VGZ Den Haagpakket: veelgestelde vragen

Het VGZ Den Haagpakket. Een zorgverzekering voor lagere inkomens. Het kan zijn dat je vragen hebt over dit pakket. Op deze pagina geven wij antwoorden op veelgestelde vragen.
VGZ_promo_Eigenrisico-veelgestelde vragen 400x220

Heb ik een eigen risico bij het Den Haagpakket?

Ja, iedereen met een zorgverzekering heeft te maken met een eigen risico. Dit is verplicht volgens de wet. De overheid bepaalt elk jaar de hoogte van het eigen risico. In 2024 bedraagt dit € 385 per jaar. Je kunt jouw eigen risico meeverzekeren in het uitgebreide Den Haagpakket. Jouw eigen risico is dan € 0 en je ontvangt dan geen onverwachte nota's.
VGZ_promo_contact-Gemeentepakket-Veelgestelde vragen

Hoe neem ik contact op met VGZ?

Heb je vragen over het VGZ Den Haagpakket? Bel naar het speciale telefoonnummer via  0800 - 401 01 05 (gratis) van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Vragen over vergoedingen

 • De eigen bijdrage krijg je vergoedt als je verzekerd bent via het uitgebreide Den Haagpakket. Heb je het Den Haagpakket Compact? Dan wordt de eigen bijdrage niet vergoed.

  Wil je zeker weten of wij de eigen bijdrage vergoeden? Klik dan hier
 • Ja, vanuit de basisverzekering heeft u recht op vergoeding in specifieke gevallen. Wat daar precies onder valt, kun je hier vinden. Daarnaast biedt het VGZ Den Haagpakket per kalenderjaar een budget voor tandheelkundige zorg. Dit geldt voor al onze aanvullende pakketten: VGZ Den Haagpakket Compact en  het uitgebreide VGZ Den Haagpakket met € 0 eigen risico. Bekijk de exacte bedragen in het vergoedingenoverzicht 2024.

  Wist je dat jouw kind gratis met jou mee kan naar de tandarts? Hoe dat zit lees je hier.

 • Het VGZ Den Haagpakket biedt veel extra vergoedingen voor bijvoorbeeld beweegzorg, mondzorg, alternatieve zorg en brillen en contactlenzen. En je kunt jouw eigen risico meeverzekeren met het uitgebreide VGZ  Den Haagpakket inclusief € 0 eigen risico. Wil je weten welke afspraken voor jou gelden? Bekijk dan de pagina over het VGZ Den Haagpakket.

  In het vergoedingenoverzicht 2024 van het VGZ Gemeentepakket staan alle vergoedingen op een rij.

   

 • Het Den Haagpakket Compact biedt ruime vergoedingen voor brillen en contactlenzen per 3 jaar. Het uitgebreidere Den Haagpakket  met € 0 eigen risico biedtn een ruimere vergoeding. De exacte vergoedingsbedragen vindt u hier.
 • Ja, wij vergoeden een kraampakket volledig. Wilt u weten wat er in het kraampakket zit en hoe u dit pakket kunt aanvragen? Kijk dan op deze pagina. Meer weten over de vergoedingen rondom bevalling en kraamzorg? Klik dan hier.
 • VGZ kent een voorkeursbeleid voor geneesmiddelen. Dit betekent dat we van veel medicijnen alleen de variant met de laagste prijs vergoeden. Je krijgt hetzelfde medicijn, maar in een ander doosje. Bovendien tellen deze medicijnen niet mee voor jouw eigen risico, dus je hebt er direct voordeel van. De terhandstellingskosten (kosten voor de dienstverlening van de apotheek) van het voorkeursmiddel vallen wel onder het eigen risico. Meer weten? Lees meer over voorkeursgeneesmiddelen.
Wat betaal ik zelf - Gemeentepakket - Veelgestelde vragen

Vragen over een onverwachte rekening

Je betaalt jouw premie elke maand. En toch heb je u een rekening gekregen?. Het kan zijn dat je bepaalde zorgkosten zelf moet betalen. Hoe zit dat? Dat leggen we graag aan u uit.
VGZ_promo_hulpmetbetalen-Gemeentepakket-Veelgestelde vragen 400x220

Vragen over hulp met betalen

Heb je onzekerheid in jouw financiële situatie? En heb je moeite met betalen? Erg vervelend voor jou. We helpen je graag om een passende oplossing te vinden.

Algemene vragen

 • De gemeente Den Haag  heeft met VGZ afspraken gemaakt over de premie en de vergoedingen. Een inwoner met een lager inkomen krijgt een gemeentelijke bijdrage. Ook is het eigen risico lager. Het eigen risico is € 0 euro per jaar i.p.v. € 385. Wil je weten welke afspraken voor jou gelden? Bekijk dan de pagina over het VGZ Den Haagpakket .
 • Stel ons je vraag via 0800 - 401 01 05 (gratis) van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en vanaf 12 november op zaterdag van 09.00 tot 13.00 uur.

  Tip! Houd je VGZ klantnummer bij de hand. Zo kunnen we je sneller helpen bij het afsluiten van een zorgverzekering. 

 • Tot 18 jaar
  Ja. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd.

  Vanaf 18 jaar
  Vanaf 18 jaar kun je jouw kind niet meeverzekeren. Jouw kind van 18 jaar of ouder mag wel zelf een Rotterdampakket aanvragen. Als jouw kind 18 jaar wordt en tot dat moment meeverzekerd was op jouw polis, krijgt jouw kind een eigen polis. Lees er alles over op onze pagina voor 18-jarigen.
 • Heb je weinig zorg nodig? Dan ben je goed verzekerd met het VGZ Den Haagpakket Compact. Heb je veel zorg nodig? En wil je ruime vergoedingen? En moet je je eigen risico meestal helemaal betalen? Dan is er het VGZ Den Haagpakket met € 0 eigen risico. Wil je weten welke afspraken voor jou gelden? Bekijk dan de pagina over het VGZ Den Haagpakket.

  Je ziet in het vergoedingenoverzicht 2024 per pakket wat jij vergoed krijgt.