VGZ Werkt

Nieuwe aanvullende verzekering met collectieve voordelen

Wilt u zich verzekeren voor zorg die niet in de basisverzekering zit? Dan bent u vanaf 1 januari 2019 met VGZ Werkt goed aanvullend verzekerd.

Uw voordelen

 • Korting op de basis- en aanvullende verzekering
 • Korting geldt voor het hele gezin
 • Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd
 • Eenvoudig en snel declareren met de VGZ Zorg app

Vergoedingenoverzicht

Past de aanvullende verzekering bij uw situatie?

Bekijk de vergoedingen hierboven en check of de verzekering past bij de zorg die u in 2019 verwacht nodig te hebben. Staat de vergoeding die u zoekt er niet bij? Bekijk dan het volledige vergoedingenoverzicht. Ook kunt u verschillende aanvullende verzekeringen vergelijken in onze pakketvergelijker.

Wilt u een ander pakket? Of heeft u geen aanvullende (tandarts)verzekering nodig?

Geef uw wijziging dan uiterlijk 31 december 2018 aan ons door. Dat kan via Mijn VGZ.

Voorwaarden 2019

Bekijk de voorwaarden van VGZ Werkt als u meer informatie wilt over deze aanvullende (tandarts)verzekering.

Vind het antwoord op uw vraag

 • Waarom krijg ik een nieuwe aanvullende (tandarts)verzekering met collectieve voordelen?
  De aanvullende (tandarts)verzekering met collectieve korting die u had, bieden we in 2019 niet meer aan. Om ook in 2019 gebruik te kunnen maken van de collectieve voordelen, bieden we u een nieuwe aanvullende verzekering aan. Deze nieuwe aanvullende verzekering heet VGZ Werkt. De nieuwe verzekering sluit beter aan op de wensen en behoeften van de werknemers en werkgevers.
 • Waarom heb ik geen Alles-in-1 Pakket meer (Jong, Single/Duo, Gezin, Vitaal)?
  Wij hebben met uw werkgever nieuwe afspraken gemaakt over het aanbieden van aanvullende verzekeringen met collectieve voordelen. Het Alles-in-1 Pakket valt in 2019 hier niet onder. Het voordeel van uw nieuwe aanbod is dat u deze met collectieve korting kunt afsluiten. Op het Alles-in-1 Pakket geldt dit niet. Wilt u toch liever een Alles-in-1 Pakket? Dat kan! U kunt uw pakket wijzigen in Mijn VGZ. Houd er dan wel rekening mee dat u geen collectief voordeel (via uw werkgever) ontvangt op deze aanvullende verzekering.
 • Waarom ontvang ik dit specifieke aanbod?
  Het nieuwe aanbod sluit volgens ons het meeste aan bij de aanvullende verzekering die u nu heeft.
 • Wat gebeurt er met mijn MiX Aanvullende Verzekering?
  De MiX Aanvullende Verzekering bieden we in 2019 niet meer aan. Iedereen die collectief is verzekerd in 2018 (via uw werkgever) was verplicht deze aanvullende verzekering af te sluiten. Met het verdwijnen van deze aanvullende verzekering, vervalt ook de verplichte afname.
 • Wijzigt er ook iets in mijn basisverzekering?
  Als u niets doet, houdt u in 2019 de basisverzekering die u nu heeft. Wel kan het zo zijn dat er iets gaat wijzigen in uw vergoedingen. Bekijk het actuele wijzigingsoverzicht 2019 om te zien of er iets in 2019 in uw basisverzekering wijzigt.
 • Waarom betaal ik meer/minder premie?
  U betaalt een ander premiebedrag omdat u een nieuwe aanvullende verzekering krijgt. De vergoedingen binnen deze verzekering zijn anders dan binnen uw huidige verzekering.
 • Waar kan ik zien wat mijn collectiviteitskorting is?
  Op uw nieuwe polis die u onlangs ontving, ziet u uw nieuwe premie. Deze premie is inclusief de collectiviteitskorting. Uw polis vindt u ook in Mijn VGZ en in de app.
 • Ik kreeg een bijdrage van mijn werkgever voor mijn zorgverzekering? Blijft deze nog bestaan?
  Dit verschilt per werkgever. Uw werkgever kan u hier antwoord op geven.
 • Waar kan ik een vergoeding vinden die niet op deze pagina staat?
  Alle vergoedingen vindt u op de vergoedingenpagina.
 • Wat is het verschil in vergoedingen tussen mijn huidige aanvullende (tandarts)verzekering en de aanvullende (tandarts)verzekering die ik per 1-1-2019 krijg?
  De vergoedingen van uw huidige aanvullende (tandarts)verzekering vindt u terug in de polisvoorwaarden. Voor 2019 vindt u de vergoedingen in de polisvoorwaarden van VGZ Werkt.
 • Hoe zit het met mijn vergoeding voor brillen en/of lenzen als ik deze het afgelopen jaar al aangeschaft heb?
  De termijn van 3 kalenderjaren telt door en begint niet opnieuw.
 • Hoe zit het met mijn vergoeding voor orthodontie?
  Krijgt u een VGZ Werkt Tand Beter-pakket? Dan heeft recht u op € 2000 voor orthodontie onder de 18 jaar. Krijgt u een VGZ Werkt Tand Best-pakket? Dan heeft u recht op € 3000 voor orthodontie onder de 18 jaar. Dat wat we al vergoed hebben, verrekenen wij met dit bedrag.
 • Moet ik iets doen nu ik dit nieuwe aanbod voor VGZ Werkt heb ontvangen?
  Bent u tevreden met ons aanbod? Dan hoeft u niets te doen. Het aanbod gaat in per 1-1-2019. Wilt u een ander pakket? Of heeft u geen aanvullende (tandarts)verzekering meer nodig? Geef dit dan uiterlijk 31 december 2018 aan ons door. Dit kunt u doen in Mijn VGZ. Ook kunt u bellen naar: 088 - 131 16 59. Onze klantadviseurs zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur.
 • Hoe kan ik mijn aanvullende (tandarts)verzekering wijzigen?
  Wilt u een ander pakket? Dan heeft u tot en met 31 december 2018 de tijd om dit te wijzigen. Dit kunt u doen in Mijn VGZ.
 • Hoe kan ik mijn aanvullende (tandarts)verzekering opzeggen?
  Dit kunt u doen door te bellen naar: 088 - 131 16 59. Onze klantadviseurs zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur. Wilt u opzeggen? Geef dit dan uiterlijk 31 december 2018 aan ons door.
 • Welke aanvullende (tandarts)verzekering krijgt mijn medeverzekerde?
  Dit ziet u terug op uw polis die u onlangs van ons ontving. Ook kunt u kijken op Mijn VGZ.
 • Kan mijn medeverzekerde de aanvullende (tandarts)verzekering wijzigen?
  Ja, u als hoofdverzekerde moet de wijziging of opzegging doorgeven. Geef dit uiterlijk 31 december 2018 aan ons door.
 • Kan mijn medeverzekerde een ander pakket afsluiten als het pakket dat ik heb?
  Ja, dat kan
 • Welke verzekering krijgen kinderen onder de 18 jaar?
  Kinderen onder de 18 jaar zijn meeverzekerd met de ouders/verzorgers. Uw kind krijgt het hoogst verzekerde pakket. Op uw polis en in Mijn VGZ ziet u welke aanvullende verzekering uw kind onder de 18 jaar krijgt.
X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord