Kennisloket thuis in blijvende zorg

U merkt dat u zelf of uw partner steeds meer zorg nodig heeft. Of heeft uw vader of moeder veel hulp nodig. Wat dan? Welke keuzes en zorg mogelijkheden zijn er dan? Het Kennisloket helpt.

Advies op maat voor iedereen

Het Kennisloket geeft antwoorden op deze vragen. We helpen u de zorg te vinden passend bij uw situatie, wensen en behoeften. Zo heeft u altijd iemand die meedenkt en staat u er - bijvoorbeeld als mantelzorger - niet alleen voor. Het Kennisloket is er voor alle ouderen in uw woonplaats. Ook als u niet bij VGZ verzekerd bent.

Uitleg over zorg uit de Wmo, Wlz of zorgverzekering

U kunt het Kennisloket bellen als u op zoek bent naar passende zorg. Ook kunt u hier terecht om deze zorg te regelen. Is het bijvoorbeeld zorg die komt vanuit de gemeente (Wmo), zorg vanuit de zorgverzekering of zorg vanuit het Zorgkantoor (Wlz, de Wet langdurige zorg).

Dit doet het Kennisloket voor u

  • We begeleiden en ondersteunen kosteloos bij het regelen van passende zorg en de aanvraag daarvan. Samen met u bekijken we welke zorg het beste past: zorg thuis of zorg in een instelling. We helpen bij het kiezen en regelen van een zorgverlener.
  • We geven advies op maat en een goed inzicht in wat er op u af komt en welke stappen u neemt. We zorgen voor een overzicht met daarin de informatie die u nodig heeft voor de aanvraag.
  • We zorgen voor een warme doorverbinding mocht dat nodig zijn. Heeft u zorg vanuit de gemeente nodig? Dan kunnen we uw situatie vooraf met de gemeente bespreken, zodat u maar 1 keer uw verhaal hoeft te vertellen. We willen voorkomen dat u van het kastje naar de muur wordt gestuurd.
  • We helpen u tijdig bij het voorbereiden op een leven met blijvende zorg. Zodat u in alle rust kunt bekijken wat bij u past.

Zo neemt u contact op

Bent u op zoek naar passende zorg voor uzelf of uw partner, of voor uw vader of moeder? De adviseurs van het Kennisloket helpen u kosteloos verder. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur bereikbaar op telefoonnummer: 088 - 131 16 57.

 

"Ik wil geen bergen papierwerk, maar gewoon voor mijn zieke vrouw zorgen"

Bekijk in deze video het verhaal van Frans

Hoe helpt het Kennisloket thuis in blijvende zorg?

Maak in deze video kennis met onze adviseurs

Aanmelden nieuwsbrief Kennisloket
Geef uw naam en e-mailadres door. Zo blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen voor zorg thuis of in een instelling. En leest u over nieuwe mogelijkheden.
X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord