Klantcase: Mentale veerkracht versterken met Dactari

Een fijne baan, een goede relatie, het opvoeden van kinderen, tijd voor vrienden en familie en ook nog gezond leven. Het leven van werkenden staat soms onder grote druk.

Veeleisend beroep

Werken als dierenarts vraagt veel van iemand. Vaak wordt er een beroep op je gedaan buiten werktijden om en de werkdruk is hoog. Daarnaast liggen fysieke klachten op de loer. Dactari Dierenartsencoöperatie (er)kent de risico’s van de sector. En biedt daarom haar leden ondersteuning op allerlei gebieden, zoals nascholing en praktijkvoering en zo ook de stap naar meer mentale veerkracht. 

Burn-out op de loer

Dactari merkt dat de dienstenlast van praktiserende dierenartsen enorm toe neemt. Het beroep van dierenarts kan fysiek en mentaal zwaar zijn. Het risico van burn-out ligt op de loer. 

Workshop Mentale veerkracht

Elke dag weer wordt er een behoorlijke workload verzet door de dierenartsen. Het doel van de workshop was om te leren omgaan met veranderingen. Belangrijk hierbij is het bewuster worden van stresssignalen, weten waarom veerkrachtigheid belangrijk is en hoe niet overspoeld te worden door alles wat op je afkomt.

Handvatten voor de toekomst

In de workshop was er onder andere aandacht voor stress op de werkvloer en hoe de dierenartsen daarmee omgaan. De deelnemers werden gevraagd om concreet punten op te schrijven over hun uitdagingen en stressmomenten en over mogelijke oplossingen. Ook konden de deelnemers praktisch voelen welke stresssignalen ze ervoeren en hoe ze er in een vroeg stadium mee om konden gaan. 

 

Video impressie van de workshop Mentale Veerkracht

Ook partner in vitaliteit en gezondheid worden?

Ontdek hoe wij ook uw bedrijf en medewerkers vooruit helpen op het gebied van gezondheid en vitaliteit. Vraag vrijblijvend de mogelijkheden aan.