen, stress ervaren of stellen misschien zorg uit. VGZ helpt graag met dit soort zorgen.

Omgaan met geldstress

Gezond Leven - gratis webinar
Maken jouw medewerkers zich wel eens zorgen over geld? Kunnen ze daarom wel wat tips en hulp gebruiken? Bekijk dan de webinar Omgaan met geldstress en ga aan de slag met de tips van budgetcoach Eef van Opdorp.
Hulp bij betalen

Hulp bij betalen

Inspiratiepagina
Rekeningen die niet goed uitkomen? Een betaalprobleem? VGZ staat klaar en helpt uw medewerkers graag! En biedt passende en persoonlijke hulp. Samen vinden we een oplossing. Zoals betalen in termijnen. Eigen risico gespreid betalen. Of facturen later betalen.
Werkplek check-up

Werkplek check-up

Mijn Bedrijfszorg - prijsindicatie € 375

Een goede thuiswerkplek voorkomt fysieke klachten, waardoor het risico op verzuim lager is. Deze online werkplek check-up voorziet medewerkers van een online advies over een gezonde werkhouding en werkstijl. 

Thuisarts

Gratis - inspiratiepagina
Heb je een gezondheidsvraag tijdens het thuiswerken? Op Thuisarts.nl vind je direct betrouwbaar antwoord geschreven door artsen en medisch specialisten. Bekijk hoe het werkt.

De Zorgmantel

Gratis videoserie 
In de videoserie De Zorgmantel krijgt de mantelzorger even tijd voor zichzelf. En geven we degene die de mantelzorg nodig heeft een dag om nooit te vergeten. Een inspirerende videoreeks voor al je medewerkers. Kijk mee naar de verhalen van De Zorgmantel.

Mantelzorgcoach

Mijn Bedrijfszorg - prijsindicatie € 298
De mantelzorgcoach is een ervaren coach van MantelzorgNL. Die voert op afspraak, online of telefonisch gesprekken met medewerkers met mantelzorgtaken. De coach biedt een luisterend oor, brengt samen met de mantelzorger de specifieke situatie in kaart en geeft daarbij informatie en handvaten.

Werk, privé en mantelzorg in balans

Mijn Bedrijfszorg - prijsindicatie € 570
De groepsworkshop is voor werkende mantelzorgers, of specifieker medewerkers met intensieve zorgtaken thuis. Er is volop gelegenheid om vragen te stellen en elkaars ervaringen uit te wisselen, waardoor de medewerkers na afloop direct met het geleerde aan de slag kunnen.
Mantelzorg apps

De beste apps voor mantelzorgers

Apps - gratis

Sommige apps helpen om het mantelzorgen net even een stukje makkelijker te maken. Welke app helpt je medewerkers bij het organiseren van zorg? En welke is handig bij het innemen van medicijnen? Wij hebben de beste apps op een rij gezet.

De mantelzorgmakelaar

Hulp bij regelwerk: de mantelzorgmakelaar

Vergoedingenpagina

Bij mantelzorg komt ook regelmatig 'regelwerk' kijken. Dat kan nog best een uitdaging zijn. Een mantelzorgmakelaar neemt dit regelwerk uit handen. En is een medewerker collectief verzekerd bij VGZ? Dan wordt een mantelzorgmakelaar vergoed. De mantelzorgmakelaar voor IZA, de IZZ Zorgverzekering door VGZ of UMC vind je hier.

Vervangende mantelzorg

Vervangende mantelzorg

Vergoedingenpagina

Even op adem komen terwijl de zorg goed geregeld is. Een vervangend mantelzorger kan je medewerkers wat vrije tijd bieden. Bijvoorbeeld voor een dag of dagdeel. En is een medewerker collectief verzekerd bij VGZ? Dan wordt het vervangende mantelzorg vaak vergoed. Ook bij IZA, de IZZ Zorgverzekering door VGZ of UMC.

