Wijzigingen in jouw VGZ zorgverzekering 2024

Je VGZ zorgverzekering voor 2024 staat voor je klaar. Je kreeg de veranderingen al van ons in de bijlage van de mail over jouw nieuwe premie. Je kunt ze ook op deze pagina bekijken.

Zo vindt je alles makkelijk op 1 plek. Dit zijn dezelfde veranderingen als in de bijlage 'Wijzigingsoverzicht' bij jouw mail. Staat er geen verandering bij voor zorg die je nodig hebt? Dan blijft alles zoals je gewend bent.

Aanvullende veranderingen

Hieronder vind je een aantal aanvullende veranderingen voor 2024. Deze waren nog niet bekend bij het maken van de wijzigingsoverzichten.

 • In het wijzigingsoverzicht heb je kunnen lezen dat je met een speciaal beweegprogramma de kans om te vallen kunt verkleinen. Vanaf 2024 vergoeden wij 1 beweegprogramma per 12 maanden. Je hebt recht op dit programma als uit een valrisicobeoordeling (ook wel valanalyse genoemd) is gebleken dat je als gevolg van lichamelijke of psychische problemen begeleiding nodig heeft van een fysiotherapeut of oefentherapeut.

  Je leest hier meer over waar je terecht kan voor een valrisicobeoordeling. En van welk valpreventief beweegprogramma je in 2024 gebruik kunt maken.

 • Vanaf 2024 vergoeden wij zorg om kinderen te begeleiden naar een gezonder gewicht. Meerdere zorgverleners kunnen deze zorg geven. Bijvoorbeeld jouw huisarts samen met een diëtist. We noemen dat ketenzorg. Deze ketenzorg start met begeleiding door een centrale zorgverlener. Deze stelt onder meer een plan van aanpak op en zorgt voor de juiste ondersteuning en zorg voor het kind en het gezin. Onderdeel van de ketenzorg is een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). Dit is een programma over gezonde voeding en meer bewegen. Je kunt hier binnenkort meer lezen over de centrale zorgverlener en de gecombineerde leefstijlinterventie voor kinderen.
 • De tarieven voor het pgb (persoonsgebonden budget) verpleging en verzorging wijzigen niet. Hieronder vindt u de tarieven voor 2024:

  • Persoonlijke verzorging: € 39,63
  • Verpleging: € 59,08
  • Informele zorgverlener: € 24,12

Waarom verandert de zorgverzekering?

De regering bepaalt wat er in de basisverzekering zit. En de zorgverzekeraars wat er in de aanvullende verzekeringen zit. 

Samen met de regering bekijken we steeds hoe we de zorgverzekering goed en betaalbaar houden. En hoe iedereen er gebruik van kan maken, als het nodig is. Ook in de toekomst. Soms moeten we daarom iets veranderen. Er komen vergoedingen bij of er gaan vergoedingen af. Of we maken iets simpeler. Zoals een eenvoudiger vergoeding voor brillen of lenzen in de aanvullende verzekering. 

Ben je benieuwd naar de vergoedingen in 2024? Bekijk dan alle vergoedingen.

Natuurlijk kun je ook in 2024 op ons rekenen. Wij zetten ons in voor jouw zorg en gezondheid. Zo werken we samen aan een gezonder Nederland. Voor iedereen.

Voorwaarden

Alle veranderingen hebben wij ook in de nieuwe voorwaarden gezet. Onze voorwaarden vind je op onze website: