Collectief contract: VGZ Werkt

Ga voor een collectief contract en
word partner in vitaliteit

Een organisatie met gezonde medewerkers. Dát is wat VGZ
samen met u wil bereiken. Dat doen we met onze collectieve
zorgverzekering: VGZ Werkt. Afgestemd op de behoeftes
van uw medewerkers. 

Daarom VGZ Werkt

Wij bieden u veel meer dan alleen een collectieve zorgverzekering met korting. Ontdek de verschillende voordelen die een collectief contract bij VGZ u biedt.

Eigen risico

Vitaliteitsbudget

Het ruime vitaliteitsbudget zet u in voor interventies, zoals workshops of webinars voor uw organisatie en medewerkers. 

Vergoeding psychologie

Inspiratie & kennis

Hét platform van en voor HR-professionals waarop wij kennis en ervaringen delen van binnen en buiten VGZ. 

Contact

Mijn Bedrijfszorg

Via Bedrijfszorg vraagt u arbeidsgerelateerde interventies aan voor fysieke, mentale en leefstijl gezondheid. 

premie berekenen icon

Zorgdata

Met de zorgdata van krijgt u inzicht in feiten en cijfers. Dit helpt u bij het terugdringen en voorkomen van verzuim.

Gezondere medewerkers samen én organisatie met VGZ

Gelukkige en betrokken medewerkers vormen de basis voor een gezonde organisatie. Dat weten we allemaal. Wilt u weten hoe u de vitaliteit van uw medewerkers kunt vergroten? En welke rol VGZ hierin voor u kan spelen? U vindt alle voordelen van het afsluiten van een collectiviteit met VGZ in onze offerte. Deze kunt u vrijblijvend aanvragen. 

Wat houdt partner in vitaliteit in?

Samen werken aan een gezonder werkend Nederland. Hoe zorgt u voor een positieve werkhouding, gezonde leefstijl en voldoende zelfregie bij uw medewerkers? VGZ helpt u met brede ondersteuning van uw gezondheids- en vitaliteitsbeleid.

Collega's in contract bespreking

Voor uw organisatie

 • Een extra ruim vitaliteitsbudget. Financier en stimuleer het vitaliteitsbeleid binnen uw organisatie met een extra ruim vitaliteitsbudget. In te zetten voor bijvoorbeeld workshops en events.
 • Persoonlijk vitaliteitsprogramma: fysieke en mentale interventies, ondersteuning bij uw communicatie, gezondheidsworkshops op maat? Het behoort allemaal tot de mogelijkheden.
 • Gezondheidsrisico's in beeld met zorgdata. De laatste feiten en cijfers helpen u bij het effectief terugdringen en voorkomen van verzuim.
 • Mijn Bedrijfszorg: snelle interventies en zorgkosten ontdubbeld. Ondersteun uw medewerkers met interventies door zorgprofessionals.
Collega's lunchen

Voor werkend Nederland

 • Extra ruim preventiebudget voor o.a. een gezondheidstest, gewichtsconsulent, sportmedisch advies of EHBO-cursus. 

 • Naast korting op de aanvullende verzekering ontvangen uw medewerkers extra behandelingen en extra ruime vergoedingen voor fysiotherapie en orthodontie. 

 • Verschillende gratis apps voor VGZ verzekerden: de VGZ Mindfulness Coach app, de Soepel en Sterk Coach app en de Mijn Leefstijlcoach app in samenwerking met Albert Heijn.

 • Gezond Leven: medewerkers kunnen zelf aan de slag met online programma’s, apps en workshops, ontwikkeld met gezondheidsexperts.

Meer dan 3.400 organisaties kozen al voor een samenwerking met VGZ


"We willen graag voorop blijven lopen op het gebied van vitaliteit. Het ging ons echt om de klik; om de keuze voor een partij die bij ons past. Inspirerend om te zien wat VGZ zelf doet om de vitaliteit van haar medewerkers te bevorderen.”

Klantverhaal van Leonie Claassen, Macaw

Veelgestelde vragen over het collectief contract

 • Als organisatie staat u voor een uitdaging. Want hoe zorgt u voor een goede balans tussen een positieve werkhouding, gezonde leefstijl en genoeg zelfstandigheid bij uw medewerkers? Onze collectieve zorgverzekering VGZ Werkt helpt hierbij. Deze aanvullende verzekering heeft extra ruime vergoedingen voor fysiotherapie en mondzorg. En biedt veel extra’s op het gebied van een gezonde leefstijl. Zo zorgen we samen voor gezonde medewerkers.

  Als werkgever kunt u bij VGZ ook rekenen op brede ondersteuning van uw gezondheids- en vitaliteitsbeleid. Al uw medewerkers krijgen bijvoorbeeld toegang tot het gratis Gezond Leven Platform. Op dit online platform helpen wij uw medewerkers hun gezondheid of leefstijl te verbeteren. En we helpen u als werkgever ook met een aantrekkelijk vitaliteitsbudget, inzicht in gezondheidsrisico's en gratis bedrijfszorg.

 • VGZ bij u op de werkvloer

  Voortdurend kijken we samen naar relevante gezondheidsthema’s. Zodat er jaarrond aandacht is voor gezondheid en vitaliteit. Denk hierbij aan: artikelen en blogs over specifieke thema’s. Of podcasts waarin experts van binnen en buiten VGZ met elkaar in gesprek gaan. Ook zijn we graag aanwezig bij u op de werkvloer met onze verschillende events. Waaronder een stoelmassage, een smoothiebar en onze mindfulness VR-experience. En het belangrijkste: we gaan graag met u om tafel om maatwerk te leveren. Zodat het meerwaarde biedt voor uw organisatie en medewerkers.

  Daarnaast ontvangt u;

  • Een extra ruim vitaliteitsbudget. Financier en stimuleer het vitaliteitsbeleid binnen uw organisatie met een extra ruim vitaliteitsbudget. In te zetten voor bijvoorbeeld workshops en events.
  • Persoonlijk vitaliteitsprogramma: fysieke en mentale interventies, ondersteuning bij uw communicatie, gezondheidsworkshops op maat? Het behoort allemaal tot de mogelijkheden.
  • Gezondheidsrisico's in beeld met zorgdata. De laatste feiten en cijfers helpen u bij het effectief terugdringen en voorkomen van verzuim.
  • Bedrijfszorg: snelle interventies en zorgkosten ontdubbeld. Ondersteun uw medewerkers met interventies door zorgprofessionals.
 • De collectieve zorgverzekering voor Werkend Nederland biedt naast de standaard collectiviteitskorting nog meer leuke voordelen voor uw medewerkers. Zoals;

  • Een extra ruim preventiebudget. Gebruik het preventiebudget voor bijvoorbeeld een gezondheidstest, gewichtsconsulent, sportmedisch advies of EHBO-cursus. 
  • Extra ruime vergoedingen voor fysiotherapie en orthodontie. Uw medewerkers ontvangen onder andere extra behandelingen voor fysiotherapie en orthodontie. 
  • De gratis Mindfulness coach app. Ontspan en leer genieten van elk moment! De VGZ Mindfulness app is beschikbaar voor alle medewerkers, dus ook voor degenen die niet-verzekerd zijn bij VGZ.
  • Het Gezond leven: online platform. Zelf aan de slag met online programma’s, apps en workshops, ontwikkeld met gezondheidsexperts. Ook dit platform is voor alle medewerkers beschikbaar.

 • U kunt zelf online een videogesprek inplannen met een van onze adviseurs. Wilt u meteen een offerte aanvragen? Dat kan dat natuurlijk ook. Voor meer informatie verwijzen wij u naar deze pagina.

  Na het aanvragen kunt u een videogesprek inplannen op een tijd dat het u uitkomt. Hierin bespreken wij uw wensen en behoeften rondom vitaliteit en gezondheid binnen uw organisatie. Dit is een inspiratiesessie: wij zijn elkaars sparringpartner.

 • U kunt het hele jaar door een collectief contract afsluiten met VGZ. Wij helpen u graag met uitdagingen rondom uw vitaliteitsbeleid. En sparren met u over het creëren van een gezonde werkomgeving met vitale medewerkers. Als u voor het einde van het jaar een collectief contract afsluit heeft dit extra voordeel voor uw medewerkers. In sommige gevallen heeft het voor uw medewerkers ook jaarrond voordelen, bekijk hieronder hoe dit werkt.

  Voor uw medewerkers

  • Nieuwe medewerkers die nu ergens anders collectief verzekerd zijn, kunnen direct overstappen naar VGZ.
  • Nieuwe medewerkers die al verzekerd zijn bij VGZ maar nog niet collectief, kunnen ook direct overstappen.
  • Nieuwe medewerkers die nog niet collectief verzekerd zijn en medewerkers die al langer bij u werken, kunnen per 1 januari van het volgende jaar overstappen naar uw collectieve zorgverzekering.
 • Om uw medewerkers goed te informeren over de collectieve zorgverzekering kunt u communicatiemiddelen downloaden in ons vernieuwde communicatieportal. Deze kunt u jaarrond downloaden.

  Gaat uw medewerker uit dienst? Dan vervallen de collectieve voordelen. Als een medewerker uit dienst gaat, bent u zelf verantwoordelijk om deze wijziging aan ons door te geven.

Heeft u nog vragen? Onze adviseurs staan voor u klaar

Wij gaan graag met u in gesprek over de collectieve zorgverzekering of een collectief contract. Neem gerust contact op met een van onze zakelijke adviseurs.

Stuur een bericht

Vul het contactformulier in. Onze zakelijke adviseurs nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Plan een videogesprek

Plan zelf een videogesprek met een zakelijk adviseur. Dat kan op een moment wanneer het u uitkomt.

Meer over videobellen

Weet u niet zeker of een videogesprek voor u is? Of hoe het werkt? Lees meer over hoe wij een videogesprek inzetten.