Bewegen voor ouderen: aan de slag met deze tips en hulpmiddelen

Oudere man en vrouw wandelen met fiets aan de hand


We weten allemaal dat bewegen goed voor ons is. Onderzoek wijst uit dat bewegen een goed gevoel geeft en ziektes kan voorkomen, maar ook eenzaamheid tegengaat. En voldoende beweging stimuleert het geheugen. Genoeg voordelen dus. Drie keer per week een half uurtje bewegen is genoeg voor een vitalere toekomst.


Bewegen voor ouderen: VGZ helpt u graag
Een  nieuwe manier van bewegen is met behulp van een beweegapp. Met eenvoudige instructies volgt u effectieve oefeningen makkelijk vanaf uw mobiele telefoon of tablet, waar en wanneer het u uitkomt. Bent u collectief verzekerd via een aangesloten thuiszorg-, patiënten- of ouderenorganisatie? Dan geeft VGZ u 50% korting op een jaarabonnement van de beweegapp Fitavie. Heeft u knie- en heupartrose, en wilt u er beter mee leren omgaan? Dan biedt VGZ een helpende hand met de speciale beweegapp Join2Move.

Beweegapp Fitavie speciaal voor ouderen


Fitavie: bloeien door bewegen


U wilt uw dagelijkse activiteiten zo lang mogelijk blijven doen. Fitavie is de ‘slimme coach’ die u elke dag ondersteunt bij bewegen. U volgt 3 stappen:

  1. U geeft aan in een vragenlijst wat u belangrijk vindt.
  2. Fitavie maakt een programma op maat. U kunt direct van start.
  3. U geeft uw oordeel over de oefeningen. Zijn ze te zwaar? Dan past Fitavie uw programma automatisch aan.

"Met Fitavie meer vertrouwen in mijzelf”


Joke Kaal-Van der Heijden is graag bezig. Tuinieren, klussen, naaien, noem maar op. Maar ze kreeg steeds vaker problemen met haar evenwicht. Ze viel regelmatig op de grond. Ze werd onzeker.

De beweegapp Fitavie gaf haar vertrouwen terug. “Ik doe nu drie keer per dag via de Fitavie app simpele oefeningen voor een betere balans. Dat kost me slechts zes minuten per oefening. Ik merk echt vooruitgang. Ik durf weer in de tuin te klussen en op mijn kleinkinderen te passen.”

Join2Move voor mensen met knie-/heupartrose

Join2Move: beter omgaan met artrose


Zorgt artrose voor een beperking in uw dagelijks leven? De beweegapp Join2Move ondersteunt u om zo actief mogelijk te blijven. Met speciale beweegoefeningen houdt u uw conditie op peil. U maakt ook uw spieren sterker, uw gewrichten soepeler en uw geest gezonder. Het programma duurt 12 weken. Maak nu kennis met de Join2Move.

"Mijn pijnen verminderen met de oefeningen"


Door een bromfietsongeluk is de linkerknie van René Roering (54) een zwakke plek. De familieman en vader van drie kinderen heeft artrose. De pijn is soms ondraaglijk. Operaties hebben geen zin meer.

“Het helpt als ik structureel mijn oefeningen doe. Ik merk dat ik dan minder pijn heb en flexibeler ben. Met Join2Move heb ik een beweegapp waarmee ik makkelijk thuis aan de slag kan.Profiteer van meer voordeel met een collectieve zorgverzekering


VGZ Collectief

Als chronisch zieke en oudere altijd welkom bij VGZ


Wilt u naast een korting op de beweegapp profiteren van andere collectieve voordelen bij VGZ? Ongeacht uw aandoening of leeftijd kunt u bij ons een collectieve zorgverzekering afsluiten via een aangesloten thuiszorg-, ouderen- of patiëntenorganisatie. U ontvangt een premiekorting, extra vergoedingen voor mantelzorg én een preventiebudget voor cursussen die u verder helpen.

Mantelzorg VGZ

Meer trainingen en cursussen vergoed


Bij VGZ ontvangt u vanuit de aanvullende verzekering een preventiebudget waarmee u cursussen en trainingen kunt volgen die u ondersteunen bij een gezonder leven. Denk aan cursussen en trainingen op het gebied van voeding, bewegen, mindfulness, slaap en valpreventie. Zo blijft u zo vitaal mogelijk, of u nu een dagje ouder wordt of leeft met een chronische aandoening.