Meer dan goed verzekerd via
de Zaak en VGZ

Met extra voordelen voor een gezonde
leefstijl voor jou en je gezin

Als je je collectief verzekert via de Zaak ben je meer dan goed verzekerd. Je ontvangt ruime vergoedingen, korting op je aanvullende verzekering en vele extra’s op het gebied van een gezonde leefstijl. Die krijg je met onze speciale aanvullende verzekering voor werkend Nederland: VGZ Werkt.

Jouw voordelen bij VGZ op een rijtje

 • Korting op de aanvullende verzekering voor het hele gezin
 • Extra ruime vergoedingen voor fysiotherapie en mondzorg incl. orthodontie
 • Flexibel preventiebudget om je te helpen met een gezonde leefstijl
 • Gebruik van Gezond Leven van VGZ
 • Altijd en overal verantwoord bewegen met de gratis VGZ Soepel en Sterk Coach app

Ontdek de voordelen via de Zaak

Aan het laden...

Inhoud collectieve zorgverzekeringen

Je wilt goed verzekerd zijn voor zorgkosten. Bekijk onze verzekeringen. Er is altijd een pakket dat bij je past.

Basisverzekeringen

In Nederland is een basisverzekering verplicht. Met een basisverzekering ben je verzekerd voor noodzakelijke medische zorg, zoals huisartsenzorg, zorg in een ziekenhuis, spoedeisende hulp en geneesmiddelen.

VGZ Aanvullende verzekering Werkt Best

Aanvullende verzekeringen

Wil je je verzekeren voor zorg die niet in de basisverzekering zit? Dan kun je je aanvullend verzekeren. Speciaal voor werkend Nederland is er VGZ Werkt.

Tandartsverzekeringen

In de basisverzekering ben je niet verzekerd voor tandartszorg. Je kunt kiezen uit tandartsverzekeringen, speciaal voor werkend Nederland.

Extra's voor een gezonde leefstijl

Gezond Leven

Stap voor stap je gezondheid verbeteren? Dat doet je eenvoudig op Gezond Leven. Ga aan de slag met gezonder eten, meer bewegen of meer balans. Je vindt er apps, workshops en meer. Speciaal voor onze collectief verzekerden!
Man luister mindful naar muziek

VGZ Mindfulness Coach app

Mindfulness op ieder moment? Onze app biedt een speciaal programma en ook losse oefeningen. Oefenen met mindfulness biedt voordelen als beter slapen en meer energie. Bovendien kun je de app aanpassen naar jouw persoonlijke voorkeuren. 

Mijn Leefstijlcoach app

De gratis Mijn Leefstijlcoach app van Albert Heijn helpt jou om gezonder leven leuker, lekkerder en makkelijker te maken. Met leuke challenges. Stuk voor stuk gekoppeld aan enthousiaste coaches, die jou inspireren met praktische tips, video’s, oefeningen, recepten, work-outs en vele extra’s.

Nederland gezonder, doe je mee?

Kies je voor een collectieve zorgverzekering van VGZ, dan steun je onze beweging voor een gezonder Nederland. En ben je natuurlijk meer dan goed verzekerd. Met zorginnovaties, de VGZ app en ons Gezond Leven platform stimuleren wij een gezonde leefstijl. We helpen je namelijk graag om gezonder leven makkelijker te maken. Ook motiveren we je jouw mening te geven en met ons mee te denken. Verzeker je bij ons en draag zo ook bij aan een gezonder Nederland. En steun de vernieuwing van de zorg. Voor nu en voor later.

