Samen werken aan een vitale organisatie

Werkgevers werken aan een vitale organisatie
Vitale medewerkers zorgen voor een gezonde organisatie. Want wist u dat vitale medewerkers bijna 20% productiever en meer betrokken zijn? Belangrijk dus om hiermee aan de slag te gaan. Dat hoeft u niet alleen te doen: wij helpen u hierbij. Samen werken we aan een gezonder Nederland. 

Alle voordelen om als werkgever te investeren in vitaliteit

Wat levert vitaliteit en vitale medewerkers concreet op? Hier de belangrijkste voordelen op een rij.

  • U bent een aantrekkelijke werkgever
  • U hebt minder verloop
  • Uw ziekteverzuimpercentage wordt lager
  • Uw medewerkers zijn meer bevlogen en betrokken
  • Uw medewerkers zijn productiever, socialer en werken beter samen

Meer weten? Lees meer hierover in bijgaand artikel.

Wat is vitaliteit?

Vitaliteit staat voor energiek, veerkrachtig en gemotiveerd. Vitale medewerkers zijn gezond, hebben volop energie en zijn gemotiveerd om te werken. Daarnaast gaan vitale medewerkers vaak met plezier naar hun werk.

Samen met vitaliteit aan de slag in uw organisatie

Wij helpen u om de vitaliteit in uw organisatie te vergroten. Of u nu start met vitaliteit of al een vitaliteitsbeleid heeft ontwikkeld. We ondersteunen u onder andere met onze speciale programma's, vitaliteitsbudget en zorginzichten. 

Persoonlijk vitaliteitsprogramma samenstellen

Vitaliteitsbudget en persoonlijk vitaliteitsprogramma

Met het vitaliteitsbudget kun u interventies in zetten om uw medewerkers gezond te houden en verzuim te verlagen. Zoals een 'stoppen-met-roken-training of een coachingsprogramma ‘voeding en beweging’. Verder helpen onze adviseurs duurzame inzetbaarheid RADI® u bij het opzetten en implementeren van uw vitaliteitsbeleid. Ze bieden ondersteuning bij het beschrijven van uw strategie en het bepalen van uw belangrijkste doelstellingen. Hierbij kijken ze uiteraard altijd naar de behoeften van uw organisatie.

Mijn Bedrijfszorg interventies

Bedrijfszorg: interventies door zorgprofessionals

Op tijd bedrijfszorg inzetten kan verzuim onder medewerkers voorkomen en verkorten. Via Mijn Bedrijfszorg vraagt u eenvoudig online arbeidsrelevante interventies aan voor uw medewerkers. Deze interventies bieden hulp bij mentale, fysieke en leefstijlgerelateerde klachten. Dankzij het brede aanbod heeft u altijd goede (preventieve) zorg voor uw medewerkers op het juiste moment.

Vrouw krijgt inzicht in zorgdata

Inzicht in gezondheidsrisico's met zorgdata

We geven u (anoniem) inzicht in de ingezette zorg van de (aanvullende) verzekering van uw medewerkers over de afgelopen 2 jaar. Deze data laten ook zien hoe uw branchegenoten het doen, wel zo handig. Op basis van deze gegevens kunt u verzuim monitoren en bijsturen op verzuimrisico’s in uw organisatie.

Doe de gratis vitaliteitsscan voor uw organisatie

Investeren in vitaliteit levert u betrokken en vitale medewerkers op. Maar hoe doe u dat? Start samen met ons. Een vitaliteitsexpert van VGZ gaat samen met u aan de slag om vitaliteit een plek te geven binnen uw organisatie. Of u nu wel of geen klant bent bij ons.

Tijdens de sessie staat de behoeften en doelen van uw organisatie rondom vitaliteit centraal. Hoe kijkt uw organisatie aan tegen vitaliteit? Welke initiatieven zijn er al? Maar ook; hoe zorgen we dat het bespreekbaar wordt samen met uw leidinggevenden. En vooral; hoe zorgen we dat vitaliteit een structurele plek krijgt binnen uw organisatie.

Uw medewerkers aan de slag met vitaliteit

Webinar over gezondheid en leefstijl

Inspirerende webinars over leefstijl en gezondheid

Door toegankelijke webinars leren medewerkers op een leuke manier hoe ze zelf hun leefstijl kunnen verbeteren. Benieuwd? Deze 3 webinars van leefstijlcoach Tamara de Weijer zijn online terug te kijken.

Mindfulness en virtual reality vr experience

Mindfulness virtual reality experience

Tijdens de Mindfulness VR-experience ervaren medewerkers direct het effect van ontspanning. Met de biofeedback device en VR-headset beïnvloeden ze de omgeving. Hoe meer de medewerker ontspant, hoe mooier de omgeving wordt.

Gezond Leven platform

Gratis online platform Gezond Leven

Medewerkers kunnen lekker zelf aan de slag met de online programma's, workshops en apps op het Gezond Leven platform. Zo werken ze aan hun eigen veerkracht en gezondheid, met als resultaat: een goed of beter gevoel.

Benieuwd naar wat er nog méér mogelijk is?

Wilt u weten hoe u uw medewerkers gezond en vitaal houdt? Ik ga graag met u om tafel om samen na te denken over oplossingen die écht werken voor uw organisatie. Plan een videobelafspraak op een moment dat het u uitkomt.

Liever iemand spreken?

Wilt u aan de slag met een vitale organisatie? We denken graag met u mee. Of u nu al bekend of nieuw bent bij VGZ.

Stuur een bericht

Vul het contactformulier in. Onze zakelijke adviseurs nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Plan een videogesprek

Plan zelf een videogesprek met een zakelijk adviseur. Dat kan op een moment wanneer het u uitkomt.

Bel ons

Onze zakelijke adviseurs staan altijd voor u klaar. Neem telefonisch contact met ons op.