Werk-privébalans

Gezond werkgeverschap: werk-privébalans
Medewerkers met een goede balans tussen werk en privé voelen zich gezonder, gelukkiger én halen meer voldoening uit het werk. Niet zo gek dus dat werk-privébalans een belangrijk thema is voor werkgevers. Wat kunt u doen om uw medewerkers te helpen bij het vinden van een goede balans? We gaan er dieper op in.

48

van de werknemers noemt een goede werk-privébalans als belangrijkste reden om een werkgever trouw te blijven.

73

van de werknemers geeft aan productiever te zijn door flexibel werken.

 

82

van werkend Nederland werkt graag flexibel om controle te hebben over de verdeling tussen werk en privé.Zo helpt u medewerkers bij een goede werk-privébalans

Milou Hartelman is HR-specialist. Én ervaringsdeskundige als het gaat om een verstoorde werk-privébalans. Ze gooide het roer om, voor een betere balans tussen in- en ontspanning. En daarbij is ondersteuning van een werkgever heel belangrijk. Wat kan een werkgever daarin betekenen? In haar blog deelt ze de inzichten die ze heeft opgedaan met u, samengevat in 6 tips.

Aan de slag in uw organisatie

Werken in het buitenland

Pilot: werken vanuit het buitenland

Bij VGZ krijgen we de vraag steeds vaker: mag ik mijn werk ook vanuit het buitenland doen? Zo zijn werk en privé nog beter te combineren. Daarom doen we op dit moment een pilot. We vertellen u graag meer.
Verstoorde werk-privébalans

Een verstoorde werk-privé balans

Wat kunt u als werkgever doen om een verstoorde werk-privébalans bij medewerkers te herkennen? En wat kunt u doen om medewerkers hierbij te helpen? We hebben een aantal tips voor u op een rij gezet.

De oplossingen voor uw leidinggevenden en medewerkers

VGZ helpt ook uw medewerkers graag bij een goede werk-privébalans. Met een nuttige workshop, tips en een ervaringsverhaal van één van onze collega’s over werken in het buitenland.

Workshop werk en prive in balans

Workshop ‘Werk en privé in balans’

Mijn Bedrijfszorg - prijsindicatie € 845
Het nieuwe werken geeft meer vrijheid. Voor medewerkers de uitdaging om goed op te letten en niet overwerkt te raken. In deze digitale workshop leren uw medewerkers hoe zij dit voorkomen en hoe ze hun werkplezier kunnen versterken.
Goede werk-privébalans

Tips voor werknemers: zo zorg je voor een goede balans

Inspiratiepagina
Wat kun je als werknemers zélf doen voor een goede werk-privébalans? Deze 4 tips helpen uw medewerkers op weg.

Mindfulness coach app

Mindfulness coach app

VGZ app - gratis
Beter omgaan met stress, zelfbewuster worden, leven in het hier en nu. De VGZ Mindfulness app helpt uw medewerkers hierbij met een programma dat iedereen naar eigen wens kan invullen.
Bedrijfsmaatschappelijk werk

Bedrijfsmaatschappelijk werk

Mijn Bedrijfszorg - prijsindicatie € 700
Zijn werk en privé niet in evenwicht? Dan kan een medewerker daar stress van hebben. De bedrijfsmaatschappelijk werker kan medewerkers helpen bij het (opnieuw) vinden van een goede balans.
workation lanzarote marije postel

Ervaringsverhaal: werken vanaf Lanzarote

Marije hield een ‘workation’ op Lanzarote. Waar moet je allemaal rekening mee houden? Ze deelt haar ervaringen en tips. Deel ze met uw medewerkers! Zo gaan ze goed voorbereid op pad.

Andere thema's binnen Gezond werkgeverschap

Vragen? Onze adviseurs staan voor u klaar

Heeft u behoefte aan advies? We denken graag mee hoe u uw medewerkers en leidinggevenden optimaal kunt ondersteunen bij vinden van de juiste werk-privé balans.

Stuur een bericht

Vul het contactformulier in. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.

Plan een videogesprek

Plan zelf een videogesprek in op een moment dat het u uitkomt.

Bel met uw contactpersoon

Al bekend bij VGZ? Uw vaste contactpersoon staat altijd voor u klaar.