'Het is voor ons belangrijk dat we vitaliteit nu echt ook gaan borgen. En dat moment is nu.'

Annemarie Starrevelt, HR manager bij VIRO

Ingenieursbureau VIRO levert technische expertise en medewerkerscapaciteit voor product engineering, machinebouw en industriële projecten. Dit doen zij door organisaties uit te breiden met een flexibele schil van ingenieurs en door hen vanuit de vestigingen te ondersteunen als kennis- en expertisecentra. Zowel binnen VIRO als samen met haar klanten ontwikkelt zij de professionals van de toekomst vanuit Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk. Annemarie Starrevelt is sinds juni 2019 HR-manager bij VIRO.
 

Hoe kwamen jullie in contact met VGZ?

Eigenlijk gewoon, via, via. We wilden graag met VGZ sparren over vitaliteit. Vitaliteit is een belangrijk onderwerp voor ons, ook als je kijkt naar onze kernwaarden: Menswaardig, Integer, Sprankelend, Creërend en Stijlvol. Met VGZ hadden we prettige gesprekken over vitaliteit. Geheel aansluitend bij de filosofie van VIRO. Eigenlijk waren we niet bewust op zoek naar een nieuwe collectieve zorgverzekering voor onze medewerkers. Maar door deze prettige gesprekken besloten we over te stappen. VGZ is voor ons een professionele partij die ons kan ondersteunen op het gebied van vitaliteit.

Hoe belangrijk is het aanbieden van een collectieve zorgverzekering voor jullie?

Dat is erg belangrijk voor ons. We zien het als een extra arbeidsvoorwaarde voor onze medewerkers. En we willen graag dat onze mensen vitaal zijn. Zonder mensen zijn wij nergens. Daar willen wij aandacht aan besteden. Het past ook erg goed bij onze kernwaarde Menswaardig. Al onze kernwaarden vormen ‘Het huis van VIRO’ en dat is onze houvast. Dat zit in onze DNA.

Van een vitaliteitsweek tot een sportieve familiedag

Wat we precies doen op het gebied van vitaliteit? We organiseren bijvoorbeeld een week van de vitaliteit, lunchwandelingen, mountainbike clinics, maar ook een familiedag met sportelement. Tijdens de week van de vitaliteit proberen bewustwording te creëren. We bieden fruit aan in plaats van snacks, we promoten actief bewegen door bijvoorbeeld bedrijfsfitness of een fietsplan. We doen dus al best veel, maar willen ook graag aandacht voor mentale vitaliteit. Je leest steeds vaker dat de jongere generatie minder goed kan omgaan met tegenslagen of kritiek. De vraag is: hoe gaan we daarmee om? Maar we hebben het ook over zaken als de werk-privé balans, meer flexibel werken en modern werkgeverschap.

Het borgen van vitaliteit

Het is voor ons belangrijk dat we vitaliteit nu echt ook gaan borgen. En dat moment is nu. Dat we nog meer vitaliteit uit gaan ademen, dit gaan we doen, samen met VGZ. Wij willen dit aanbieden aan onze medewerkers. Het is niet onze core business, maar we willen hier samen in optrekken met VGZ. Door middel van speciale aanbiedingen voor onze medewerkers, de manier waarop VGZ actief met verzekerden aan de slag gaat, de diverse apps die jullie aanbieden. Dat spreekt ons aan.

Samen met VGZ werken aan vitaliteit

We maken vitaliteit bespreekbaar binnen VIRO. We hebben een open cultuur, we organiseren mountainbike clinics, we doen mee aan hardloopwedstrijden en bieden wieler- en hardloopkleding aan tegen gereduceerd tarief . Dit hoort bij onze kernwaarden, maar we willen als werkgever hier nog actiever in zijn.. Die stap moeten we nog nemen. Samen met VGZ. Samen willen we meer body geven hieraan, maar ook creatieve ideeën ontwikkelen. Ik hoef het wiel niet opnieuw uit te vinden, maar ik vind het erg leuk om geïnspireerd te worden. Het liefst met praktische handvatten. We hebben diverse vestigingen, waar een andere doelgroep werkt. En dus ook echt een andere behoefte heeft. Ik kijk uit naar onze samenwerking en hoop dat veel medewerkers een verzekering afsluiten bij jullie!

Ook partner in vitaliteit en gezondheid worden?

Ontdek hoe wij ook uw bedrijf en medewerkers vooruit helpen op het gebied van gezondheid en vitaliteit. Vraag vrijblijvend de mogelijkheden aan.