Financieel fit

Gezond werkgeverschap: financieel fit
Financieel fit
Financieel fitte medewerkers. Wat betekent dat? Deze medewerkers maken zich geen zorgen over geldzaken. Ze zijn vaak productiever, gelukkiger én langdurig inzetbaar. Klinkt goed hè? Maar bij 1 op de 5 huishoudens zijn er geldzorgen. Dat is helaas best veel. Geldstress heeft effect op werkplezier én productiviteit. Zeker wanneer een medewerker te maken heeft met loonbeslag. Hoe zorgt u als HR-professional voor financieel gezonde medewerkers? We vertellen u er graag meer over.

62%

van de werkgevers heeft medewerkers met schulden

Bron: NIBUD, 2022

46%

van de medewerkers is minder productief door geldzorgen.

Bron: financieelfittemedewerkers.nl

13.000 euro

kost een medewerker met schulden de werkgever jaarlijks (gemiddeld).

Bron: NIBUD, 2022

Grip op geld met Geldfit

Gebeurtenissen in het leven kunnen ervoor zorgen dat inkomsten en uitgaven veranderen. Uw medewerker krijgt een kind, wil minder werken, gaat met pensioen, wordt ziek of gaat scheiden. Dit kan zorgen voor geldstress. Geldfit helpt medewerkers financieel gezond te blijven óf te worden. Medewerkers kunnen anoniem een test doen op Geldfit.nl om te zien hoe ze er financieel voorstaan. Hierna ontvangen ze persoonlijk advies met praktische tips.

Aan de slag met financieel fitte medewerkers in uw organisatie

Wilt u medewerkers helpen geldzorgen voorkomen? Begin met een goed gesprek over financiën. En geef het voorkomen van geldproblemen een concrete plek in uw HR-beleid.
Zo herkent en voorkomt u geldproblemen

Zo herkent en voorkomt u geldproblemen

Wat kunt u als werkgever doen om geldproblemen bij medewerkers te herkennen? En wat kunt u doen om medewerkers hierbij te helpen? We hebben een aantal tips voor u op een rij gezet.

Hulp bij geldzorgen op de werkvloer

Praten over geld. Dat doet niet iedereen even makkelijk. Maar met elkaar in gesprek gaan over geldzaken is belangrijk. HR-specialist Milou Hartelman deelt tips over hoe u dat aanpakt.

Workshop medewerkers met schulden

Deze workshop helpt om (dreigende) financiële problemen bij medewerkers te leren herkennen, bespreekbaar te maken én aan te pakken.De oplossingen voor uw medewerkers


VGZ helpt uw medewerkers ook graag bij het creëren van een goede financiële balans. Met nuttige workshops, coaching en tips over financiën.
Workshop minder zorgen om geld

Digitale workshop 'Minder zorgen om geld'

Gezond Leven - gratis
Geldzorgen en stress gaan vaak hand in hand. Met deze digitale workshop zetten medewerkers een eerste stap om hun financiën weer op orde te krijgen. Anoniem en zelfstandig. De workshop is ontwikkeld door experts op dit gebied.
Budgetcoach financieel fit

Orde aanbrengen met Budgetcoach

Mijn Bedrijfszorg - prijsindicatie € 856
Verminderde concentratie en verzuim komen vaak voor door financiële problemen. Budgetcoach helpt met het aanbrengen van structuur in de financiële administratie. Met praktische tips en persoonlijk advies krijgen medewerkers weer grip op hun situatie.
Hulp bij betalen

Hulp bij betalen

Inspiratiepagina
Rekeningen die niet goed uitkomen? Een betaalprobleem? VGZ staat klaar en helpt uw medewerkers graag! En biedt passende en persoonlijke hulp. Samen vinden we een oplossing. Zoals betalen in termijnen. Eigen risico gespreid betalen. Of facturen later betalen.

Gezond met geld

Inspiratiepagina 
Naast gezond eten, regelmatig bewegen en de juiste zorg ontvangen, hebben ook andere dingen invloed op de gezondheid van uw medewerkers. Zoals geldzorgen. Medewerkers kunnen hierdoor slechter slapen, stress ervaren of stellen misschien zorg uit. VGZ helpt graag met dit soort zorgen.

Andere thema's binnen Gezond werkgeverschap

Vragen? Onze adviseurs staan voor u klaar

Samen werken we aan een financieel gezond Nederland. Bijvoorbeeld met De Nederlandse Schuldhulproute en Geldfit. Heeft u behoefte aan advies? We denken graag mee hoe u uw medewerkers financieel fit houdt.

Stuur een bericht

Vul het contactformulier in. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.

Plan een videogesprek

Plan zelf een videogesprek in op een moment dat het u uitkomt.

Bel met uw contactpersoon

Al bekend bij VGZ? Uw vaste contactpersoon staat altijd voor u klaar.