Bewegen

Medewerkers die veel bewegen, op de werkvloer en daarbuiten. Het is niet alleen goed voor hun eigen gezondheid. Maar ook voor de organisatie. Want iemand die genoeg beweegt is vaak productiever, gemotiveerder en minder vaak ziek. Klinkt goed. Maar hoe stimuleert u uw medewerkers om meer te bewegen? We vertellen u graag meer over onze aanpak én spreken met experts van buiten VGZ.

60%

productiever zijn we na een korte wandeling van 5 minuten.

Bron: Werken in Beweging, 2021

56%

van de volwassenen in Nederland voldoet niet aan de beweegnorm.

Bron: CBS, 2021

25 dagen minder

is iemand gemiddeld minder ziek, als hij regelmatig sport.

Bron: CBS, 2021

“We hebben de rekentool Werken in Beweging Deze tool geeft u inzicht in wat bewegende medewerkers uw organisatie nu écht opleveren. Wat bespaart u daarmee per jaar? En wat zijn de maatschappelijke baten? Dit helpt u hopelijk ook bij de discussie intern om te investeren in bewegende medewerkers."

- Femke Hulshof, Projectleider Werken in Beweging

Aan de slag met beweging in uw organisatie

Bewegende medewerkers

Webinar Bewegende medewerkers: dit levert het u op.

Femke Hulshof van Werken in Beweging vertelt u over het onderzoek over bewegende medewerkers. Daarnaast laat Martine de Vaan u zien wat een ‘weeting’ (walking meeting) uw organisatie kan brengen en hoe u dit inzet.

Bewegende collega's bij VGZ

Bewegen met collega's: zo doen we dat bij VGZ.

Sportief bezig zijn met je collega’s. Dat is het idee achter Running@VGZ. 6 enthousiaste VGZ-medewerkers die niet vies zijn van een rondje hardlopen startten deze hardloopclub. Benieuwd hoe ze dat aanpakten? En hoe het tot nu toe gaat?

Tips voor uw leidinggevenden

Aan de leidinggevenden vaak de taak om het gesprek aan te gaan met medewerkers, om ze bijvoorbeeld te stimuleren meer te bewegen. Dat kan best lastig zijn! Daar helpen we ze graag bij, met onze video en spiekbrief voor een-op-een-gesprekken.

Eén-op-één gesprekken doet u zo

Video: een-op-een gesprekken doet u zo

Meer bewegen en gezonder leven. Dit soort onderwerpen aansnijden kan best lastig zijn. Want ze zijn best wel persoonlijk. We delen 5 handvatten die hierbij kunnen helpen.
Spiekbrief één-op-één gesprekken

Spiekbrief: een-op-een gesprekken

Bij een ‘lastig’ gesprek is houvast fijn. Daarom hebben we de belangrijkste uitgangspunten nog even voor u op een rij gezet. Handig als checklist tijdens zo’n gesprek! Download de spiekbrief hier.

De oplossingen voor uw medewerkers

Willen medewerkers werken aan een gezonde levensstijl, door meer te bewegen? Dan vindt u bij ons een breed aanbod om hen te ondersteunen. Bijvoorbeeld workshops, trainingen en interventies.

Stok achter de deur

Stok achter de deur

Mijn Bedrijfszorg - prijsindicatie € 950

Geeft een medewerker met overgewicht aan dat hij moeite heeft om te veranderen? Dit programma helpt bij het verbeteren van de leefstijl, de conditie en de gewoontes.


Voeding en beweging medewerkers

Voeding en beweging

Mijn Bedrijfszorg - prijsindicatie € 3.380
Heeft een medewerker licht tot matig overgewicht? Dit coachingsprogramma stimuleert hem of haar om gezonder te leven. Met als doel: gedragsverandering.

Workshop kantooryoga

Workshop KantoorYoga

Mijn Bedrijfszorg prijsindicatie € 1.920
Yoga vanuit de bureaustoel. In 5 sessies van een uur leren uw medewerkers dat ontspannen tijdens een drukke dag simpel en snel kan.


Masterclass kantooryoga

Masterclass KantoorYoga

Mijn Bedrijfszorg prijsindicatie € 735
De masterclass KantoorYoga is een interactieve sessie van anderhalf uur waarin (ook niet-lenige) medewerkers yoga-oefeningen leren. Zo leren zij te ontspannen, en in iedere situatie rustig te blijven ademhalen

Collega's mindful wandelen in het bos

Mindful walking

Mijn Bedrijfszorg prijsindicatie € 350
Minder werkstress en meer werkplezier. Tijdens een wandeling ervaren medewerkers hoe ze mindfulness technieken kunnen gebruiken in hun werk en hun privéleven.


VGZ Soepel en Sterk Coach

VGZ Soepel en Sterk Coach

Gratis app voor VGZ verzekerden
Medewerkers helpen met sterker en soepeler worden? Bijvoorbeeld voor een zwaar beroep of omdat ze veel achter een bureau zitten? De VGZ Soepel en Sterk Coach helpt. Een gratis app boordevol beweegprogramma’s ontwikkeld door fysiotherapeuten.

Andere thema's binnen Gezond werkgeverschap

Een keer verder praten?

Over het stimuleren van beweging in uw organisatie, of misschien wel een heel ander thema? We gaan graag met u in gesprek.

Stuur een bericht

Vul het contactformulier in. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.

Plan een videogesprek

Plan zelf een videogesprek in op een moment dat het u uitkomt.

Bel met uw contactpersoon

Al bekend bij VGZ? Uw vaste contactpersoon staat altijd voor u klaar.