Veelgestelde vragen Digibord en Inleesbestand

Hieronder vindt u alle veelgestelde vragen voor Digibord. Komt u er niet uit dan kunt u altijd contact met ons opnemen.
 • Hoe werkt Digibord?

  Digibord is een online applicatie. In Digibord vindt u een compleet overzicht van uw verzekerden. Dit overzicht kunt u exporteren naar Excel. U kunt in Digibord ook de mutaties met premieconsequenties inzien. Download de handleiding voor meer informatie.
 • Hoe zie ik in Digibord de mutaties ten opzichte van de vorige maand?

  In Digibord vindt u alle mutaties met premieconsequenties ten opzichte van de vorige maand. Onder de knop ‘Printen’ vindt u twee lijsten. Correctiepremies: dit zijn de mutaties die we doorgevoerd hebben in de huidige maand. Prolongatieverschillen: dit zijn de mutaties die we doorgevoerd hebben met terugwerkende kracht.
  • Log in op Digibord
  • Klik op de knop ‘Printen’
  • Open de lijst ‘Prolongatieverschillen’ (premieverschillen huidige maand en vorige maand)
  • Open ook de lijst ‘Correctiepremie’ (premieverschillen huidige maand)
  • U krijgt nu de verschillen in beeld
 • Mijn bedrijf ondersteunt geen Digibord (meer). Hoe houd ik de premie in via het salaris?

  Als Digibord niet (meer) werkt, kunt u een inleesbestand genereren. Dit bestand kunt u inlezen in het salarissysteem. Dit kan als u werkt met de volgende salarisleveranciers: ADP en RAET. Werkt u met een andere salarisleverancier? Neem dan even contact met ons op via mijnvgz@vgz.nl of telefonisch via 088 – 13 16 454 (bereikbaar op werkdagen van 9:00 – 12:00).
 • Kan ik voor alle salarisleveranciers een inleesbestand maken?

  U kunt de premie (en eventueel de werkgeversbijdrage) via een bestand in uw salarissysteem inlezen. Dit kan als u werkt met RAET. Werkt u met een andere salarisleverancier? Neem dan telefonisch contact met ons op.
 • Ik wil de premie via een bestand inlezen. Hoe werkt dat?

  Met minder werk krijgt u een perfecte salarisstrook. Nu heeft u informatie in uw salarissysteem staan dat de basis is voor inhouding van de premie. U controleert maandelijks de borderel. Als de premie en werkgeversbijdrage wil inlezen in uw salarissysteem, dan kunt u zelf maandelijks een inleesbestand maken.
  Kijk in de Mijn Omgeving met welke salarisleveranciers wij een koppeling hebben. En hoe u kunt overstappen.
 • Hoe lever ik een lijst met werknemersnummers aan?

  Het bestand levert u aan in csv-formaat. In het bestand staan de volgende gegevens:
  - Het collectiviteitsnummer
  - De klantnummers van de werknemers met een VGZ zorgverzekering
  - Werknemersnummers oud*
  - Werknemersnummers nieuw
  *Let op: om de verwerking te versnellen vragen wij u om altijd zowel het nieuwe als oude werknemersnummer aan te leveren. Werkt u nog niet met werknemersnummers? Dan is deze kolom leeg.
 • Ik wil een bestand omzetten, maar ik kan de knop omzetten niet gebruiken.

  De applicatie werkt niet in de browser Microsoft Edge. Open de applicatie in een andere browser, bijvoorbeeld Google Chrome. Ervaart u nog steeds problemen? Neem contact op met ons op.
 • Ik betaal de premie per jaar. Kan ik dan ook gebruikmaken van een inleesbestand?

  Ja, dat is mogelijk als u werkt met ADP of Raet. Heeft u hier vragen over? Neem dan even contact met ons op via mijnvgz@vgz.nl of telefonisch via 088 – 13 16 454 (bereikbaar op werkdagen van 9:00 – 12:00).