Paul Schreinemacher

“Collega’s en vrienden zitten allemaal bij VGZ”

 

De heer Schreinemacher  heeft lang in het onderwijs gewerkt in verschillende functies. Als leraar Duits en geschiedenis; actief geweest binnen het Volwassenen onderwijs, onderwijs aan allochtonen, binnen het MBO en ook als teamvoorzitter Nederlands. Hij is inmiddels met vervroegd pensioen, maar nog steeds enthousiast over zijn collectieve verzekering bij zijn vroegere werkgever ROC Leeuwenborgh.

Invoelend en positief

 “Ik ben onder de indruk van de klantvriendelijkheid van de mensen aan de telefoon bij VGZ. Ik vind het heel bijzonder dat VGZ op zo’n invoelende, begrijpende en affectieve manier hun klanten te woord staat. Met altijd een positieve insteek. Misschien komt het door mijn onderwijs achtergrond, maar ik wil dat mensen fatsoenlijk met elkaar omgaan en dat doet VGZ”, aldus de heer Schreinemacher.

Bewustwording omtrent kosten 

De heer Schreinemacher heeft zelf kort geleden een prostaatbestraling ondergaan. “Ik weet precies wat mijn behandeling en medicijnen kosten. De gemiddelde Nederlander weet dit niet, maar ik zoek dit altijd uit. De behandeling van mijn prostaat kost -inclusief voor- en nazorg- ca. 11.000 euro en vanuit het VGZ Werkt pakket krijg ik dit vergoed. Sommige zaken, zoals homeopathische medicijnen worden niet vergoed, maar dat wordt dan heel prettig uitgelegd door de klantenservice.”De heer Schreinemacher oppert het idee om meer bewustwording te creëren omtrent kosten van de medicatie; bijvoorbeeld door een prijs op het medicijnetiket te zetten, of jaarlijks een medicijn paspoort te downloaden met het totaal bedrag aan kosten dat je hebt uitgegeven aan zorg. Hierdoor gaan mensen kritischer met zorg om en dat bespaart kosten.

Delen van VGZ-enthousiasme

De heer Schreinemacher steekt zijn enthousiasme voor VGZ niet onder stoelen of banken. “Collega’s, en vrienden zitten allemaal bij VGZ”, aldus Schreinemacher. En dat is niet voor niets zo. De heer Schreinemacher fungeerde op zijn werk vaak als adviseur voor nieuwe leerkrachten; in het introductiegesprek gaf hij hen advies over hun zorgverzekering. “Ik heb altijd gezegd dat ze zich het beste bij VGZ konden verzekeren via ROC Leeuwenborgh. En de meesten volgden mijn advies ook daadwerkelijk op”.