Hybride werken

Gezond werkgeverschap: hybride werken
Het nieuwe werken is hybride. Wat betekent hybride werken? In steeds meer organisaties werken medewerkers deel thuis en deels op kantoor. Een mooie ontwikkeling, als u het ons vraagt. Minder reistijd en minder tijdsverlies, een betere werk en privé-balans en efficiënter werken. Maar nadelen van hybride werken zijn er ook. Werknemers bewegen minder. En het sociale contact, onderlinge betrokkenheid en het clubgevoel staan op het spel. Voor u als HR-professional ligt hier een belangrijke uitdaging.

9 van de 10

bedrijven zet hybride werken door in de toekomst.

Bron: Salaris Vanmorgen, 2021

79%

van de werknemers geeft aan minder te bewegen op een thuiswerkdag.

Bron: VGZ, 2021

77%

van werkend Nederland wil graag deels thuis en deels op kantoor werken.

Bron: VGZ, 2021

"Uit een recent intern onderzoek bleek dat 40 tot 70% van de werkzaamheden beter thuis kan worden uitgevoerd dan vanaf kantoor."

- David van den Tillaart, Business Consultant bij Coöperatie VGZ

Aan de slag met hybride werken in uw organisatie

Podcast: ben je nou alweer op je telefoon?

VGZ-collega David van den Tillaart schoof aan bij de podcast 'Hemels Blauw' van de politie. Hij vertelt hoe we bij VGZ naar hybride werken kijken. Hoe maken we nieuwe tradities en rituelen? En hoe draagt dit bij aan 'Werken aan een gezonder Nederland', de droom van Coöperatie VGZ.

Blog: in 5 stappen naar een succesvolle hybride werkformule

HR-professional Maaike Klein Ikkink zette binnen VGZ een experiment op in de zoektocht naar de perfecte hybride werkformule. Met als belangrijke uitkomst: 5 stappen om tot een succesvolle hybride werkformule te komen. Ze deelt ze graag.

Milou Hartelman over thuiwerken

Blog: operatie thuiswerkplek

Met dat vele thuiswerken is een goede thuiswerkplek natuurlijk onmisbaar. Die moesten er in korte tijd komen. 2200 thuiswerkplekken om precies te zijn. Waar te beginnen? HR-expert Milou Hartelman over haar aanpak.

Hybride werken vraagt om maatwerk

Hybride werken vraagt om maatwerk

Bij VGZ geven we teams de ruimte om zelf keuzes te maken over hybride werken. Wel hielpen we ze op weg aan de hand van een vragenlijst en een sessie onder leiding van een teamcoach. Deze vragenlijst delen we graag met u.

Richard Helmus
Sustainable workforce & hybride werken
Wat is sustainable workforce en wat is de impact van hybride werken daarop? In deze podcast gaat VGZ Facility Manager Richard Helmus in gesprek met HR-expert Heleen Mes over deze vraag.

De oplossingen voor uw medewerkers

VGZ heeft een breed aanbod aan workshops, trainingen en interventies die uw collega’s kunnen helpen bij het vinden van een optimale hybride-werk-situatie. 

Omgaan met het nieuwe werken

Omgaan met het nieuwe werken

Gezond Leven - gratis met een collectiviteit

Het nieuwe werken geeft meer vrijheid, maar medewerkers moeten ook waken voor bijvoorbeeld overbelasting. In deze digitale workshop leren uw medewerkers hoe zij dit voorkomen en hoe ze hun werkplezier kunnen versterken.

Werkplek check-up

Werkplek check-up

Mijn Bedrijfszorg - prijsindicatie € 309

Een goede thuiswerkplek voorkomt fysieke klachten, waardoor het risico op verzuim lager is. Deze online werkplek check-up voorziet uw medewerkers van een online advies over een gezonde werkhouding en werkstijl. 

Beter concentreren met muziek

Concentreren met muziek

Gezond Leven - gratis met een collectiviteit

Sneller in een optimale concentratiestand komen. Of juist in de relaxmodus. Brain.fm helpt uw medewerkers beter concentreren of te ontspannen. Ontwikkeld door wetenschappers en componisten.

Andere thema's binnen Gezond werkgeverschap

Vragen? Onze adviseurs staan voor u klaar

Heeft u behoefte aan advies? We denken graag mee over hoe u medewerkers en leidinggevenden ondersteunt bij een optimale hybride manier van werken.

Stuur een bericht

Vul het contactformulier in. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.

Plan een videogesprek

Plan zelf een videogesprek in op een moment dat het u uitkomt.

Bel met uw contactpersoon

Al bekend bij VGZ? Uw vaste contactpersoon staat altijd voor u klaar.