Gezond werkgeverschap: financieel fit

Financieel fit

Financieel fitte medewerkers maken zich geen zorgen over
geldzaken. Ze zijn vaak productiever, gelukkiger én langdurig
inzetbaar. Klinkt goed hè? Maar bij 1 op de 5 huishoudens zijn
er geldzorgen. Geldstress heeft effect op werkplezier én
productiviteit. Hoe zorg je als HR-professional voor
financieel gezonde medewerkers? 
Financieel fit

Financieel fit

Financieel fitte medewerkers. Wat betekent dat? Deze medewerkers maken zich geen zorgen over geldzaken. Ze zijn vaak productiever, gelukkiger én langdurig inzetbaar. Klinkt goed hè? Maar bij 1 op de 5 huishoudens zijn er geldzorgen. Dat is helaas best veel. Geldstress heeft effect op werkplezier én productiviteit. Zeker wanneer een medewerker te maken heeft met loonbeslag. Hoe zorg je als HR-professional voor financieel gezonde medewerkers? We vertellen je er graag meer over.

62%

van de werkgevers heeft medewerkers met schulden

Bron: NIBUD, 2022

46%

van de medewerkers is minder productief door geldzorgen.

Bron: financieelfittemedewerkers.nl

13.000 euro

kost een medewerker met schulden de werkgever jaarlijks (gemiddeld).

Bron: NIBUD, 2022

Grip op geld met Geldfit

Gebeurtenissen in het leven kunnen ervoor zorgen dat inkomsten en uitgaven veranderen. Je medewerker krijgt een kind, wil minder werken, gaat met pensioen, wordt ziek of gaat scheiden. Dit kan zorgen voor geldstress. Geldfit helpt medewerkers financieel gezond te blijven óf te worden. Medewerkers kunnen anoniem een test doen op Geldfit.nl om te zien hoe ze er financieel voorstaan. Hierna ontvangen ze persoonlijk advies met praktische tips.

Aan de slag met financieel fitte medewerkers in de organisatie

Wil je medewerkers helpen geldzorgen voorkomen? Begin met een goed gesprek over financiën. En geef het voorkomen van geldproblemen een concrete plek in het HR-beleid.
Zo herkent en voorkomt u geldproblemen

Zo herken en voorkom je geldproblemen

Wat kun je als werkgever doen om geldproblemen bij medewerkers te herkennen? En wat kun je doen om medewerkers hierbij te helpen? We hebben een aantal tips voor je op een rij gezet.

Hulp bij geldzorgen op de werkvloer

Praten over geld. Dat doet niet iedereen even makkelijk. Maar met elkaar in gesprek gaan over geldzaken is belangrijk. HR-specialist Milou Hartelman deelt tips over hoe je dat aanpakt.

Workshop medewerkers met schulden

Deze workshop helpt om (dreigende) financiële problemen bij medewerkers te leren herkennen, bespreekbaar te maken én aan te pakken.

De oplossingen voor je medewerkers


VGZ helpt je medewerkers ook graag bij het creëren van een goede financiële balans. Met nuttige workshops, coaching en tips over financiën.
Budgetcoach financieel fit

Orde aanbrengen met Budgetcoach

Mijn Bedrijfszorg - prijsindicatie € 991
Verminderde concentratie en verzuim komen vaak voor door financiële problemen. Budgetcoach helpt met het aanbrengen van structuur in de financiële administratie. Met praktische tips en persoonlijk advies krijgen medewerkers weer grip op hun situatie.

Omgaan met geldstress

Gezond Leven - gratis webinar
Maken jouw medewerkers zich wel eens zorgen over geld? Kunnen ze daarom wel wat tips en hulp gebruiken? Bekijk dan de webinar Omgaan met geldstress en ga aan de slag met de tips van budgetcoach Eef van Opdorp.
Hulp bij betalen

Hulp bij betalen

Inspiratiepagina
Rekeningen die niet goed uitkomen? Een betaalprobleem? VGZ staat klaar en helpt uw medewerkers graag! En biedt passende en persoonlijke hulp. Samen vinden we een oplossing. Zoals betalen in termijnen. Eigen risico gespreid betalen. Of facturen later betalen.

Gezond met geld

Inspiratiepagina 
Ook geldzorgen hebben invloed op de gezondheid van je medewerkers. Medewerkers kunnen hierdoor slechter slapen, stress ervaren of stellen misschien zorg uit. VGZ helpt graag met dit soort zorgen.

Andere thema's binnen Gezond werkgeverschap

Vragen? Onze adviseurs staan voor je klaar

Samen werken we aan een financieel gezond Nederland. Bijvoorbeeld met De Nederlandse Schuldhulproute en Geldfit. Heb je behoefte aan advies? We denken graag mee hoe je je medewerkers financieel fit houdt.