Uw vergoedingen vergelijken

Kies VGZ voor je gezin!

Van VGZ Gezin Uitgebreid

naar VGZ Zorgt Beter en VGZ Zorgt Tand Best

Eerder heeft u een persoonlijk bericht van ons ontvangen. Daarin staat een onjuist aanbod voor de aanvullende verzekering voor 2020. Op deze webpagina staat het juiste aanbod dat voor u geldt. Excuses voor het ongemak.

Goed dat u hier kijkt. U kunt hieronder vergoedingen vergelijken. Het gaat om de vergoedingen van zorg die het meest wordt gebruikt. 
U ziet de vergoedingen van het pakket dat u nu in 2019 heeft. En u ziet de vergoedingen van de aanvullende verzekeringen die wij u aanbieden voor 2020.

Onder deze vergoedingen vindt u nog meer handige informatie.

 • Brillen en lenzen

  VGZ Gezin Uitgebreid 2019
  Eens per 3 jaar: 1 enkelvoudige of multifocale bril uit het uitgebreide aanbod van Hans Anders, Pearle, Specsavers, Eyewish of eyes + more (volgens Reglement gezichtshulpmiddelen) of een vergoeding van maximaal € 75 voor een bril bij een niet-gecontracteerde aanbieder. Of een vergoeding van maximaal € 125 voor lenzen.

  VGZ Zorgt Beter 2020
  Eens per 3 jaar: 1 enkelvoudige of multifocale bril uit het basisaanbod van Hans Anders, Pearle, Specsavers, Eyewish of eyes + more (volgens Reglement gezichtshulpmiddelen) of een vergoeding van maximaal € 50 bij een niet-gecontracteerde aanbieder (voor brillen of lenzen).

 • Alternatieve zorg

  VGZ Gezin Uitgebreid 2019
  Alternatieve zorg door aangewezen zorgverlener (zie Zorgzoeker) en alternatieve geneesmiddelen tot maximaal € 300 per jaar; voor behandelingen geldt een maximum van € 45 per dag. 

  VGZ Zorgt Beter 2020
  Alternatieve zorg door aangewezen zorgverlener (zie Zorgzoeker) en alternatieve geneesmiddelen tot maximaal € 300 per jaar; voor behandelingen geldt een maximum van € 40 per dag. Ook alternatieve bewegingstherapieën zoals chiropractie en osteopathie vallen onder deze vergoeding.

 • Fysiotherapie, oefentherapie Cesar/Mensendieck en oedeemtherapie

  VGZ Gezin Uitgebreid 2019
  Tot maximaal 18 behandelingen per jaar. Bij niet-gecontracteerde zorgverleners krijgt u een maximale vergoeding per behandeling. Voor alternatieve bewegingstherapieën maximaal 1 behandeling per dag tot maximaal € 45. Manuele therapie valt hier ook onder tot maximaal 9 behandelingen per indicatie.

  VGZ Zorgt Beter 2020
  Tot maximaal 20 behandelingen per jaar. Bij niet-gecontracteerde zorgverleners krijgt u een maximale vergoeding per behandeling. Manuele therapie vallen hier ook onder tot maximaal 9 behandelingen per indicatie.

 • Budget hulpmiddelen

  VGZ Gezin Uitgebreid 2019
  Een budget te besteden aan hulpmiddelen zoals de eigen bijdrage voor een gehoorapparaat, mamaprothese, pruiken etc. tot € 250 per jaar.

  VGZ Zorgt Beter 2020
  Een budget te besteden aan hulpmiddelen zoals de eigen bijdrage voor een gehoorapparaat, mamaprothese, pruiken, ADL hulpmiddelen etc.tot maximaal € 250 per jaar.

 • Budget huidbehandelingen

  VGZ Gezin Uitgebreid 2019
  Budget huidbehandelingen, in te zetten voor acnebehandeling, camouflagetherapie en ontharen tot maximaal € 500 per jaar.

