Collectief contract: VGZ Werkt

Partner in vitaliteit: VGZ Werkt

De collectieve zorgverzekering voor werkend Nederland

Een gezonde organisatie met vitale medewerkers. Dát is wat VGZ samen met jou wil bereiken. Dat doen we met onze collectieve zorgverzekering: VGZ Werkt. Afgestemd op de behoeftes van jouw medewerkers. 

Vrijblijvende offerte aanvragen


Daarom VGZ Werkt

Wij bieden veel meer dan alleen een collectieve zorgverzekering met korting. Ontdek enkele van de voordelen die een collectief contract bij VGZ biedt.

Eigen risico

Vitaliteitsbudget

Het ruime vitaliteitsbudget zet je in voor interventies, zoals workshops of webinars voor je organisatie en medewerkers. 

Vergoeding psychologie

Inspiratie & kennis

Hét platform van en voor HR-professionals waarop wij kennis en ervaringen delen van binnen en buiten VGZ. 

Contact

Mijn Bedrijfszorg

Via Mijn Bedrijfszorg vraag je arbeids-interventies aan voor fysieke, mentale en leefstijl gezondheid. 

Gezondere medewerkers én organisatie samen met VGZ

Gelukkige en betrokken medewerkers vormen de basis voor een gezonde organisatie. Dat weten we allemaal. Wil je weten hoe je de vitaliteit van medewerkers kan vergroten? En welke rol VGZ hierin voor jou kan spelen? Je vindt alle voordelen van het afsluiten van een collectiviteit met VGZ in onze offerte. Deze kun je vrijblijvend aanvragen. 

Wat houdt partner in vitaliteit in?

Samen werken aan een gezonder werkend Nederland. Hoe zorg je voor een positieve werkhouding, gezonde leefstijl en voldoende zelfregie bij medewerkers? VGZ helpt je met brede ondersteuning van jouw gezondheids- en vitaliteitsbeleid.

Collega's in contract bespreking

Voor jouw organisatie

 • Een extra ruim vitaliteitsbudget. Financier en stimuleer het vitaliteitsbeleid binnen de organisatie met een extra ruim vitaliteitsbudget. In te zetten voor bijvoorbeeld workshops en events.
 • Persoonlijk vitaliteitsprogramma: fysieke en mentale interventies, ondersteuning bij je communicatie en gezondheidsworkshops op maat. Het behoort allemaal tot de mogelijkheden.
 • Gezondheidsrisico's in beeld met zorgdata. De laatste feiten en cijfers helpen je bij het effectief terugdringen en voorkomen van verzuim.
 • Mijn Bedrijfszorg: snelle interventies en zorgkosten ontdubbeld. Ondersteun jouw medewerkers met interventies door zorgprofessionals.
Collega's lunchen

Voor werkend Nederland

 • Extra ruim preventiebudget voor o.a. een gezondheidstest, gewichtsconsulent, sportmedisch advies of EHBO-cursus. 

 • Naast korting op de aanvullende verzekering ontvangen medewerkers extra behandelingen en extra ruime vergoedingen voor fysiotherapie en orthodontie. 

 • Verschillende gratis apps voor VGZ verzekerden: de VGZ Mindfulness Coach app, de Soepel en Sterk Coach app en de Mijn Leefstijlcoach app in samenwerking met Albert Heijn.

 • Gezond Leven: medewerkers kunnen zelf aan de slag met online programma’s, apps en workshops, ontwikkeld met gezondheidsexperts.

Meer dan 3.400 organisaties kozen al voor een samenwerking met VGZ


"We willen graag voorop blijven lopen op het gebied van vitaliteit. Het ging ons echt om de klik; om de keuze voor een partij die bij ons past. Inspirerend om te zien wat VGZ zelf doet om de vitaliteit van haar medewerkers te bevorderen.”

Klantverhaal van Leonie Claassen, Macaw

Veelgestelde vragen over het collectief contract

 • Als organisatie sta je voor een uitdaging. Want hoe zorg je voor een goede balans tussen een positieve werkhouding, gezonde leefstijl en genoeg zelfstandigheid bij jouw medewerkers? Onze collectieve zorgverzekering VGZ Werkt helpt hierbij. Deze aanvullende verzekering heeft extra ruime vergoedingen voor fysiotherapie en mondzorg. En biedt veel extra’s op het gebied van een gezonde leefstijl. Zo zorgen we samen voor gezonde medewerkers.

  Als werkgever kun je bij VGZ ook rekenen op brede ondersteuning van het gezondheids- en vitaliteitsbeleid. Al jouw medewerkers krijgen bijvoorbeeld toegang tot Gezond Leven. Op dit online platform helpen wij medewerkers hun gezondheid of leefstijl te verbeteren. En we helpen jou als werkgever met een aantrekkelijk vitaliteitsbudget, inzicht in gezondheidsrisico's en gratis bedrijfszorg.

 • VGZ bij jou op de werkvloer

  Voortdurend kijken we samen naar relevante gezondheidsthema’s. Zodat er jaarrond aandacht is voor gezondheid en vitaliteit. Denk aan: artikelen en blogs over specifieke thema’s. Of podcasts waarin experts van binnen en buiten VGZ met elkaar in gesprek gaan. Ook zijn we graag aanwezig bij je op de werkvloer met onze verschillende events. Waaronder een stoelmassage, een smoothiebar en onze mindfulness VR-experience. En het belangrijkste: we gaan graag samen om tafel om maatwerk te leveren. Zodat het meerwaarde biedt voor je organisatie en medewerkers.

  Daarnaast ontvang je

  • Een extra ruim vitaliteitsbudget. Financier en stimuleer het vitaliteitsbeleid binnen de organisatie met een extra ruim vitaliteitsbudget. In te zetten voor bijvoorbeeld workshops en events.
  • Persoonlijk vitaliteitsprogramma: fysieke en mentale interventies, ondersteuning bij communicatie, gezondheidsworkshops op maat? Het behoort allemaal tot de mogelijkheden.
  • Gezondheidsrisico's in beeld met zorgdata. De laatste feiten en cijfers helpen bij het effectief terugdringen en voorkomen van verzuim.
  • Bedrijfszorg: snelle interventies en zorgkosten ontdubbeld. Ondersteun medewerkers met interventies door zorgprofessionals.
 • De collectieve zorgverzekering voor werkend Nederland biedt naast de standaard collectiviteitskorting nog meer leuke voordelen voor medewerkers. Zoals;

  • Een extra ruim preventiebudget. Gebruik het preventiebudget voor bijvoorbeeld een gezondheidstest, gewichtsconsulent, sportmedisch advies of EHBO-cursus. 
  • Extra ruime vergoedingen voor fysiotherapie en orthodontie. Medewerkers ontvangen onder andere extra behandelingen voor fysiotherapie en orthodontie. 
  • Het Gezond leven: online platform. Zelf aan de slag met online programma’s, apps en workshops, ontwikkeld met gezondheidsexperts. Ook dit platform is voor alle medewerkers beschikbaar.

 • Je kunt zelf online een videogesprek inplannen met een van onze adviseurs. Wil je meteen een offerte aanvragen? Dat kan dat natuurlijk ook. Voor meer informatie verwijzen wij je naar deze pagina.

  Na het aanvragen kun je een videogesprek inplannen op een tijd dat het jou uitkomt. Hierin bespreken wij jouw wensen en behoeften rondom vitaliteit en gezondheid binnen de organisatie. Dit is een inspiratiesessie: we sparren over mogelijkheden.

 • Je kunt het hele jaar door een collectief contract afsluiten met VGZ. Wij helpen graag met uitdagingen rondom je vitaliteitsbeleid. En sparren met je over het creëren van een gezonde werkomgeving met vitale medewerkers. Als je voor het einde van het jaar een collectief contract afsluit heeft dit extra voordeel voor jouw medewerkers. In sommige gevallen heeft het voor medewerkers ook jaarrond voordelen, bekijk hieronder hoe dit werkt.

  Voor jouw medewerkers

  • Nieuwe medewerkers die nu ergens anders collectief verzekerd zijn, kunnen direct overstappen naar VGZ.
  • Nieuwe medewerkers die al verzekerd zijn bij VGZ maar nog niet collectief, kunnen ook direct overstappen.
  • Nieuwe medewerkers die nog niet collectief verzekerd zijn en medewerkers die al langer bij je werken, kunnen per 1 januari van het volgende jaar overstappen naar de collectieve zorgverzekering.
 • Om je medewerkers goed te informeren over de collectieve zorgverzekering kun je communicatiemiddelen downloaden. Deze kun je jaarrond downloaden.

  Gaat een medewerker uit dienst? Dan vervallen de collectieve voordelen. Als een medewerker uit dienst gaat, ben je zelf verantwoordelijk om deze wijziging aan ons door te geven.

Vragen? Onze adviseurs staan voor je klaar

Wij gaan graag met jou in gesprek over de collectieve zorgverzekering of een collectief contract. Neem gerust contact op met een van onze zakelijke adviseurs.

Stuur een bericht

Vul het contactformulier in. Onze zakelijke adviseurs nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Plan een videogesprek

Plan zelf een videogesprek met een zakelijk adviseur. Dat kan op een moment dat jou uitkomt.

Meer over videobellen

Weet u niet zeker of een videogesprek voor u is? Of hoe het werkt? Lees meer over hoe wij een videogesprek inzetten.