Veelgestelde vragen over de collectieve zorgverzekering

 • Vanaf 1 januari 2023 heeft de overheid de wet veranderd; je krijgt dan geen korting meer op je basisverzekering. Ook niet bij andere zorgverzekeraars. Op een aanvullende verzekering krijg je bij VGZ nog wel korting als je collectief verzekerd blijft. Je leest hier alles over het vervallen van de collectieve korting.
 • De collectieve korting vervalt alleen op de basisverzekering. Op de aanvullende verzekering blijft de korting op de aanvullende en tandartsverzekering bestaan. Daarnaast krijg je bij een aanvullende verzekering extra vergoedingen voor fysiotherapie, mentale weerbaarheid en een ruim preventiebudget. En extra vergoedingen in sommige tandartsverzekeringen voor mondzorg en orthodontie.

  Een collectieve zorgverzekering is meer dan korting alleen. Als coöperatie werken wij samen aan een gezonder Nederland en een toekomstbestendige zorg. Zorg die goed, toegankelijk én betaalbaar is en blijft. Daarom hebben we samen met onder andere werkgevers, gemeenten en andere organisaties maatafspraken, specifieke dekkingen en services ontwikkeld speciaal voor deelnemers aan een collectiviteit.

  Zo kunnen we door maatwerk de zorg nog beter afstemmen op jouw behoeften. Met onze collectieve verzekeringen ben je meer dan goed verzekerd. En jouw gezin ook. Nu en in de toekomst.


 • Op de basisverzekering ontvang je geen collectiviteitskorting. Wel op de aanvullende en tandartsverzekering. Benieuwd welke collectiviteitskorting voor jou geldt? Vind jouw collectiviteit voor de juiste korting op je zorgverzekering via onze collectiviteitszoeker op deze pagina.
 • Ja, jouw gezin profiteert ook van de collectiviteitskorting op de aanvullende verzekering en de tandartsverzekering. En van de andere voordelen. Dat geldt dus ook voor jouw kinderen. Tot 18 jaar zijn ze gratis meeverzekerd. Kijk bij jouw collectiviteit of de korting ook nog geldt als jouw kinderen uit huis gaan.
 • Wil je graag weten of je van een collectiviteit gebruik kunt maken via je werkgever, leden- of patiëntenorganisatie, als zzp’er of via je gemeente? Bekijk welk collectief het beste past bij jouw situatie. Zoek naar jouw collectief via onze collectiviteitenzoeker.
 • Heb je een collectieve zorgverzekering afgesloten via je huidige werkgever? Als je van baan wisselt is het mogelijk om gedurende het jaar over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dit kan als je nieuwe werkgever een collectieve zorgverzekering aanbiedt.

  Je hebt dan 30 dagen de tijd om je collectief te wijzigen. Ontvangen wij jouw wijziging daarna, dan gaat de wijziging in per 1 januari van het volgende jaar.
 • Het is mogelijk over te stappen naar een collectieve zorgverzekering via je werkgever, leden- of patiëntenorganisaties, als zzp’er of via je gemeente. Dit kan vaak per 1 januari. In sommige gevallen kun je ook tussentijds naar ons overstappen. Meer over overstappen naar VGZ of tussentijds overstappen vind je hier

  Wil je graag weten of je van een van deze collectieven gebruik kunt maken? Zoek dan naar jouw collectief met de collectiefzoeker.
 • Dat regel je eenvoudig en snel in Mijn VGZ. Ga in Mijn VGZ naar Verzekeringen en kies voor 'collectiviteit wijzigen'.
 • Je aanvullende verzekering of eigen risico aanpassen kan ieder jaar vanaf 12 november tot en met 31 januari. Heb je zelf je zorgverzekering opgezegd voor 31 december? Dan kun je tot en met 31 januari een nieuwe zorgverzekering bij ons afsluiten. Soms hoef je niet tot deze periode te wachten. Bijvoorbeeld als je een nieuwe baan hebt en je wilt overstappen naar een collectieve zorgverzekering bij VGZ. Of als je met pensioen gaat.

  Meer over overstappen naar VGZ of tussentijds overstappen vind je op onze overstappagina

 • Dat is een goede vraag! We hebben alles rond de zorgverzekering van 2024 voor je op een rijtje gezet.

  Bekijk alles over de zorgverzekering van 2024.