Wijzigingen VGZ Zorgt Goed

Van VGZ Aanvullend Goed
naar VGZ Zorgt Goed

Goed dat u hier kijkt. U kunt hieronder vergoedingen vergelijken. Het gaat om de vergoedingen van zorg die het meest wordt gebruikt. U ziet de vergoedingen van het pakket dat u nu in 2019 heeft. En u ziet de vergoedingen van de aanvullende verzekeringen die wij u aanbieden voor 2020. Onder deze vergoedingen vindt u nog meer handige informatie.

 • Alternatieve zorg

  VGZ Aanvullend Goed 2019
  Alternatieve zorg door aangewezen zorgverlener (zie Zorgzoeker) en alternatieve geneesmiddelen tot maximaal € 300 per jaar; voor behandelingen geldt een maximum van € 45 per dag.

  VGZ Zorgt Goed 2020
  Alternatieve zorg door aangewezen zorgverlener (zie Zorgzoeker) en alternatieve geneesmiddelen tot maximaal € 200 per jaar; voor behandelingen geldt een maximum van € 40 per dag. Ook alternatieve bewegingstherapieën zoals chiropractie en osteopathie vallen onder deze vergoeding. Wij vergoeden counseling, ouderbegeleiding en oudergesprekken niet meer.

 • Fysiotherapie, oefentherapie Cesar/Mensendieck en oedeemtherapie

  VGZ Aanvullend Goed 2019
  Tot maximaal 7 behandelingen per jaar. Bij niet-gecontracteerde zorgverleners krijgt u een maximale vergoeding per behandeling. Voor alternatieve bewegingstherapieën
  maximaal 1 behandeling per dag tot maximaal € 45. Manuele therapie valt hier ook onder.

  VGZ Zorgt Goed 2020
  Tot maximaal 12 behandelingen per jaar. Bij niet-gecontracteerde zorgverleners krijgt u een maximale vergoeding per behandeling. Manuele therapie valt hier ook onder tot maximaal 9 behandelingen per indicatie. Alternatieve beweegzorg zit vanaf 1 januari 2020 in het budget alternatieve zorg.

 • Preventie

  VGZ Aanvullend Goed 2019
  Een budget van € 350 voor cursussen (o.a. omgaan met ziekte of aandoening, EHBO-cursus, reanimatiecursus), gezondheidstest, gewichtsconsulent, sportmedisch advies, reisvaccinatie en een consult voor vrouwenzorg voor vrouwen in de overgang en reisvaccinatie. 

  VGZ Zorgt Goed 2020
  Een budget van € 400 voor cursussen (o.a. omgaan met ziekte of aandoening, EHBO-cursus, reanimatiecursus, valpreventie), gezondheidstest, sportmedisch advies en een consult en advies voor vrouwen. Het consult is er voor vrouwen met gezondheidsproblemen veroorzaakt door hormonen. Dit zijn vaak problemen bij de overgang of menstruatie. Gewichtsconsulent: consult tot maximaal € 150 per jaar; dit gaat niet af van uw preventiebudget. Reisvaccinatie: volledige vergoeding bij gecontracteerde zorgverleners; dit gaat niet af van uw preventiebudget.

 • Ergotherapie

  VGZ Aanvullend Goed 2019
  Tot 3 behandeluren per jaar. Bij niet-gecontracteerde zorgverleners krijgt u een maximale vergoeding per behandeling.

  VGZ Zorgt Goed 2019
  Tot 5 behandeluren per jaar. Het maakt voor de vergoeding niet meer uit of u naar een ergotherapeut met of zonder contract gaat.

 • Budget huidbehandelingen

  VGZ Aanvullend Goed 2019
  Budget huidbehandelingen, in te zetten voor acnebehandeling, camouflagetherapie en ontharen tot maximaal € 300 per jaar.

  VGZ Zorgt Goed 2020
  Budget huidbehandelingen, in te zetten voor acnebehandeling, camouflagetherapie en ontharen tot maximaal € 300 per jaar. In 2020 heeft u voor camouflagetherapie, acnebehandelingen of ontharen geen verwijzing meer nodig.

 • Anticonceptie vanaf 21 jaar

  VGZ Aanvullend Goed 2019
  Wij vergoeden anticonceptiemiddelen (vanaf 21 jaar) als u ze afneemt van een apotheek of apotheekhoudend huisarts.

  VGZ Zorgt Goed 2020
  Wij vergoeden anticonceptiemiddelen (vanaf 21 jaar) alleen als u ze afneemt van een apotheek waarmee wij een contract hebben.

 • Zwangerschap en bevalling

  VGZ Aanvullend Goed 2019
  Vergoeding zwangerschapscursussen tot € 50 per jaar. Volledige vergoeding eigen bijdrage voor een bevalling in het ziekenhuis zonder medische noodzaak.

  VGZ Zorgt Goed 2020
  Vergoeding zwangerschapscursussen vervalt. Vergoeding van de eigen bijdrage voor een bevalling in het ziekenhuis zonder medische noodzaak vervalt.

 • Logeer- of familiehuis

  VGZ Aanvullend Goed 2019
  Vergoeding voor het verblijf in een logeer- of familiehuis tot € 300 per jaar. Voorwaarde is dat uw woonadres minimaal 40 kilometer van het ziekenhuis moet liggen.

  VGZ Zorgt Goed 2020
  Vergoeding voor het verblijf in een logeer- of familiehuis tot € 45 per nacht. De voorwaarde dat uw woonadres minimaal 40 kilometer van het ziekenhuis moet liggen, is vervallen.

 • Lidmaatschap

  VGZ Aanvullend Goed 2019
  Afhankelijk van de collectieve zorgverzekering, eenmalige of jaarlijkse vergoeding van het lidmaatschap van een patiënten- of ledenorganisatie. Vergoeding geldt alleen voor de verzekeringnemer.

  VGZ Zorgt Goed 2020
  Het lidmaatschap van een patiëntenvereniging die is aangesloten bij de Patiënten Federatie Nederland of koepelorganisatie Ieder(in) of lidmaatschap van een door ons aangewezen organisatie. We vergoeden één lidmaatschap per jaar tot maximaal € 25.

U hoeft niets te doen
Bent u tevreden met het aanbod van uw nieuwe aanvullende verzekering, dan hoeft u niets te doen. Deze aanvullende verzekering gaat dan automatisch in op 1 januari 2020.
Meeverzekerde kinderen
Staan er kinderen op uw polis? Voor hen blijft gelden: zij hebben dezelfde aanvullende verzekering als de ouder of verzorger met de meest uitgebreide aanvullende verzekering op de polis.
Meer over vergoedingen
Wilt u weten wat wij vergoeden voor uw zorg? Hier vindt u alle vergoedingen van 2019 en 2020.
X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord