Word partner in vitaliteit

speciaal voor werkgevers

Een collectief contract heeft veel vitale voordelen voor jouw
organisatie én medewerkers. Vraag een offerte aan en
ontdek alle mogelijkheden voor je organisatie.

Leuk dat je interesse hebt in een collectief contract bij VGZ! Als werkgever sta je voor verschillende uitdagingen. De collectieve zorgverzekering VGZ Werkt en onze brede ondersteuning van jouw gezondheids- en vitaliteitsbeleid helpen bij het creëren van een gezonde werkomgeving.

Let op: wil je als consument een collectieve zorgverzekering afsluiten via je werkgever? Dat kan via onze collectieve zorgverzekering pagina.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Om een vrijblijvende offerte toe te sturen vragen we je je gegevens in te vullen. Na het verzenden ontvang je een e-mail. En binnen 5 werkdagen de offerte!

'Wij willen meer vitaliteit aanbieden aan onze medewerkers. Het is niet onze core business, maar we willen hier samen in optrekken met VGZ. Door middel van speciale aanbiedingen voor onze medewerkers, de manier waarop VGZ actief met verzekerden aan de slag gaat, de diverse apps die jullie aanbieden. Dat spreekt ons aan.'

Annemarie Starrevelt, HR manager bij VIRO

Veelgestelde vragen over een collectief contract

 • Als organisatie sta je voor een uitdaging. Want hoe zorg je voor een goede balans tussen een positieve werkhouding, gezonde leefstijl en genoeg zelfstandigheid bij jouw medewerkers? Onze collectieve zorgverzekering VGZ Werkt helpt hierbij. Deze aanvullende verzekering heeft extra ruime vergoedingen voor fysiotherapie en mondzorg. En biedt veel extra’s op het gebied van een gezonde leefstijl. Zo zorgen we samen voor gezonde medewerkers.

  Als werkgever kun je bij VGZ ook rekenen op brede ondersteuning van het gezondheids- en vitaliteitsbeleid. Al jouw medewerkers krijgen bijvoorbeeld toegang tot Gezond Leven. Op dit online platform helpen wij medewerkers hun gezondheid of leefstijl te verbeteren. En we helpen jou als werkgever met een aantrekkelijk vitaliteitsbudget, inzicht in gezondheidsrisico's en gratis bedrijfszorg.

 • VGZ bij jou op de werkvloer

  Voortdurend kijken we samen naar relevante gezondheidsthema’s. Zodat er jaarrond aandacht is voor gezondheid en vitaliteit. Denk aan: artikelen en blogs over specifieke thema’s. Of podcasts waarin experts van binnen en buiten VGZ met elkaar in gesprek gaan. Ook zijn we graag aanwezig bij je op de werkvloer met onze verschillende events. Waaronder een stoelmassage, een smoothiebar en onze mindfulness VR-experience. En het belangrijkste: we gaan graag samen om tafel om maatwerk te leveren. Zodat het meerwaarde biedt voor je organisatie en medewerkers.

  Daarnaast ontvang je

  • Een extra ruim vitaliteitsbudget. Financier en stimuleer het vitaliteitsbeleid binnen de organisatie met een extra ruim vitaliteitsbudget. In te zetten voor bijvoorbeeld workshops en events.
  • Persoonlijk vitaliteitsprogramma: fysieke en mentale interventies, ondersteuning bij communicatie, gezondheidsworkshops op maat? Het behoort allemaal tot de mogelijkheden.
  • Gezondheidsrisico's in beeld met zorgdata. De laatste feiten en cijfers helpen bij het effectief terugdringen en voorkomen van verzuim.
  • Bedrijfszorg: snelle interventies en zorgkosten ontdubbeld. Ondersteun medewerkers met interventies door zorgprofessionals.
 • De collectieve zorgverzekering voor werkend Nederland biedt naast de standaard collectiviteitskorting nog meer leuke voordelen voor medewerkers. Zoals;

  • Een extra ruim preventiebudget. Gebruik het preventiebudget voor bijvoorbeeld een gezondheidstest, gewichtsconsulent, sportmedisch advies of EHBO-cursus. 
  • Extra ruime vergoedingen voor fysiotherapie en orthodontie. Medewerkers ontvangen onder andere extra behandelingen voor fysiotherapie en orthodontie. 
  • Het Gezond leven: online platform. Zelf aan de slag met online programma’s, apps en workshops, ontwikkeld met gezondheidsexperts. Ook dit platform is voor alle medewerkers beschikbaar.

 • Je kunt zelf online een videogesprek inplannen met een van onze adviseurs. Wil je meteen een offerte aanvragen? Dat kan dat natuurlijk ook. Voor meer informatie verwijzen wij je naar deze pagina.

  Na het aanvragen kun je een videogesprek inplannen op een tijd dat het jou uitkomt. Hierin bespreken wij jouw wensen en behoeften rondom vitaliteit en gezondheid binnen de organisatie. Dit is een inspiratiesessie: we sparren over mogelijkheden.

 • Je kunt het hele jaar door een collectief contract afsluiten met VGZ. Wij helpen graag met uitdagingen rondom je vitaliteitsbeleid. En sparren met je over het creëren van een gezonde werkomgeving met vitale medewerkers. Als je voor het einde van het jaar een collectief contract afsluit heeft dit extra voordeel voor jouw medewerkers. In sommige gevallen heeft het voor medewerkers ook jaarrond voordelen, bekijk hieronder hoe dit werkt.

  Voor jouw medewerkers

  • Nieuwe medewerkers die nu ergens anders collectief verzekerd zijn, kunnen direct overstappen naar VGZ.
  • Nieuwe medewerkers die al verzekerd zijn bij VGZ maar nog niet collectief, kunnen ook direct overstappen.
  • Nieuwe medewerkers die nog niet collectief verzekerd zijn en medewerkers die al langer bij je werken, kunnen per 1 januari van het volgende jaar overstappen naar de collectieve zorgverzekering.
 • Om je medewerkers goed te informeren over de collectieve zorgverzekering kun je communicatiemiddelen downloaden. Deze kun je jaarrond downloaden.

  Gaat een medewerker uit dienst? Dan vervallen de collectieve voordelen. Als een medewerker uit dienst gaat, ben je zelf verantwoordelijk om deze wijziging aan ons door te geven.