Slaap

Een goede nachtrust is essentieel. Natuurlijk voor de gezondheid van je medewerkers, maar ook voor een gezonde bedrijfsvoering. Werknemers die goed slapen zijn productiever, maken minder fouten en zijn minder vaak ziek. Besteed dus aandacht aan de slaapproblemen van personeel. Wij helpen je op weg met tips en oplossingen.

19%

van de werkende Nederlanders ervaart slaapproblemen.


Bron: CBS, 2018

30%

van de bedrijven in Nederland ervaart slaaptekort onder medewerkers.   

Bron: Arboned, 2016

12,4 miljard euro 

Dit zijn de kosten van slaapproblemen voor Nederlandse bedrijven per jaar. 

Bron: Floris Wouterson, 2019

Aan de slag in de organisatie

Whitepaper: gezonder bedrijf door uitgeruste medewerkers

Ontdek meer over de achtergronden en de effecten van slaap op medewerkers. Maar ook het belang en erkenning van dit probleem voor werkgevers. Tot slot, reiken we oplossingen aan zodat we samen werken aan een gezonder werkend Nederland.
Factsheet slaaptekort

Factsheet: de effecten van slaaptekort op  organisaties

Alle feiten & cijfers op een rij over de effecten van tekort aan slaap op de organisatie. Is jouw organisatie gezond en hoe is het gesteld met de nachtrust van je medewerkers?

De oplossingen voor leidinggevenden en medewerkers

VGZ heeft een breed aanbod aan workshops, trainingen en interventies. Dit helpt je collega’s bij het maken van gezonde keuzes. 

Beter slapen bij nachtdiensten

Artikel | speciaal voor zorgmedewerkers
Goed slapen is voor zorgmedewerkers niet vanzelfsprekend. Onregelmatige diensten zorgen er soms voor dat u minder uitgerust wakker wordt. Lees de 9 tips die u kunnen helpen.

Groepstraining Beter Slapen

Mijn Bedrijfszorg | prijsindicatie € 945
Met de online workshop Beter Slapen gaan medewerkers zelf aan de slag. De workshop is door professionals gemaakt en helpt slaapproblemen voorkomen of verhelpen.

Lekker slapen

Therapieland | Online programma
Slecht slapen kan ervoor zorgen dat je medewerkers hun aandacht er minder goed bij kunnen houden. En dat is niet fijn. In het programma Lekker slapen van Therapieland krijgen ze ontspanningsoefeningen en tips voor een betere nachtrust. 

Beter slapen

Webinar | Simone das Dores & Soesja Vogels

Een webinar over de wetenschap achter een goede nachtrust. Psychologen Simone das Dores en Soesja Vogels nemen je mee in de feiten. Bekijk het hier gratis terug.

VGZ Mindfulness Coach

77 oefeningen | App Store & Google Play

Minder stress en beter slapen? Mindfulness kan je medewerkers helpen zelfbewuster en meer ontspannen te worden. Met persoonlijke programma's voor iedereen.

Mijn Leefstijlcoach app

App Store & Google Play

Met de gratis Mijn Leefstijlcoach app van Albert Heijn kunnen je medewerkers aan de slag met allerlei challenges, die helpen bij een goede nachtrust, betere voeding of een gezondere leefstijl. 

Andere thema's binnen Gezond werkgeverschap

Vragen? Onze adviseurs staan voor je klaar

Heb je behoefte aan advies? We denken graag mee hoe je je medewerkers en leidinggevenden optimaal kunt ondersteunen bij vinden van een optimale nachtrust.