Trainingen en Cursussen

Zinnige zorg in de praktijk

Wij helpen u graag zo goed mogelijk te leven, ook met een chronische aandoening. Hiervoor bieden we u een uitgebreid aanbod van (preventieve) trainingen en cursussen. Hieronder treft u de mogelijkheden aan. Heeft u een vraag over onderstaande programma's? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 088-131 1234. Wij helpen u graag verder!

Trainings en cursus aanbod

Algemeen

PPEP4all Het Patiënt en Partner Educatie Programma voor Alle chronische ziekten (PPEP4ALL) is een zelfmanagement educatie programma voor mensen met een (chronische) ziekte ‘de patiënt’, en/of zijn of haar ‘partner’/mantelzorger
 

Clooser2

Online Mindfulnesstraining De Online Mindfulnesstraining bestaat uit 6 onlinelessen van 1 uur, die u online kunt volgen. Hierdoor is de training op elke gewenste locatie met internet te volgen, waardoor de training ook gemakkelijk te volgen is als u hulpbehoevend, minder mobiel of slechthorend bent. En kunnen mantelzorgers, begeleiders of verzorgers bij de training aanwezig zijn.

Diabetesvereniging Nederland

Diabetesschool Diabetes is ingrijpend. Het is er 24 uur per dag en het beïnvloedt jouw leven en dat van je omgeving. Wij helpen je met boeiende, praktische cursussen en themabijeenkomsten in de buurt, die jou helpen voluit te kunnen leven met diabetes. Heeft je partner of kind diabetes? Ook dan ben je welkom.
Door samenwerking tussen Diabetes Vereniging Nederland en VGZ wordt de Diabetesschool vanaf begin 2018 vergoedt vanuit het preventiebudget. Deze vergoeding zit in de aanvullende verzekeringen VGZ Goed, Beter en Best

Evean

Gezond ouder worden en blijven Cursus van 8 bijeenkomsten waar voeding en bewegen centraal staat.

Harteraad

E-training Stressmanagement Spanningen, stress of angst kunnen een negatief effect hebben op je kwaliteit van leven. Wil je daar iets aan doen? Volg van de e-training stressmanagement van Harteraad. In 3 modules helpen we jou en/of je naasten grip te krijgen op de emoties rondom je hart- of vaatziekte.
Wat er toe doet in mijn leven Wat doet er toe in je leven? Wat wil je eigenlijk met je gezondheid? Dat inzicht is waardevol. Voor jezelf en om te bespreken met je naasten of je zorgverleners. Het draagt bij aan meer begrip, een beter gesprek en passende keuzes ten aanzien van je gezondheid.
Naasten in beeld Als naaste heb je zoveel vragen, maar vaak geen duidelijke antwoorden. En daarin ben je niet de enige. Daarom vind je op deze website ervaringsverhalen en antwoorden op veelgestelde vragen over het leven naast iemand met een ernstige aandoening.

Icare/Evean

Brein in beweging Cursus van 8 bijeenkomsten: bewegen op het ritme van muziek en zet daarbij verschillende delen van het lichaam aan het werk. Ogen, oren, handen, voeten... Zo ontstaan er verbindingen in de hersenen die er niet of niet meer waren. Dit zorgt voor een betere samenwerking tussen de linker- en rechterhersenhelft.

Icare/Evean/Meander

Weerbaarheidstraining Versterken van de weerbaarheid in brede zin. Zo ook om weerbaar te zijn richting hulp- en zorgverleners.

Judo Bond Nederland

Zeker Bewegen Zeker Bewegen van Judo Bond Nederland is een training die de bewegingsvrijheid van senioren vergroot. U gaat aan de slag met instructeurs om beweegvaardigheden te verbeteren. Ook leert u vallen zo veel mogelijk voorkomen door spierversterkende en balansoefeningen. Een val is niet altijd te vermijden. Daarom leert u ook hoe u veilig valt en hoe u weer snel opstaat na een val. VGZ vergoedt € 60 vanuit het preventiebudget aan trainingen bij Judo Bond Nederland.

Omring

Geheugentraining De geheugentraining is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over het brein en het brein wil trainen zodat u mentaal langer fit blijft. De training bestaat uit vijf bijeenkomsten van twee uur.
Hoe positief ben jij? In de workshop Positieve Gezondheid leert u hoe u actief zelf aan de slag kunt met uw gezondheid. Dit vraagt veel van u en leidt tot een andere manier van leven en een aanpassing van uw gedrag. Deze verandering gaat natuurlijk niet automatisch. Daarom helpen wij u daar graag bij met onze workshop Positieve Gezondheid.
Valpreventie Beter op de Been Ook als u ouder wordt, wilt u zelfstandig de dagelijkse dingen kunnen blijven doen. Juist daarom is het belangrijk dat u zich veilig en vertrouwd voelt met uw lichaam. Dat betekent stevig op uw benen staan en echt op ze kunnen vertrouwen.

ReumaNederland

ReumaUitgedaagd! ReumaUitgedaagd! staat voor de zelfmanagementtraining voor mensen met reuma. De trainingen worden zowel online, in het weekend als in een midweek gegeven.

Somnio

Online Slaaptherapie De Somnio slaaptherapie helpt je om weer beter te slapen. Met deskundige begeleiding en praktische adviezen. Vanuit je eigen omgeving, maar toch persoonlijk.

Zorgboog Extra

Ik zorg voor jou! Om mantelzorgers voor te bereiden op het verzorgen van een (ernstig) zieke thuis, organiseert de zorgboog een cursus voor mantelzorgers. Tijdens deze praktische cursus komen onderwerpen aan de orde als lichamelijke verzorging, tillen en verplaatsen. Ook wordt gesproken over wat het betekent om ziek te zijn. De cursus bestaat uit twee bijeenkomsten.

Met hart voor zinnige zorg