Lage rugklachten

Lage rugklachten komen veel voor. Rugpijn is zelfs een van de belangrijkste redenen voor verzuim onder medewerkers. Met deze tips en oefeningen voorkomt en verlicht je rugklachten bij je medewerkers.
Oefeningen voor zorgmedewerkers
Jaarlijks ervaart zo'n 60% van de zorgmedewerkers lage rugproblemen. De oefeningen en ergonomische tips in deze video zijn speciaal bedoeld voor zorgmedewerkers. Ze zorgen voor een goede houding en beschermen de rug tijdens het werk.
Meer over lage rugklachten
Lage rugklachten

Workshop Pijnvrije rug

Pijn in de onderrug? Verbeter uw houding met het online oefenprogramma ‘Een pijnvrije rug’ van AudioFysio. Het programma duurt 7 weken en bevat oefeningen, geluidsfragmenten en voorbeeldvideo's. Toegankelijk en gemakkelijk thuis te volgen.
Oudere vrouw doet yoga op het strand

Infographic met 6 oefeningen

In het geval van lage rugklachten is het belangrijk om te blijven bewegen! Deze 6 oefeningen van Fysio Holland maken de rug soepeler en zorgen mogelijk voor vermindering van rugpijn. Ook goed om te doen als u geen klachten heeft.

Ergonoom op de werkvloer

Lage rugklachten kunnen verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld je zit- of sta-houding, bukken of tillen. Dat kan ook per medewerker verschillen. Daarom bieden wij jou, samen met Fysio Holland, een ergonoom op de werkvloer. Deze loopt rond en geeft medewerkers adviezen. Als werkgever krijg je na afloop een korte terugkoppeling. Heel zinnig, zo’n ergonoom! Interesse? Wij vertellen je graag meer!

Onze oplossingen
Mijn Bedrijfszorg
Draag bij aan de vitaliteit van je medewerkers met interventies door professionals. Deze bieden hulp bij mentale, fysieke en leefstijl-gerelateerde klachten.

Gezond Leven

Op Gezond Leven vind je handige tips waarmee je zelf aan de slag kunt met gezonder eten, meer bewegen of je mentale gezondheid. Kies uit apps, trainingen en workshops en ga aan de slag waar en wanneer het jou uitkomt.

Vragen?

Heb je een vraag of opmerking? Neem contact op met je persoonlijke accountmanager of een van onze zakelijke adviseurs.