Eiwitrijke voeding is belangrijk voor ouderen

Eiwitten zijn bouwstoffen van het lichaam. En zijn goed voor uw spieren en andere cellen in uw lichaam. Eiwitten zijn erg belangrijk als er sprake is van ondervoeding. Het is belangrijk dat u genoeg voedingsstoffen binnen krijgt.

De informatie op deze pagina is gemaakt in samenwerking met huisarts Tamara de Weijer en diëtist Marieke van de Pavert."Het bij ouderen belangrijker is dát u eet, dan wat u eet?

Eiwitten zijn belangrijk voor uw spieren en energie

Eiwitten zijn belangrijk om uw spieren te herstellen en uw kracht te behouden of terug te krijgen. Dit helpt ook uw conditie en uw eetlust te verbeteren. Dit zorgt weer voor een beter herstel. 

Als u ondervoed bent valt u af. Dat komt doordat uw lichaam niet genoeg voedingstoffen binnenkrijgt. Daarom gebruikt het uw vetmassa als energiebron. En ook uw spieren worden gebruikt om energie uit te halen. Dat is schadelijk voor u. Uw spieren worden zo slapper. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld sneller vallen en wordt u sneller moe. 

Wilt u meer informatie over eiwitrijke producten en maaltijden?Download onze informatiegids


Wilt u nog meer tips of informatie? Download dan de informatiegids ‘Eiwitrijke voeding verkleint uw kans op ondervoeding’. We leggen u hierin uit waarom voldoende en eiwitrijk eten belangrijk is voor ouderen.


Het leefstijlprogramma van Dokter Tamara

Wilt u ook gezonder en energieker worden? Dat is ook het doel van het online leefstijlprogramma van huisarts Tamara de Weijer. In dit programma ontdekt u dat leefstijl meer is dan voeding. En dat u niets moet, behalve dan uitzoeken wat het best bij u past.

Meer lezen?

Aan de slag met uw gezondheid?


Gezonder leven. Superbelangrijk! En soms best lastig. Dat snappen we en daarom helpen wij u op weg.

Heeft u de aanvullende verzekering VGZ Zorgt? Dan is er een ruim budget beschikbaar voor trainingen en cursussen. Het preventiebudget. Zo helpen we u om fit en gezond te blijven.

Bent u niet VGZ verzekerd? Op ons Gezond Leven Platform bieden wij ook gratis cursussen en trainingen aan. Voor iedereen. Zo helpen wij ook u om aan de slag te gaan met uw gezondheid.Heeft u vragen? Wij helpen u graag.

Heeft u vragen over uw zorgverzekering? Bel ons op 0900-84 90 (gebruikelijke belkosten)
Dit kan op maandag t/m vrijdag. Van 8.00 tot 18.00 uur.