Gesprekstips mantelzorg

Alles over mantelzorg

Inspiratiepagina

Jouw medewerkers met mantelzorgtaken herkennen het vast: eenmaal in gesprek met een arts of zorgverlener, vergeet je jouw vragen helemaal te stellen. Deel onze gesprekstips voor zorggesprekken met je mantel zorgende medewerkers. Zo komen zij goed beslagen ten ijs.

6 leefstijltips voor vrouwen in de overgang

Inspiratiepagina
Kleine leefstijlaanpassingen die de ongemakken van de overgang wat verlichten. Het kan. Dit heeft zowel een lichamelijk als mentaal effect. We zetten 6 leefstijl-tips voor je medewerkers op een rij.

Digitale leersessie over de overgang

Mijn Bedrijfszorg - prijsindicatie € 950
In deze digitale leersessie komen je medewerkers meer te weten over de overgang. Zo krijgen zij meer regie over deze levensfase. Het helpt ze onder andere om gezond te leven én te werken in en na de overgang. Een interessante informatiesessie die relevant is voor alle medewerkers.

Positieve gezondheid

Inspiratiepagina
Positieve gezondheid laat zien wat allemaal te maken heeft met jouw gezondheid. Je kijkt zelf of je wat wilt veranderen aan jouw manier van leven. Om gezond te zijn en je goed te voelen. Handig als je medewerkers in de veranderende fase van de overgang zitten!

Vergoedingen voor zorg bij hormonale veranderingen

Vergoedingenpagina
Ervaart een medewerker gezondheidsproblemen door de overgang? Zij kan een vergoeding krijgen voor o.a. begeleiding, voorlichting en advies. Interessant voor je medewerkers dus! Bekijk de vergoedingen voor IZA, de IZZ Zorgverzekering door VGZ of UMC hier.
Training mindful werken

Training Mindful werken

Mijn Bedrijfszorg - prijsindicatie € 945
De hectiek van de dag kan ervoor zorgen dat medewerkers geen rust in hun hoofd hebben. In deze groepstraining van drie uur leren je medewerkers hoe mindfulness hierbij helpt. Met als resultaat: meer rust en energie en beter kunnen omgaan met stress.
Irma Leijten

6 adviezen van vitaliteitscoach Irma Leijten

Inspiratiepagina
Kunnen we de veranderingen die de overgang met zich meebrengt ook omarmen? Wacht ons misschien iets positiefs aan ‘de overzijde’? Vitaliteitscoach Irma Leijten deelt 6 adviezen.

Hallo zelfvertrouwen!

Gratis webinar - speciaal voor zorgmedewerkers
Psychosociale arbeidsbelasting kan onzekerheid creëren. Een beetje onzekerheid is natuurlijk normaal. Maar overbewustzijn van jezelf kan ook storen. Willen medewerkers werken aan hun zelfvertrouwen? En meer rust en autonomie ervaren? Deel dan dit webinar van OpenUp.

Therapieland: Accepteren

Gratis met een aanvullende verzekering
Iedereen kan iets naars meemaken. Op het werk of privé. Het programma Accepteren van Therapieland helpt je daarmee om te gaan. Zodat je het een plekje kunt geven en verder kunt. Wil je jouw medewerkers helpen met het accepteren van een incident? Dat kan met dit programma.
omgaan met schokkende incidenten

Omgaan met schokkende incidenten

Mijn Bedrijfszorg - prijsindicatie € 1.298

Hoe moet je handelen bij een ingrijpende gebeurtenis? Dat is precies waar deze training bij helpt. Na afloop van deze training kunnen leidinggevenden hun medewerkers zorgvuldig en effectief opvangen.

Trauma opvang en nazorg

Mijn Bedrijfszorg - op aanvraag
De hulpverleners van HSK zijn gespecialiseerd in het opvangen ven medewerkers na schokkende incidenten. De medewerker wordt gevolgd bij het herstel, de terugkeer naar het werk en het volgen van de klachten. Een snelle reactie of doorverwijzing kan voorkomen dat een medewerker niet werkt of lang wegblijft.
Omgaan met agressie

Webinar: omgaan met agressie

Speciaal voor zorgmedewerkers - gratis

In dit webinar geven 2 psychologen praktische handvatten en tips om agressie tijdig een halt toe te roepen. Ook leren je medewerkers hoe zij met agressie om kunnen gaan. En welke valkuilen ze hierbij kunnen vermijden.

Beter slapen bij nachtdiensten

Artikel | speciaal voor zorgmedewerkers
Goed slapen is voor zorgmedewerkers niet vanzelfsprekend. Onregelmatige diensten zorgen er soms voor dat u minder uitgerust wakker wordt. Lees de 9 tips die u kunnen helpen.

VGZ Mindfulness Coach

77 oefeningen | App Store & Google Play

Minder stress en beter slapen? Mindfulness kan je medewerkers helpen zelfbewuster en meer ontspannen te worden. Met persoonlijke programma's voor iedereen.

Groepstraining Beter Slapen

Mijn Bedrijfszorg | prijsindicatie € 945
Met de online workshop Beter Slapen gaan medewerkers zelf aan de slag. De workshop is door professionals gemaakt en helpt slaapproblemen voorkomen of verhelpen.

Mijn Leefstijlcoach app

App Store & Google Play

Met de gratis Mijn Leefstijlcoach app van Albert Heijn kunnen je medewerkers aan de slag met allerlei challenges, die helpen bij een goede nachtrust, betere voeding of een gezondere leefstijl. 

Beter slapen

Webinar | Simone das Dores & Soesja Vogels

Een webinar over de wetenschap achter een goede nachtrust. Psychologen Simone das Dores en Soesja Vogels nemen je mee in de feiten. Bekijk het hier gratis terug.

Online workshop Beter Slapen

Gezond Leven | gratis

Met deze online workshop leren medewerkers wat zij zelf kunnen doen om beter te slapen, door middel van allerlei concrete oefeningen en tips.

Stopmethodes

Stopmethodes

Inspiratiepagina

Medewerkers inspireren om te stoppen met roken? Op deze pagina vertellen we alles over de voordelen van stoppen met roken. Ook welke effectieve stopmethoden er zijn. En informatie over de vergoeding vanuit jouw zorgverzekering. 

Persoonlijke coaching stoppen met roken

Mijn Bedrijfszorg
Stoppen met roken is een uitdaging. Tips, adviezen en ondersteuning van een persoonlijke coach zijn daarom erg waardevol. Een coach ondersteunt de medewerker om door te gaan en bij het maken van de juiste keuzes. Medewerkers bereiden zich samen met de coach voor om te stoppen. Dankzij individuele coaching is bijna 80% hierna rookvrij. 
Groepstraining stoppen met roken

Effectieve groepstraining stoppen met roken

Mijn Bedrijfszorg - prijsindicatie € 3.700
Voor medewerkers die willen stoppen met roken is het prettig als zij er niet alleen voor staan. Deze SineFuma groepstraining. Deze bewezen effectieve methode is ontwikkeld op universiteiten van Engeland. En bestaat uit 7 bijeenkomsten. Medewerkers steunen elkaar en streven hetzelfde doel na: stoppen met roken. Na de training is gemiddeld 80% van de deelnemers rookvrij.

Vergoedingen stoppen met roken

Vergoedingenpagina

Wist je dat Coöperatie VGZ ook vergoedingen biedt? Zo kunnen jouw medewerkers hun zorgverzekering inzetten voor verschillende stopprogramma's. Allemaal vergoedt vanuit de basisverzekering! Ook voor IZA, de IZZ Zorgverzekering door VGZ en UMC

Actief aan de slag

Afvallen en fitter worden 

Mijn Bedrijfszorg - prijsindicatie € 655

Wil een medewerker aan de slag met afvallen en fitter worden? Dit programma biedt begeleiding. Door middel van persoonlijk advies, voorbeelddagmenu’s en beweegschema’s aangepast aan zijn/haar persoonlijke situatie.
Dieetadvies

Dieetadvies

Mijn Bedrijfszorg - prijsindicatie € 80 p/u
Welke voeding is het beste voor de medewerker en wat levert het op in de dagelijkse praktijk? Een diëtiste geeft medewerkers individueel advies over de beste voeding die past bij hun leefstijl en wensen.

