De toegevoegde waarde van de collectieve zorgverzekering

Gezond werkgeverschap: diversiteit & inclusie
Vanaf 1 januari 2023 vervalt de collectiviteitskorting op de basisverzekering. Waarom is dat? En wat is dan nog het voordeel van een collectieve zorgverzekering zonder de korting? We vertellen u meer. 

Een nieuwe wet

De minister van Volksgezondheid heeft voorgesteld om te stoppen met de collectiviteitskorting. Op 12 april ging de Tweede Kamer hiermee akkoord. Concreet houdt dit in: geen collectiviteitskorting meer op de basisverzekering vanaf 1 januari 2023. Dit geldt voor iedereen in Nederland en voor alle zorgverzekeraars. Op de aanvullende verzekering is korting nog wel mogelijk.  

Uw partner in gezond werkgeverschap

Heeft een collectieve zorgverzekering dan zin? Jazeker. Er komt zo namelijk meer aandacht voor datgene waar het écht om draait. En dat is het aanbieden van oplossingen voor de behoeften van uw organisatie en uw medewerkers. Als uw partner in gezondheid en zorg, werken we samen met u aan een gezonde en vitale organisatie. Met gezonde medewerkers, die gelukkig zijn binnen en buiten hun functie. Dat staat bij ons voorop.  

Dat doen we zo

Voor uw medewerkers
  • We bieden een zorgverzekering die speciaal is afgestemd op werkend Nederland. Met extra ruime vergoedingen en een preventiebudget. In te zetten voor een leefstijlcheck, sportmedisch advies, een cursus stoppen met roken en meer. 
  • Daarnaast zijn er bij VGZ heel veel extra’s voor een gezonde leefstijl. VGZ Gezond Leven staat vol met webinars, apps en tips. De VGZ Mindfulness Coach app, het Webinar ‘Beter slapen’, de workshop ‘Beter door de overgang’ of ‘Voorkom burn-out’. Slechts een greep uit de vele mogelijkheden.

Voor u als werkgever
  • Op ons Gezond Werkgeverschap Platform informeren en inspireren we u over allerlei vitaliteitsthema’s. Van werkstress tot hybride werken en voeding en van diversiteit & inclusie tot financieel fit en stoppen met roken.
  • We bieden hulp op maat bij de specifieke vitaliteitsvraagstukken die binnen uw organisatie spelen
  • Via Mijn Bedrijfszorg bieden we allerlei interventies om verzuim te voorkomen en werknemers te helpen gezond en vitaal te zijn én te blijven.

Wilt u uw medewerkers informeren over het vervallen van de collectiviteitskorting?

Lees hier de informatie voor medewerkers. 

Benieuwd geworden?

Bent u benieuwd geworden naar Mijn Bedrijfszorg, Gezond Leven of ons Gezond Werkgeverschap Platform? Neem gerust een kijkje. 
Gezond werkgeverschap

Gezond werkgeverschap

Hoe helpt u medewerkers gezond te eten? Hoe ondersteunt u ze bij een goede balans tussen werk en privé? Of hoe zorgt u voor een diverse en inclusieve organisatie? We vroegen het experts van binnen en buiten VGZ en voegden alle kennis samen op dit platform van en voor HR-professionals.
Mijn Bedrijfszorg

Mijn Bedrijfszorg

Op Mijn Bedrijfszorg vraagt u makkelijk en online arbeidsrelevante interventies aan voor uw medewerkers. De interventies bieden hulp bij mentale, fysieke of leefstijl-gerelateerde klachten. Door het brede aanbod is er altijd de juiste (preventieve) zorg voor uw medewerkers.
Gezond Leven platform

Gezond Leven

Via VGZ Gezond Leven kunnen uw medewerkers zelf aan de slag met allerlei online programma's, workshops, apps en andere extra’s. Allemaal dragen ze bij aan een goed of beter gevoel. En wie zich goed voelt, is ook op werk gelukkiger en productiever.

Samenwerken met VGZ

Wilt u samen met ons werken aan een (nóg) gezondere organisatie? We staan voor u klaar. Ook over vragen over uw collectieve zorgverzekering natuurlijk.

Stuur een bericht

Vul het contactformulier in. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.

Plan een videogesprek

Plan zelf een videogesprek in op een moment dat het u uitkomt.

Werkgeversdesk

Bekijk alle contactopties voor u als werkgever.