Gezond werkgeverschap: voeding

Voeding

Dat gezond eten een positief effect heeft op de gezondheid
van medewerkers weten we allemaal. Een medewerker die
gezond eet voelt zich gezonder én gelukkiger. En dat heeft
natuurlijk weer een positief effect op het ziekteverzuim in
jouw organisatie. Daar draag je als werkgever natuurlijk
graag aan bij. Maar hoe doe je dat?

Voeding

Dat gezond eten een positief effect heeft op de gezondheid van medewerkers weten we allemaal. Een medewerker die gezond eet voelt zich gezonder én gelukkiger. En dat heeft natuurlijk weer een positief effect op het ziekteverzuim in jouw organisatie. Daar draag je als werkgever natuurlijk graag aan bij. Maar hoe doe je dat? Op deze pagina vertellen we meer.

30%

van de bedrijven in Nederland zorgen voor een gezonde lunch op kantoor.

2,5 dag per jaar meer

werknemers met overgewicht melden zich gemiddeld 2,5 dag per jaar vaker ziek.

20%

zo veel kan de productiviteit stijgen als medewerkers gezond eten.

“Gezond eten en drinken vinden we bij Coöperatie VGZ heel belangrijk. De gezondheid van onze medewerkers staat daarbij natuurlijk voorop. Maar aandacht voor voeding hoort ook bij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid vinden wij."

- Richard Helmus, Manager Facility & Real Estate bij Coöperatie VGZ

Aan de slag in de organisatie

Whitepaper gezonde voeding

Gezonde voeding stimuleren bij werknemers: het kan

Voeding is vaak een lastig onderwerp voor een werkgever om in de organisatie bespreekbaar te maken. Want hoe gezond een medewerker eet, is aan hem of haar zelf. Toch kun je meer doen dan je denkt om gezonde voeding te stimuleren. In dit whitepaper vertellen we je meer.

Gezonde voeding op kantoor

Gezonde voeding op kantoor: zo doen we dat bij VGZ

Richard Helmus is Manager Facility & Real Estate bij Coöperatie VGZ. ''Ik wil medewerkers verrassen en verleiden met gezond én lekker eten.'' Vanuit zijn persoonlijke, intrinsieke motivatie. In dit interview vertelt hij hoe hij dat aanpakt en hoe het onderdeel is van iets veel breders dan voeding.

De oplossingen voor leidinggevenden en medewerkers

VGZ heeft een breed aanbod aan workshops, trainingen en interventies die uw collega’s kunnen helpen bij het maken van gezonde keuzes.

Dieetadvies

Dieetadvies

Mijn Bedrijfszorg - prijsindicatie € 80 p/u
Welke voeding is het beste voor de medewerker en wat levert het op in de dagelijkse praktijk? Een diëtiste geeft medewerkers individueel advies over de beste voeding die past bij hun leefstijl en wensen.
Voeding en beweging medewerkers

Coachingsprogramma voeding en beweging

Mijn Bedrijfszorg - prijsindicatie € 3.380
Zijn er medewerkers met licht tot matig overgewicht door een ongezonde leefstijl? Dit coachingsprogramma helpt medewerkers om gezonder te leven. Centraal staan de thema’s voldoende bewegen en gezond eten.
Voeding en leefstijladvies

Voeding en leefstijladvies

Mijn Bedrijfszorg - prijsindicatie € 500
Er is zo veel informatie over voeding te vinden. Maar een goed advies voor de één, werkt voor de ander juist weer niet. In een groepsworkshop beantwoord een diëtist alle vragen die je medewerkers hebben over voeding en leefstijl.
Huisarts Tamara

Webinars van huisarts Tamara

Gezond Leven - gratis
In 3 gratis webinars vertelt dokter Tamara hoe je medewerkers een gezondere leefstijl kunnen aanleren. En – misschien nog wel belangrijker - hoe zij dit op een leuke manier kunnen volhouden.
Actief aan de slag

Afvallen en fitter worden 

Mijn Bedrijfszorg - prijsindicatie € 655

Wil een medewerker aan de slag met afvallen en fitter worden? Dit programma biedt begeleiding. Door middel van persoonlijk advies, voorbeelddagmenu’s en beweegschema’s aangepast aan zijn/haar persoonlijke situatie.
Stok achter de deur

Afvallen en gezondheid verbeteren

Mijn Bedrijfszorg - prijsindicatie € 1.045
Geeft een medewerker met overgewicht aan dat hij moeite heeft om te veranderen? Het programma ‘Stok achter de deur’ helpt bij het verbeteren van de leefstijl, de conditie, het gewicht en de gewoontes. 

Fitpijler

Vitaliteitsbudget - prijsindicatie € 300

Binnen een paar seconden een analyse van je lichaam? Met onze fitpijler kan dat. Je medewerkers ontvangen van onze diëtiste direct meer informatie over gezonde voeding. Bewuste aandacht voor een gezond leven. Je kunt dit event aanvragen bij jouw accountbeheerder.

Webinar 'Weet wat je eet!' van Vitalogisch

Events op de werkvloer
Tijdens het webinar ‘Weet wat je eet’ leren medewerkers alles over etiketten lezen in de supermarkt. Een vitaloog, oftewel een vitaliteitscoach, neemt uw medewerkers mee in het grote aanbod van producten zodat zij straks echt gezondere én prijsbewuste keuzes maken. Dit webinar is op maat te maken.

Maar dan gezonder video's

Foto Chef Mounir Toub door fotograaf Mitchell van Voorbergen
Een frietje mayo, wentelteefjes of pizzabroodjes op tafel? Chef Mounir Toub laat zien hoe je van snack-gerechten een gezondere variant maakt. Snel, makkelijk en vooral echt lekker! Voor wie de lekkere dingen niet op wilt geven, maar wél gezonder wilt koken. Inclusief recepten, boodschappen lijstjes en dieet-tips. Deel de video's met jouw medewerkers.

Keer Diabetes2 om

Mijn Bedrijfszorg - prijsindicatie € 295
Keer Diabetes2 Om is een leefstijlbehandeling gericht op het omkeren van diabetes type 2. In 6 maanden werkt de medewerker actief aan een nieuwe leefstijl. Na 12 maanden keert 9 van de 10 mensen diabetes type 2 geheel of deels om. 28% gebruikt zelfs helemaal geen diabetesmedicatie meer.

Mijn Leefstijlcoach app

App Store & Google Play

Met de gratis Mijn Leefstijlcoach app van Albert Heijn kun je aan de slag met allerlei leuke uitdagingen, zodat je gezondere keuzes leert maken. Kun je wel wat steun bij gezondere voeding gebruiken? Dan bieden wij hulp. Volg ook onze interessante webinars over voeding.

Andere thema's binnen Gezond werkgeverschap

Vragen? Onze adviseurs staan voor je klaar

Heb je behoefte aan advies? We denken graag mee hoe je jouw medewerkers en leidinggevenden optimaal kunt stimuleren in een gezond voedingspatroon. Zo werken we samen aan een gezonder werkend Nederland.