Fitpijler

Vitaliteitsbudget - prijsindicatie € 300

Binnen een paar seconden een analyse van je lichaam? Met onze fitpijler kan dat. Je medewerkers ontvangen van onze diëtiste direct meer informatie over gezonde voeding. Bewuste aandacht voor een gezond leven. Je kunt dit event aanvragen bij jouw accountbeheerder.

Keer Diabetes2 om

Mijn Bedrijfszorg - prijsindicatie € 295
Keer Diabetes2 Om is een leefstijlbehandeling gericht op het omkeren van diabetes type 2. In 6 maanden werkt de medewerker actief aan een nieuwe leefstijl. Na 12 maanden keert 9 van de 10 mensen diabetes type 2 geheel of deels om. 28% gebruikt zelfs helemaal geen diabetesmedicatie meer.
Voeding en leefstijladvies

Voeding en leefstijladvies

Mijn Bedrijfszorg - prijsindicatie € 500
Er is zo veel informatie over voeding te vinden. Maar een goed advies voor de één, werkt voor de ander juist weer niet. In een groepsworkshop beantwoord een diëtist alle vragen die je medewerkers hebben over voeding en leefstijl.
Stok achter de deur

Afvallen en gezondheid verbeteren

Mijn Bedrijfszorg - prijsindicatie € 1.045
Geeft een medewerker met overgewicht aan dat hij moeite heeft om te veranderen? Het programma ‘Stok achter de deur’ helpt bij het verbeteren van de leefstijl, de conditie, het gewicht en de gewoontes. 

Webinar 'Weet wat je eet!' van Vitalogisch

Events op de werkvloer
Tijdens het webinar ‘Weet wat je eet’ leren medewerkers alles over etiketten lezen in de supermarkt. Een vitaloog, oftewel een vitaliteitscoach, neemt uw medewerkers mee in het grote aanbod van producten zodat zij straks echt gezondere én prijsbewuste keuzes maken. Dit webinar is op maat te maken.
Huisarts Tamara

Webinars van huisarts Tamara

Gezond Leven - gratis
In 3 gratis webinars vertelt dokter Tamara hoe je medewerkers een gezondere leefstijl kunnen aanleren. En – misschien nog wel belangrijker - hoe zij dit op een leuke manier kunnen volhouden.

Maar dan gezonder video's

Foto Chef Mounir Toub door fotograaf Mitchell van Voorbergen
Een frietje mayo, wentelteefjes of pizzabroodjes op tafel? Chef Mounir Toub laat zien hoe je van snack-gerechten een gezondere variant maakt. Snel, makkelijk en vooral echt lekker! Voor wie de lekkere dingen niet op wilt geven, maar wél gezonder wilt koken. Inclusief recepten, boodschappen lijstjes en dieet-tips. Deel de video's met jouw medewerkers.

Ontdek, ontspan en ontzorg

Mijn Bedrijfszorg - prijsindicatie € 5.256
In deze groepstraining leren medewerkers in drie dagdelen te ontspannen, ontdekken en ontzorgen. Voor wie is het programma? Medewerkers die machteloosheid en stress ervaren in hun werk en willen leren hoe hiermee om te gaan en beter te kunnen ontspannen.
Goede werk-privébalans

Tips voor werknemers: zo zorg je voor een goede balans

Inspiratiepagina
Wat kun je als werknemers zélf doen voor een goede werk-privébalans? Deze 4 tips helpen je medewerkers op weg.

Ervaringsverhaal: werken vanaf Lanzarote

Marije hield een ‘workation’ op Lanzarote. Waar moet je allemaal rekening mee houden? Ze deelt haar ervaringen en tips. Deel ze met je medewerkers! Zo gaan ze goed voorbereid op pad.

Mindfulness VR-experience

Vitaliteitsbudget (t.w.v. € 1700,-)

Je medewerkers laten ervaren wat het effect is van ontspanning? In deze VR-experience kan dat. Door gebruik te maken van de Muse gekoppeld aan een VR headset kunnen je medewerkers door zich te ontspannen de VR omgeving beïnvloeden. Zo leren je medewerkers hoe ze zichzelf tot rust kunnen brengen. Je kunt de experience bij jouw accountbeheerder aanvragen.

Workshop werk en prive in balans

Workshop Werk en privé in balans

Mijn Bedrijfszorg - prijsindicatie € 945
Het nieuwe werken geeft meer vrijheid. Voor medewerkers de uitdaging om goed op te letten en niet overwerkt te raken. In deze digitale workshop leren  medewerkers hoe zij dit voorkomen en hoe ze hun werkplezier kunnen versterken.

Energiek aan het werk

Mijn Bedrijfszorg - prijsindicatie € 945
De workshop Energiek aan het werk is er voor medewerkers die veel van zichzelf vergen en langdurig optimaal willen presteren. Deze groepstraining werkt preventief en biedt een basis om lekker te werken. De medewerker leert met Energiek aan het werk:

Mentaal welbevinden en stress reductie

Mijn Bedrijfszorg - prijsindicatie € 405
Het doel van het programma is om stress en/of lichamelijke klachten te verminderen en het geluksgevoel te verbeteren. Leer om stress te herkennen en te verminderen. Met weekthema's, videogesprekken, een trainer, wekelijkse opdrachten en oefeningen.

Mental coaching

Mijn Bedrijfszorg - prijsindicatie € 1.026
Ervaart een werknemer blokkades? Mental coaching helpt om door blokkades heen te breken. Door de coach krijgt de medewerker inzicht en bewustwording van eigen gedrag, gedachtepatronen en overtuigingen die beperkend werken in de huidige praktijksituatie. Om zo keuzes te maken voor een betere werk-privébalans.

Coaching in de natuur bij stress en burn-out

Mijn Bedrijfszorg - prijs op aanvraag
Dreigt een medewerker uit te vallen door te veel stress? Coaching in de natuur kan helpen. Ook helpt het bij het re-integreren van medewerkers. Met een Fasenplan ontwikkelt de medewerker technieken om voor langere tijd goed met stress om te gaan.

E-consult mental care

Mijn Bedrijfszorg - prijsindicatie € 157
Hoe houd je als werkgever op afstand goed zicht op de mentale gezondheid van medewerkers? Het e-consult biedt uitkomst. In een consult van max. 1 uur bieden zorgprofessionals een luisterend oor en helpen zij hen op weg met praktische tips en tools zodat problemen vroegtijdig worden gesignaleerd en aangepakt.

Therapieland: Piekeren

Gratis met een aanvullende verzekering
Piekeren is in rondjes blijven denken. Vaak zijn die rondjes niet positief. Dit kan over werk zijn, maar ook over privé zaken. Het houdt je soms van je werk. Maar je kunt piekergedachten voorkomen en stoppen. Hoe je dat doet, leren medewerkers in het programma Piekeren.

Therapieland: Stressles

Gratis met een aanvullende verzekering
Stress… Stress heeft invloed op je werkleven. Werkstress versterkt privéstress en andersom. Gelukkig kun je er veel aan doen. Daarover gaat het programma Stressles. Leer over oorzaken, leefstijl, omgaan met drukte, plannen en ontspannen.

Gratis webinar Minder stress

Speciaal voor zorgmedewerkers
Hebben medewerkers vaak een gejaagd gevoel? En vinden ze weinig rust? Volg de webinar ‘Het succes van minder stress’. Leer hoe je stress in lichaam en hoofd vermindert. En hoe je het jezelf makkelijker maakt, zelfs als de druk hoog is.

Workshop mentale veerkracht

Mijn Bedrijfszorg - prijsindicatie € 1.645
‘Je bent niet wat je overkomt maar hoe je ermee omgaat’, dat is de essentie van de workshop Mentale Veerkracht. Doelstelling van de workshops is het leren herkennen van stress en het toepassen van maatregelen bij het ervaren van stress, met behulp van theorie afgewisseld met verschillende oefeningen.