ZorgkaartNederland

Deel en lees ervaringen met de zorg

Wat vindt u van uw zorgaanbieder? Bent u goed geholpen? Of zijn er nog verbeteringen mogelijk? Dit soort ervaringen met de zorg kunt u delen op ZorgkaartNederland. Hoe meer mensen een ervaring delen, hoe duidelijker het beeld van de zorg in Nederland wordt.

Deel uw ervaring met de zorg

ZorgkaartNederland

Wat is ZorgkaartNederland?

ZorgkaartNederland is een onafhankelijke website van Patiëntenfederatie Nederland. U leest hier de ervaring van andere patiënten met een zorgaanbieder. En u kunt u zelf uw zorgaanbieder waarderen. Op die manier bouwen we met elkaar een betrouwbare, onafhankelijke database van ervaringen met de zorg in Nederland.

Lees meer over ZorgkaartNederland

Hoe kan ik mijn ervaring delen?

Op ZorgkaartNederland gaat u naar ‘Schrijf een waardering’. Vervolgens zoekt u uw zorgaanbieder (bijvoorbeeld een huisarts, tandarts of chirurg) of uw zorginstelling (bijvoorbeeld een huisartsenpraktijk, ziekenhuis of kliniek). Daarna geeft u een rapportcijfer en kunt u uw ervaringen beschrijven.

Wat te doen als u zorg nodig hebt?

Op ZorgkaartNederland staan bijna alle zorgaanbieders in Nederland. Maar u krijgt niet bij al deze zorgaanbieders dezelfde vergoeding. Zeker weten dat u uw zorg vergoed krijgt? Volg dan de volgende stappen:

  1. Check wat u vergoed krijgt.
  2. Bekijk in de Zorgzoeker welke zorgaanbieders bij u in de buurt een contract met ons hebben. En kies uw zorgaanbieder.
  3. Lees op ZorgkaartNederland wat anderen van deze zorgaanbieder vinden.
  4. Toch liever een ander zorgaanbieder? Kijk dan opnieuw in de Zorgzoeker of deze zorgaanbieder een contract met ons heeft.

Komt u er niet uit? Of wilt u liever persoonlijk advies? Neem dan contact op onze zorgadviseurs. Zij helpen u graag!

Wat kunnen wij voor u doen?

Team Zorgadvies

Met hart voor zinnige zorg