VGZ-medewerkers bewegen samen

Samen bewegen met collega's. Juist nu!

Sportief bezig zijn met je collega’s. Dat is het idee achter Running@VGZ, een hardloopclubje opgericht door zes enthousiaste VGZ-medewerkers die niet vies zijn van een rondje hardlopen. Het doel: zoveel mogelijk collega’s in beweging krijgen, sociale contacten opdoen en de organisatie een stukje gezonder maken.

Collega’s leren kennen én samen bewegen

Door Running@VGZ heb ik in 3 maanden tijd 5 kilometer leren rennen’, vertelt Carine Vink, accountmanager bij VGZ. Toen zij 11 jaar geleden startte bij VGZ kwam ze voor het eerst in aanraking met Running@VGZ. ‘Dat vond ik zó leuk dat ik andere collega’s deze ervaring ook gunde. En sindsdien ben ik zelf ook onderdeel van Running@VGZ. Een perfecte motivatie om te blijven bewegen en om andere collega’s te leren kennen.’ Running@VGZ organiseert verschillende events. ‘Bijvoorbeeld een workshop met een bekende hardloper. Ook geven we trainingen en doen met collega’s mee aan hardloopwedstrijden zoals de Zevenheuvelenloop. Zo willen wij bijdragen aan het werkplezier én aan een gezonde organisatie.’

Samen hardlopen tijdens de coronacrisis: de VGZ Runbelievable

Afgelopen jaar was natuurlijk alles anders’, vertelt Carine. ‘We werkten thuis en real life contact met collega’s was er niet of nauwelijks.’ Een lastige periode om collega’s toch in beweging te houden, terwijl vitaliteit juist in deze periode ontzettend belangrijk is. Daarom kwam Running@VGZ met een alternatief: de VGZ Runbelievable. Een hardloopwedstijd waarbij iedere deelnemer een week de tijd had om een afstand naar keuze (5 of 10 kilometer) te lopen. Gewoon vanuit huis. ‘Misschien wat minder gezellig op deze manier, maar we hebben gemerkt dat het vanuit huis lopen ontzettend drempelverlagend werkt’, vertelt Carine. ‘Normaal doen er zo’n 35 collega’s mee aan een wedstrijd. Nu hadden we 175 aanmeldingen!’

Reacties van VGZ-collega's

‘Wauw, wat een motivatie om te bewegen!’
'Dit was voor mij echt een trigger om weer wat te gaan doen.’
‘Alleen kom ik er niet, maar als team wel. Een mooie stok achter de deur.’

Tips om meer beweging te stimuleren binnen je eigen organisatie

  • Kijk of er al een actief groepje is. Dat hoeft natuurlijk geen hardlopen te zijn, wandelen of fietsen kan ook!
  • Zorg dat er al enthousiastelingen zijn die de kar willen trekken. Intrinsiek gemotiveerde mensen zorgen écht voor onderlinge verbondenheid.
  • Trek zelf je sportschoenen aan en ga naar buiten! Als je het als HR wilt stimuleren, zorg dat je zelf enthousiast bent, dan krijg je veel sneller mensen mee.
  • Startpakket ontvangen en zelf aan de slag binnen de organisatie?

    Enthousiast geworden? En wil je meer informatie om ook een runbelievable binnen jouw organisatie op te zetten? Neem contact op met Carine of één van de andere enthousiastelingen van Running@VGZ via runningvgz@vgz.nl.

Meer inspiratie over een gezonde leefstijl

Whitepaper gezonde voeding

Whitepaper gezonde voeding

Je kunt meer doen dan je denkt om gezonde voeding te stimuleren bij medewerkers. In dit whitepaper vertellen we hoe.
Mindful walking: bewegende collega's

Mindful walking

Tijdens een wandeling ervaren medewerkers hoe ze mindfulness technieken kunnen gebruiken in hun werk en hun privéleven.
Bewegende collega's

Webinar bewegende medewerkers

Femke Hulshof van Werken in Beweging vertelt je over het onderzoek over bewegende medewerkers