  VGZ Zorgt Beter 2020
  Budget huidbehandelingen, in te zetten voor acnebehandeling, camouflagetherapie en ontharen tot maximaal € 500 per jaar.

 • Preventie

  VGZ Gezin Uitgebreid 2019
  Een budget van € 400 voor cursussen (o.a. omgaan met ziekte of aandoening, EHBO-cursus, reanimatiecursus), gezondheidstest, gewichtsconsulent, sportmedisch advies, reisvaccinatie en een consult voor vrouwen.  

  VGZ Zorgt Beter 2020
  Een budget van € 600 voor cursussen (o.a. omgaan met ziekte of aandoening, EHBO-cursus, reanimatiecursus, valpreventie), gezondheidstest, sportmedisch advies en een consult voor vrouwen. Gewichtsconsulent: consult tot maximaal € 50 per jaar. Reisvaccinatie: volledige vergoeding bij gecontracteerde zorgverleners. 

 • Lidmaatschap patiëntenvereniging

  VGZ Gezin Uitgebreid 2019
  Geen vergoeding.

  VGZ Zorgt Beter 2020
  Het lidmaatschap van een patiëntenvereniging die is aangesloten bij de Patiënten Federatie Nederland of koepelorganisatie Ieder(in) of lidmaatschap van een door ons aangewezen organisatie. We vergoeden één lidmaatschap per jaar tot maximaal € 25.

 • Tandheelkundige zorg

  VGZ Gezin Uitgebreid 2019
  € 400 per jaar:  100%  periodieke controle (C11) en probleemgericht consult (C13) en 80% overige tandzorg. Uit dit budget worden niet vergoed de kosten van orthodontische zorg, algehele narcose of sedatie en het bleken van tanden.

  VGZ Zorgt Tand Best 2020
  € 1000 per jaar: 100%  periodieke controle (C11) en probleemgericht consult (C13) en 80% overige tandzorg. Uit dit budget worden niet vergoed de kosten van orthodontische zorg, algehele narcose of sedatie en het bleken van tanden.

  Wachttijd Tandheelkundige zorg Tand Best
  Vanaf 1 januari 2020 is er een wachttijd van 12 maanden voor kronen, bruggen, gedeeltelijke gebitsprothesen, implantaten en orthodontie. Dit betekent dat, nadat u deze verzekering heeft afgesloten, wij in het eerste jaar kronen, bruggen, gedeeltelijke gebitsprothesen, implantaten en orthodontie nog niet vergoeden. Wij vergoeden reguliere tandheelkundige zorg wel direct. Had u een Alles-in-1-pakket VGZ Gezin Uitgebreid in 2019, dan geldt de wachttijd niet.

 • Orthodontie 

  VGZ Gezin Uitgebreid 2019
  Voor verzekerden tot 18 jaar 80% tot maximaal € 2.500 voor de hele looptijd van de verzekering. Voor verzekerden vanaf 18 jaar € 350 voor de hele looptijd van de verzekering.

  VGZ Zorgt Tand Best 2020
  Voor verzekerden tot 18 jaar € 2.500 voor de hele looptijd van de verzekering. Voor verzekerden vanaf 18 jaar € 1.500 voor de hele looptijd van de verzekering. 

Vergoedingen die vervallen: Cogmed, Neurofeedback, Seksuologische zorg, Flapoorcorrectie en Kinderopvang.
U hoeft niets te doen
Bent u tevreden met het aanbod van uw nieuwe aanvullende verzekering, dan hoeft u niets te doen. Deze aanvullende verzekering gaat dan automatisch in op 1 januari 2020.
Meeverzekerde kinderen
Staan er kinderen op uw polis? Voor hen blijft gelden: zij hebben dezelfde aanvullende verzekering als de ouder of verzorger met de meest uitgebreide aanvullende verzekering op de polis.
Meer over vergoedingen
Wilt u meer weten over vergoedingen? Hier vindt u de vergoedingen van 2019 en 2020:
X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord