Kennisloket thuis in blijvende zorg

U merkt dat uzelf of uw partner steeds meer zorg nodig heeft. Of dat uw vader of moeder steeds hulpbehoevender wordt. Wat dan? Welke keuzes, woon- en zorgmogelijkheden zijn er? Hoe krijgt u grip op de wirwar aan regels en formulieren? En welke mogelijkheden zijn er tijdens Corona? Onze zorgadviseurs zijn helemaal thuis in blijvende zorg en helpen u graag.

Neem contact met ons op

Onze adviseurs van het Kennisloket kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 08.30 uur tot 17.00 uur. Het telefoonnummer is 088 131 1657. U betaalt de normale belkosten. De hulp van het Kennisloket is verder gratis.

Advies op maat voor iedereen

Het Kennisloket geeft antwoorden op uw vragen. We helpen u de zorg te vinden passend bij uw situatie, wensen en behoeften. Zo heeft u altijd iemand die meedenkt en staat u er - bijvoorbeeld als mantelzorger - niet alleen voor. Het Kennisloket is er voor alle ouderen in uw woonplaats. Ook als u niet bij VGZ verzekerd bent.

Twijfels en onzekerheid door corona

Corona heeft veel impact op de ouderenzorg. Is het wel veilig? Hoe zit het met bezoekregeling? En met wachtlijsten en dagbesteding? De adviseurs van het Kennisloket zijn experts. Ze kennen uw regio en weten wat er speelt. Samen met u kijken ze welke zorg mogelijk is tijdens deze coronacrisis.

Dit doet het Kennisloket voor u

  • We begeleiden en ondersteunen kosteloos bij het regelen van passende zorg en de aanvraag daarvan. Samen met u bekijken we welke zorg het beste past: zorg thuis of zorg in een instelling. We helpen bij het kiezen en regelen van een zorgverlener.
  • We geven advies op maat en een goed inzicht in wat er op u af komt en welke stappen u neemt. We zorgen voor een overzicht met daarin de informatie die u nodig heeft voor de aanvraag.
  • We zorgen voor een warme doorverbinding mocht dat nodig zijn. Heeft u zorg vanuit de gemeente nodig? Dan kunnen we uw situatie vooraf met de gemeente bespreken, zodat u maar 1 keer uw verhaal hoeft te vertellen. We willen voorkomen dat u van het kastje naar de muur wordt gestuurd.
  • We helpen u tijdig bij het voorbereiden op een leven met blijvende zorg. Zodat u in alle rust kunt bekijken wat bij u past.

"Ik wil geen bergen papierwerk, maar gewoon voor mijn zieke vrouw zorgen"

Bekijk in deze video het verhaal van Frans

Hoe helpt het Kennisloket thuis in blijvende zorg?

Maak in deze video kennis met onze adviseurs

X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord