Wijzigingen in jouw VGZ zorgverzekering 2022

Je VGZ zorgverzekering voor 2022 staat voor je klaar. Je kreeg de veranderingen al van ons in de bijlage van de mail over jouw nieuwe premie. Je kunt ze ook op deze pagina bekijken.

Zo vind je alles makkelijk op 1 plek. Dit zijn dezelfde veranderingen als in de bijlage 'Wijzigingsoverzicht' bij de mail. Staat er geen verandering bij voor zorg die je nodig hebt? Dan blijft alles zoals je gewend bent.
 

Wat verandert er in de basis- en aanvullende verzekering?

We hebben verschillende verzekeringen bij VGZ. Wat er verandert, vind je hieronder bij de verzekering die je hebt.

Veranderingen VGZ verzekeringen

Veranderingen collectieve verzekeringen VGZ Werkt

Veranderingen collectieve verzekeringen VGZ Zorgt

Veranderingen VGZ Gemeentepakketten

Veranderingen VGZ voor Nidos & Jeugdzorg

Promovendum-verzekerden 

Promovendum student 

National Academic 

National Academic student 

Besured 

Uitgelichte veranderingen

Hieronder vind je een aantal uitgelichte veranderingen.

 • Declareer je een nota van een zorgverlener bij ons? Zorg dan dat deze informatie op de nota staat:

  • Datum
  • Notanummer 

  Meer weten? Bekijk alles over declareren

 • Krijg je CAR-T celtherapie? En hoef je niet meer in het ziekenhuis te blijven? Dan moet je binnen 1 uur in het ziekenhuis kunnen zijn.

  Woon je verder dan 1 uur rijden van het ziekenhuis? Dan vergoeden wij overnachtingen in de buurt van het ziekenhuis.

  Wij vergoeden in 2022 maximaal € 77,50 per dag. De vergoeding begint op de dag dat je het ziekenhuis verlaat. De vergoeding stopt 28 dagen nadat je de CAR-T cellen kreeg.
 • Maak je gebruik van geestelijke gezondheidszorg? Dan verandert er iets. Vanaf 2022 declareert de GGZ anders. Dit kan gevolgen hebben voor jouw eigen risico.

  De GGZ sluit op 31 december 2021 alle rekeningen af. Ook als jouw behandeling in 2022 verder gaat. Heb je jouw eigen risico van 2021 nog niet opgebruikt? Dan betaal je dat nog aan ons. In 2022 betaal je opnieuw eigen risico.

  Het kan dus zijn dat je 2 keer eigen risico betaalt, kort na elkaar. Wij begrijpen als dat niet altijd uitkomt. Je kunt bij ons jouw eigen risico voor 2022 in delen betalen. Bekijk hoe eigen risico gespreid betalen werkt.

  Nog niet alle besluiten zijn genomen over de GGZ in 2022. Zodra er meer bekend is, vind je dat hier.

Waarom verandert de zorgverzekering?

De regering bepaalt wat er in de basisverzekering zit. En de zorgverzekeraars wat er in de aanvullende verzekeringen zit. 

Samen met de regering bekijken we steeds hoe we de zorgverzekering goed en betaalbaar houden. En hoe iedereen er gebruik van kan maken, als het nodig is. Ook in de toekomst. Soms moeten we daarom iets veranderen. Er komen vergoedingen bij of er gaan vergoedingen af. Of we maken iets simpeler. Zoals een eenvoudiger vergoeding voor brillen of lenzen in de aanvullende verzekering. 

Ben je benieuwd naar de vergoedingen in 2022? Bekijk dan alle vergoedingen.

Natuurlijk kun je ook in 2022 op ons rekenen. Wij zetten ons in voor jouw zorg en gezondheid. Zo werken we samen aan een gezonder Nederland. Voor iedereen.

Wij sturen je de voorwaarden

Alle veranderingen hebben wij ook in de nieuwe voorwaarden gezet. Je ontvangt de voorwaarden voor 2022 binnenkort. Of bekijk de voorwaarden voor 2022 nu al.