Collectieve zorgverzekering

Zoekt u een zorgverzekering voor uw organisatie of maakt u een bewuste keuze voor VGZ? Uw keuze voor VGZ betekent: kiezen voor één van de grootste zorgverzekeraars van Nederland, met een landelijke dekking en een structureel scherpe premie.

Zorg betaalbaar houden

Met uw keuze voor VGZ draagt u bij aan het betaalbaar houden van de zorg in Nederland, omdat VGZ toonaangevend is in het stimuleren van doeltreffende en efficiënte zorg. Wij noemen dat ‘zinnige zorg’. Bovendien benut u dan de collectieve zorgverzekering voor het inzetbaar houden van uw medewerkers.

Premiebeleid

Ons jarenlange kostenbewuste beleid en onze inzet op zinnige zorg heeft ertoe geleid dat onze premie jaar na jaar scherper is geworden. Onze premie van de basisverzekering is in 2019 de laagste van de vier grote zorgverzekeraars. Als coöperatie doen wij dat voor onze verzekerden. Daarnaast vervullen wij zo de missie die wij als zorgverzekeraar van de overheid hebben gekregen: het betaalbaar houden van de zorg.

Persoonlijke keuzevrijheid

Verzekerden hebben keuze uit een natura en een restitutie basisverzekering. Gespreid betalen van het eigen risico is mogelijk, wat betalingsproblemen en schulden kunnen voorkomen. Ook kunnen verzekerden ons raadplegen voor zorgadvies en wachtlijstbemiddeling. Wij adviseren ook over langdurige zorg en het Persoonsgebonden Budget (PGB), wat van belang is voor mantelzorgers. Collectief verzekerden kunnen verder kiezen voor de aanvullende verzekering VGZ Werkt. Dit bestaat uit drie varianten van de aanvullende verzekering en drie varianten van de tandverzekering. Wij helpen hen bij hun keuze met een pakketvergelijker.

Medewerkers kunnen elk jaar per 1 januari overstappen en in sommige gevallen ook gedurende het jaar.

Alles makkelijk regelen 

Via de VGZ Zorg app hebben verzekerden altijd direct toegang tot hun zorgverzekering en kunnen zij makkelijk en snel declareren. De VGZ Zorg app behoort tot de meest uitgebreide zorgapps van Nederland en heeft in de App Store (Apple) een score van 4,5 van de 5 sterren. Verzekerden kunnen hun zorgzaken ook online regelen via Mijn VGZ.

Bijdrage aan inzetbaarheid

De collectieve zorgverzekering draagt ook bij aan de inzetbaarheid van uw medewerkers. Wij helpen hen met zorgvragen en met bemiddeling bij wachtlijsten. Ook dragen de aanvullende verzekeringen VGZ Werkt hieraan bij. Dit zijn speciale aanvullende verzekeringen voor medewerkers, met ruime vergoedingen voor bijvoorbeeld fysiotherapie, preventie en mantelzorg.

Contact met VGZ Zakelijk
Wilt u meer informatie, advies of een offerte voor collectieve zorgverzekering aanvragen? Neem dan contact met ons op via 088 - 131 35 00. Onze adviseurs zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur.
Voordelen collectieve verzekering
  • Structureel scherpe premie
  • Persoonlijke keuzevrijheid voor medewerkers
  • Actieve bijdrage aan inzetbaarheid
X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord