Hybride werken

In veel organisaties werken medewerkers deel thuis en deels op kantoor. Er zitten voor- én nadelen aan. Minder reistijd en minder tijdsverlies, een betere werk en privé-balans en efficiënter werken. Maar ook minder bewegen, minder sociaal contact en verlies van het clubgevoel. Wat kan jij als HR-professional hierin betekenen?

9 van de 10

bedrijven zet hybride werken door in de toekomst.

Bron: Salaris Vanmorgen, 2021

79%

van de werknemers geeft aan minder te bewegen op een thuiswerkdag.

Bron: VGZ, 2021

77%

van werkend Nederland wil graag deels thuis en deels op kantoor werken.

Bron: VGZ, 2021

"Uit een recent intern onderzoek bleek dat 40 tot 70% van de werkzaamheden beter thuis kan worden uitgevoerd dan vanaf kantoor."

- David van den Tillaart, Business Consultant bij Coöperatie VGZ

Aan de slag met hybride werken in de organisatie

Milou Hartelman over thuiwerken

Blog: operatie thuiswerkplek

Met dat vele thuiswerken is een goede thuiswerkplek natuurlijk onmisbaar. Die moesten er in korte tijd komen. 2200 thuiswerkplekken om precies te zijn. Waar te beginnen? HR-expert Milou Hartelman over haar aanpak.

Hybride werken vraagt om maatwerk

Hybride werken vraagt om maatwerk

Bij VGZ geven we teams de ruimte om zelf keuzes te maken over hybride werken. Wel hielpen we ze op weg aan de hand van een vragenlijst en een sessie onder leiding van een teamcoach. Deze vragenlijst delen we graag.

Sustainable workforce & hybride werken
Wat is sustainable workforce en wat is de impact van hybride werken daarop? In deze podcast gaat VGZ Facility Manager Richard Helmus in gesprek met HR-expert Heleen Mes over deze vraag.

Podcast: ben je nou alweer op je telefoon?

VGZ-collega David van den Tillaart schoof aan bij de podcast 'Hemels Blauw' van de politie. Hij vertelt hoe we bij VGZ naar hybride werken kijken. Hoe maken we nieuwe tradities en rituelen? En hoe draagt dit bij aan 'Werken aan een gezonder Nederland', de droom van Coöperatie VGZ.

In 5 stappen naar een succesvolle hybride werkformule

HR-professional Maaike Klein Ikkink zette binnen VGZ een experiment op in de zoektocht naar de perfecte hybride werkformule. Met als belangrijke uitkomst: 5 stappen om tot een succesvolle hybride werkformule te komen. 

Lees meer over de hybride werkformule

De oplossingen voor je medewerkers

Werkplek check-up

Werkplek check-up

Mijn Bedrijfszorg - prijsindicatie € 309

Een goede thuiswerkplek voorkomt fysieke klachten, waardoor het risico op verzuim lager is. Deze online werkplek check-up voorziet medewerkers van een online advies over een gezonde werkhouding en werkstijl. 

Eenzaamnheid

Therapieland - gratis met een aanvullende verzekering
Met collega's werken is meestal fijner dan alleen. Daarom vinden medewerkers hier het online programma Eenzaamheid van Therapieland. Voor iedereen die hulp kan gebruiken, op zoek naar verbinding.

Thuisarts

Gratis - inspiratiepagina
Heb je een gezondheidsvraag tijdens het thuiswerken? Op Thuisarts.nl vind je direct betrouwbaar antwoord geschreven door artsen en medisch specialisten. Bekijk hoe het werkt.

Andere thema's binnen Gezond werkgeverschap

Vragen? Onze adviseurs staan voor je klaar

Heb je behoefte aan advies? We denken graag mee over hoe je medewerkers en leidinggevenden ondersteunt bij een optimale hybride manier van werken.