Aan de slag met bewegen

Bewegen voor ouderen


We weten dat beweging ontzettend goed is. Want we willen natuurlijk in goede conditie blijven. Onderzoek wijst uit dat bewegen ook eenzaamheid tegengaat, ziektes kan voorkomen én een goed gevoel geeft. Voldoende beweging stimuleert het geheugen. Genoeg voordelen dus. Drie keer per week een half uurtje bewegen is genoeg voor een vitalere toekomst.


VGZ helpt u met bewegen

Een  nieuwe manier van bewegen is met behulp van een beweegapp. Met eenvoudige instructies volgt u effectieve oefeningen makkelijk vanaf uw mobiele telefoon of tablet, waar en wanneer het u uitkomt. Bent u collectief verzekerd via een aangesloten thuiszorg-, patiënten- of ouderenorganisatie? Dan geeft VGZ u 50% korting op een jaarabonnement van de beweegapp Fitavie. Bent u verzekerd via het VGZ Rotterdampakket, dan kunt u deelnemen aan Beweegplus


Beweegapp Fitavie speciaal voor ouderen


Fitavie: bloeien door bewegen


U wilt uw dagelijkse activiteiten zo lang mogelijk blijven doen. Fitavie is de ‘slimme coach’ die u elke dag ondersteunt bij bewegen. U volgt 3 stappen:

  1. U geeft aan in een vragenlijst wat u belangrijk vindt.
  2. Fitavie maakt een programma op maat. U kunt direct van start.
  3. U geeft uw oordeel over de oefeningen. Zijn ze te zwaar? Dan past Fitavie uw programma automatisch aan.

"Met Fitavie meer vertrouwen in mijzelf”


Joke Kaal-Van der Heijden is graag bezig. Tuinieren, klussen, naaien, noem maar op. Maar ze kreeg steeds vaker problemen met haar evenwicht. Ze viel regelmatig op de grond. Ze werd onzeker.

De beweegapp Fitavie gaf haar vertrouwen terug. “Ik doe nu drie keer per dag via de Fitavie app simpele oefeningen voor een betere balans. Dat kost me slechts zes minuten per oefening. Ik merk echt vooruitgang. Ik durf weer in de tuin te klussen en op mijn kleinkinderen te passen.”


Samen sporten bij Beweegplus


Maak kennis met Beweegplus


Via het Rotterdampakket van VGZ kunt u gebruikmaken van het kennismakingspakket Beweegplus. Bent u verzekerd via het VGZ Rotterdampakket? Dan krijgt u de eerste vier maanden bewegen vergoed bij één van de aangesloten verenigingen. Lees meer informatie over het programma op de website van Rotterdam Sportsupport.


"De lessen van Beweegplus geven mij energie"


Geen zin om naar buiten te gaan omdat je steeds pijn hebt. Sarina uit Rotterdam kent dat gevoel helemaal. Zij heeft door haar artrose enorme pijn aan haar gewrichten. Gelukkig is Sarina sterk. Ze weet dat thuis op de bank blijven zitten niet helpt. Daarom gaat ze naar de training Beweegplus. “De lessen geven mij energie. En ik spreek andere mensen, dat maakt mij vrolijk."Profiteer van meer voordeel met een collectieve zorgverzekering


VGZ Collectief

Als chronisch zieke en oudere altijd welkom bij VGZ


Wilt u naast een korting op de beweegapp profiteren van andere collectieve voordelen bij VGZ? Ongeacht uw aandoening of leeftijd kunt u bij ons een collectieve zorgverzekering afsluiten via een aangesloten thuiszorg-, ouderen- of patiƫntenorganisatie. U ontvangt een premiekorting, extra vergoedingen voor mantelzorg Ʃn een preventiebudget voor cursussen die u verder helpen.

Mantelzorg VGZ

Meer trainingen en cursussen vergoed


Bij VGZ ontvangt u vanuit de aanvullende verzekering een preventiebudget waarmee u cursussen en trainingen kunt volgen die u ondersteunen bij een gezonder leven. Denk aan cursussen en trainingen op het gebied van voeding, bewegen, mindfulness, slaap en valpreventie. Zo blijft u zo vitaal mogelijk, of u nu een dagje ouder wordt of leeft met een chronische aandoening.

X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord