Samen werken aan een vitale organisatie

Werkgevers werken aan een vitale organisatie
Vitale medewerkers zorgen voor een gezonde organisatie. Want wist je dat vitale medewerkers bijna 20% productiever en meer betrokken zijn? Belangrijk dus om hiermee aan de slag te gaan. Dat hoef je niet alleen te doen: wij helpen je hierbij. Samen werken we aan een gezonder Nederland. 

Alle voordelen om als werkgever te investeren in vitaliteit

Wat levert vitaliteit en vitale medewerkers concreet op? Hier de belangrijkste voordelen op een rij.

  • Je bent een aantrekkelijke werkgever
  • Je hebt minder verloop
  • Je ziekteverzuimpercentage wordt lager
  • Je medewerkers zijn meer bevlogen en betrokken
  • Je medewerkers zijn productiever, socialer en werken beter samen

Meer weten? Lees meer hierover in bijgaand artikel.

Wat is vitaliteit?

Vitaliteit staat voor energiek, veerkrachtig en gemotiveerd. Vitale medewerkers zijn gezond, hebben volop energie en zijn gemotiveerd om te werken. Daarnaast gaan vitale medewerkers vaak met plezier naar hun werk.

Samen met vitaliteit aan de slag in je organisatie

Wij helpen je om de vitaliteit in je organisatie te vergroten. Of je nu start met vitaliteit of al een vitaliteitsbeleid hebt ontwikkeld. We ondersteunen je onder andere met onze speciale programma's, vitaliteitsbudget en zorginzichten. 

Persoonlijk vitaliteitsprogramma samenstellen

Vitaliteitsbudget

Een persoonlijk vitaliteitsprogramma

Medewerkers gezond houden en verzuim te verlagen? Zet het vitaliteitsbudget in voor handige interventies. Zoals een 'stoppen met roken' training of een coachingsprogramma. Verder helpen onze adviseurs duurzame inzetbaarheid RADI® bij het opzetten en implementeren van je vitaliteitsbeleid. Ze bieden ondersteuning bij het beschrijven van de strategie en het bepalen van je belangrijkste doelstellingen.

Mijn Bedrijfszorg interventies

Mijn Bedrijfszorg

Interventies door zorgprofessionals
Op tijd bedrijfszorg inzetten kan verzuim onder medewerkers voorkomen en verkorten. Via Mijn Bedrijfszorg vraag je eenvoudig online arbeidsrelevante interventies aan voor je medewerkers. Deze interventies bieden hulp bij mentale, fysieke en leefstijlgerelateerde klachten. Dankzij het brede aanbod heb je altijd goede (preventieve) zorg voor je medewerkers op het juiste moment.
Vrouw krijgt inzicht in zorgdata

Gezond werkgeverschap

Van én voor HR-professionals
Met welk gezondheidsthema je ook aan de slag wilt, VGZ helpt je graag met handige workshops, programma's, tips, inspiratie en informatie. Voor jou als HR-professional én voor de leidinggevenden en medewerkers in de organisatie. Laat je inspireren over werkstress, financieel fit, mantelzorg of een van onze andere thema's.

Doe de gratis vitaliteitsscan voor je organisatie

Investeren in vitaliteit levert je betrokken en vitale medewerkers op. Maar hoe doe je dat? Start samen met ons. Een vitaliteitsexpert van VGZ gaat samen met je aan de slag om vitaliteit een plek te geven binnen de organisatie. Of je nu wel of geen klant bent bij ons.

Tijdens de sessie staat de behoeften en doelen van je organisatie rondom vitaliteit centraal. Hoe kijkt jouw organisatie aan tegen vitaliteit? Welke initiatieven zijn er al? Maar ook; hoe zorgen we dat het bespreekbaar wordt samen met leidinggevenden. En vooral; hoe zorgen we dat vitaliteit een structurele plek krijgt binnen de organisatie?

Medewerkers aan de slag met vitaliteit

Webinar over gezondheid en leefstijl

Inspirerende webinars over leefstijl en gezondheid

Door toegankelijke webinars leren medewerkers op een leuke manier hoe ze zelf hun leefstijl kunnen verbeteren. Benieuwd? Deze 3 webinars van leefstijlcoach Tamara de Weijer zijn online terug te kijken.

Mindfulness en virtual reality vr experience

Mindfulness virtual reality experience

Tijdens de Mindfulness VR-experience ervaren medewerkers direct het effect van ontspanning. Met de biofeedback device en VR-headset beïnvloeden ze de omgeving. Hoe meer de medewerker ontspant, hoe mooier de omgeving wordt.

Gezond Leven platform

Gezond Leven

Jouw medewerkers helpen gezonder te leven. Dat staat bij ons voorop. Op Gezond Leven staan tientallen apps en workshops waarmee medewerkers zelf aan de slag kunnen met hun mentale gezondheid, gezonder eten en meer bewegen.

Benieuwd naar wat er nog méér mogelijk is?

Wil je weten hoe je je medewerkers gezond en vitaal houdt? Ik ga graag met je om tafel om samen na te denken over oplossingen die écht werken voor jouw organisatie. Plan een videogesprek op een moment dat het jou uitkomt.

Liever iemand spreken?

Wil je aan de slag met een vitale organisatie? We denken graag met je mee. Of je nu al bekend of nieuw bent bij VGZ.

Stuur een bericht

Vul het contactformulier in. Onze zakelijke adviseurs nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Plan een videogesprek

Plan zelf een videogesprek met een zakelijk adviseur. Dat kan op een moment dat jou uitkomt.

Bel ons

Onze zakelijke adviseurs staan altijd voor je klaar. Neem telefonisch contact met ons op.