Voeding

Gezond werkgeverschap: voeding
Dat gezond eten een positief effect heeft op de gezondheid van medewerkers weten we allemaal. Een medewerker die gezond eet voelt zich gezonder én gelukkiger. En dat heeft natuurlijk weer een positief effect op het ziekteverzuim in uw organisatie. Daar draagt u als werkgever natuurlijk graag aan bij. Maar hoe doet u dat? Op deze pagina vertellen we meer.

30%

van de bedrijven in Nederland zorgen voor een gezonde lunch op kantoor.

2,5 dag per jaar meer

werknemers met overgewicht melden zich gemiddeld 2,5 dag per jaar vaker ziek.

20%

zo veel kan de productiviteit stijgen als medewerkers gezond eten.

“Gezond eten en drinken vinden we bij Coöperatie VGZ heel belangrijk. De gezondheid van onze medewerkers staat daarbij natuurlijk voorop. Maar aandacht voor voeding hoort ook bij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid vinden wij."

- Richard Helmus, Manager Facility & Real Estate bij Coöperatie VGZ

Aan de slag in uw organisatie

Whitepaper gezonde voeding

Gezonde voeding stimuleren bij werknemers: het kan

Voeding is vaak een lastig onderwerp voor een werkgever om in de organisatie bespreekbaar te maken. Want hoe gezond een medewerker eet, is aan hem of haar zelf. Toch kunt u meer doen dan u denkt om gezonde voeding te stimuleren. In dit whitepaper vertellen we u meer.

Gezonde voeding op kantoor

Gezonde voeding op kantoor: zo doen we dat bij VGZ

Richard Helmus is Manager Facility & Real Estate bij Coöperatie VGZ. ''Ik wil medewerkers verrassen en verleiden met gezond én lekker eten.'' Vanuit zijn persoonlijke, intrinsieke motivatie. In dit interview vertelt hij hoe hij dat aanpakt en hoe het onderdeel is van iets veel breders dan voeding.

De oplossingen voor uw leidinggevenden en medewerkers

VGZ heeft een breed aanbod aan workshops, trainingen en interventies die uw collega’s kunnen helpen bij het maken van gezonde keuzes.

Webinar of workshop 'Weet wat je eet!' van Vitalogisch

Events op de werkvloer
Tijdens de (online) workshop ‘Weet wat je eet’ leren medewerkers alles over etiketten lezen van producten in de supermarkt. Een vitaloog, oftewel een vitaliteitscoach, neemt uw medewerkers mee in het grote aanbod van producten zodat zij straks echt gezondere én prijsbewuste keuzes maken. Op maat te maken.
Voeding en beweging medewerkers

Coachingsprogramma voeding en beweging

Mijn Bedrijfszorg - prijsindicatie € 3.380
Zijn er medewerkers met licht tot matig overgewicht door een ongezonde leefstijl? Dit coachingsprogramma helpt medewerkers om gezonder te leven. Centraal staan de thema’s voldoende bewegen en gezond eten.
Voeding en leefstijladvies

Voeding en leefstijladvies

Mijn Bedrijfszorg - prijsindicatie € 500
Er is zo veel informatie over voeding te vinden. Maar een goed advies voor de één, werkt voor de ander juist weer niet. In een groepsworkshop beantwoord een diëtist alle vragen die uw medewerkers hebben over voeding en leefstijl.
Huisarts Tamara

Webinars van huisarts Tamara

Gezond Leven - gratis
In 3 gratis webinars vertelt dokter Tamara hoe uw medewerkers een gezondere leefstijl kunnen aanleren. En – misschien nog wel belangrijker - hoe zij dit op een leuke manier kunnen volhouden.
Actief aan de slag

Actief aan de slag

Mijn Bedrijfszorg - prijsindicatie € 595
Wil een medewerker aan de slag met afvallen en fitter worden? Dit programma biedt begeleiding. Door middel van persoonlijk advies, voorbeelddagmenu’s en beweegschema’s aangepast aan zijn/haar persoonlijke situatie.
Dieetadvies

Dieetadvies

Mijn Bedrijfszorg - prijsindicatie € 70 p/u
Welke voeding is het beste voor uw medewerker en wat levert het op in de dagelijkse praktijk? Een diëtiste geeft medewerkers individueel advies over de beste voeding die past bij hun leefstijl en wensen.
Stok achter de deur

Stok achter de deur

Mijn Bedrijfszorg - prijsindicatie € 950
Geeft een medewerker met overgewicht aan dat hij moeite heeft om te veranderen? Het programma ‘Stok achter de deur’ helpt bij het verbeteren van de leefstijl, de conditie, het gewicht en de gewoontes. 

Fitpijler

Vitaliteitsbudget - prijsindicatie € 300

Binnen een paar seconden een analyse van je lichaam? Met onze fitpijler kan dat. Uw medewerkers ontvangen van onze diëtiste direct meer informatie over gezonde voeding. Bewuste aandacht voor een gezond leven. U kunt dit event aanvragen bij uw accountbeheerder.

Andere thema's binnen Gezond werkgeverschap

Vragen? Onze adviseurs staan voor u klaar

Heeft u behoefte aan advies? We denken graag mee hoe u uw medewerkers en leidinggevenden optimaal kunt stimuleren in een gezond voedingspatroon. Zo werken we samen aan een gezonder werkend Nederland.

Stuur een bericht

Vul het contactformulier in. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.

Plan een videogesprek

Plan zelf een videogesprek in op een moment dat het u uitkomt.

Bel met uw contactpersoon

Al bekend bij VGZ? Uw vaste contactpersoon staat altijd voor u klaar.