Gezond werkgeverschap: werk-privébalans

Werk-privébalans

Medewerkers met een goede balans tussen werk en privé
voelen zich gezonder, gelukkiger én halen meer voldoening
uit het werk. Niet zo gek dus dat werk-privébalans een belangrijk
thema is voor werkgevers. Wat kun je doen om je medewerkers
te helpen bij het vinden van een goede balans? We gaan er
dieper op in.

Werk-privébalans

Medewerkers met een goede balans tussen werk en privé voelen zich gezonder, gelukkiger én halen meer voldoening uit het werk. Niet zo gek dus dat werk-privébalans een belangrijk thema is voor werkgevers. Wat kun je doen om je medewerkers te helpen bij het vinden van een goede balans? We gaan er dieper op in.

48

van de werknemers noemt een goede werk-privébalans als belangrijkste reden om een werkgever trouw te blijven.

73

van de werknemers geeft aan productiever te zijn door flexibel werken.

 

82

van werkend Nederland werkt graag flexibel om controle te hebben over de verdeling tussen werk en privé.Zo help je medewerkers bij een goede werk-privébalans

Milou Hartelman is HR-specialist. Én ervaringsdeskundige als het gaat om een verstoorde werk-privébalans. Ze gooide het roer om, voor een betere balans tussen in- en ontspanning. En daarbij is ondersteuning van een werkgever heel belangrijk. Wat kan een werkgever daarin betekenen? In haar blog deelt ze de inzichten die ze heeft opgedaan, samengevat in 6 tips.

Aan de slag in de organisatie

Werken in het buitenland

Pilot: werken vanuit het buitenland

Bij VGZ krijgen we de vraag steeds vaker: mag ik mijn werk ook vanuit het buitenland doen? Zo zijn werk en privé nog beter te combineren. Daarom doen we op dit moment een pilot. We vertellen er graag meer.
Verstoorde werk-privébalans

Een verstoorde werk-privé balans

Wat kun je als werkgever doen om een verstoorde werk-privébalans bij medewerkers te herkennen? En wat kun je doen om medewerkers hierbij te helpen? We hebben een aantal tips op een rij gezet.

De oplossingen voor leidinggevenden en medewerkers

VGZ helpt ook je medewerkers graag bij een goede werk-privébalans. Met een nuttige workshop, tips en een ervaringsverhaal van één van onze collega’s over werken in het buitenland.

Workshop werk en prive in balans

Workshop Werk en privé in balans

Mijn Bedrijfszorg - prijsindicatie € 945
Het nieuwe werken geeft meer vrijheid. Voor medewerkers de uitdaging om goed op te letten en niet overwerkt te raken. In deze digitale workshop leren  medewerkers hoe zij dit voorkomen en hoe ze hun werkplezier kunnen versterken.
Goede werk-privébalans

Tips voor werknemers: zo zorg je voor een goede balans

Inspiratiepagina
Wat kun je als werknemers zélf doen voor een goede werk-privébalans? Deze 4 tips helpen je medewerkers op weg.

Workshop Blue Zones

Mijn Bedrijfszorg - prijsindicatie € 895
Er zijn plaatsen waar mensen langer, gelukkiger én gezonder leven… Echt! Het zijn de Blue Zones. Vaak liggen ze aan zee, maar nog belangrijker is de levenswijze van deze mensen. Creëer je eigen Blue Zone door de 9 kenmerken van de Blue Zones op te volgen, want iedereen wil toch een langer, gelukkiger en gezonder leven?
Bedrijfsmaatschappelijk werk

Bedrijfsmaatschappelijk werk

Mijn Bedrijfszorg - prijsindicatie € 700
Zijn werk en privé niet in evenwicht? Dan kan een medewerker daar stress van hebben. De bedrijfsmaatschappelijk werker kan medewerkers helpen bij het (opnieuw) vinden van een goede balans.

Ervaringsverhaal: werken vanaf Lanzarote

Marije hield een ‘workation’ op Lanzarote. Waar moet je allemaal rekening mee houden? Ze deelt haar ervaringen en tips. Deel ze met je medewerkers! Zo gaan ze goed voorbereid op pad.

Energiek aan het werk

Mijn Bedrijfszorg - prijsindicatie € 945
De workshop Energiek aan het werk is er voor medewerkers die veel van zichzelf vergen en langdurig optimaal willen presteren. Deze groepstraining werkt preventief en biedt een basis om lekker te werken. De medewerker leert met Energiek aan het werk:

Mental coaching

Mijn Bedrijfszorg - prijsindicatie € 1.026
Ervaart een werknemer blokkades? Mental coaching helpt om door blokkades heen te breken. Door de coach krijgt de medewerker inzicht en bewustwording van eigen gedrag, gedachtepatronen en overtuigingen die beperkend werken in de huidige praktijksituatie. Om zo keuzes te maken voor een betere werk-privébalans.

Ontdek, ontspan en ontzorg

Mijn Bedrijfszorg - prijsindicatie € 5.256
In deze groepstraining leren medewerkers in drie dagdelen te ontspannen, ontdekken en ontzorgen. Voor wie is het programma? Medewerkers die machteloosheid en stress ervaren in hun werk en willen leren hoe hiermee om te gaan en beter te kunnen ontspannen.

Mentaal welbevinden en stress reductie

Mijn Bedrijfszorg - prijsindicatie € 405
Het doel van het programma is om stress en/of lichamelijke klachten te verminderen en het geluksgevoel te verbeteren. Leer om stress te herkennen en te verminderen. Met weekthema's, videogesprekken, een trainer, wekelijkse opdrachten en oefeningen.

Mijn Leefstijlcoach app

App Store & Google Play

Met de gratis Mijn Leefstijlcoach app van Albert Heijn kun je aan de slag met allerlei leuke uitdagingen, zodat je gezondere keuzes leert maken. Kun je wel wat steun hierbij gebruiken? Dan bieden wij extra hulp.Download de app voor een gezondere leefstijl op én buiten werk.

Andere thema's binnen Gezond werkgeverschap

Vragen? Onze adviseurs staan voor je klaar

Heb je behoefte aan advies? We denken graag mee hoe je medewerkers en leidinggevenden optimaal kan ondersteunen bij het vinden van de juiste werk-privé balans.