Inzicht in ziekenhuiszorg

Wat betaalt u en waar kunt u terecht?

Als u voor een behandeling naar een ziekenhuis moet, is het fijn om te weten waar u aan toe bent. Wat betaalt u voor uw behandeling? Wat is voor u het beste ziekenhuis? En waar kunt u het snelste terecht? Wij helpen u graag deze vragen te beantwoorden.

Wat betaal ik voor een behandeling in het ziekenhuis?

Ziekenhuiszorg valt onder uw eigen risico. Wat u exact betaalt, is afhankelijk van de hoogte van uw eigen risico en hoeveel u hiervan al verbruikt hebt. Hieronder vindt u de tarieven van behandelingen tot € 885 (het maximale eigen risico). Wat er na aftrek van uw eigen risico nog over is, krijgt u van ons vergoed.

Zoek het tarief voor uw behandeling

Hoe weet ik of dit een goed ziekenhuis is?

De prijs van een behandeling zegt niet alles. Het is ook belangrijk om inzicht te hebben in de kwaliteit die het ziekenhuis levert.

Op ZorgkaartNederland ziet u hoe andere patiënten de zorg hebben ervaren. Zo kunt u zelf de beste keuze maken voor een zorgaanbieder die bij u past.

Ga direct naar ZorgkaartNederland

Waar kan ik het snelst terecht?

In Vergelijk en Kies ziet u alle ziekenhuizen waarmee wij een contract hebben. Bij deze ziekenhuizen krijgt u de hoogste vergoeding.

Wilt u weten waar u het snelste terechtkunt? Neem dan contact op met onze zorgadviseurs. Zij helpen u graag met persoonlijk advies. Ook kunnen zij u precies vertellen wat u voor een behandeling zelf betaalt en wat u van ons vergoed krijgt.

Onze zorgadviseurs helpen u graag! Bel: 088 - 131 16 11.

Lees meer over zorgadvies

Tarievenzoeker

Hieronder vindt u de tarieven van 2017 voor behandelingen tot € 885 (het maximale eigen risico). U kunt zoeken op ziekenhuis, declaratiecode of behandeling.

Deze tarieven geven een indicatie voor de tarieven van 2018. Zodra er nieuwe tarieven bekend zijn, voegen wij deze toe.

Loading...

 
Veelgestelde vragen

Wat u zelf betaalt, is afhankelijk van de hoogte van uw eigen risico en van hoeveel eigen risico u dit jaar nog over hebt. In Mijn VGZ ziet u eenvoudig hoeveel dit is.

Hieronder ziet u twee voorbeelden:

  • Stel uw behandeling kost € 553. In Mijn VGZ ziet u dat u nog € 372 eigen risico open hebt staan. Dan betaalt u dus zelf € 372. De overige € 181 vergoeden wij. Voor andere behandelingen in hetzelfde jaar betaalt u geen eigen risico meer.
  • Stel uw behandeling kost € 150. In Mijn VGZ ziet u dat u nog € 372 eigen risico open hebt staan. U betaalt dan het hele bedrag van € 150 zelf en houdt nog € 222 eigen risico over.

In de tarievenzoeker ziet u de kosten voor een bepaalde behandeling. Kosten voor bijvoorbeeld vervolgonderzoek of complicaties zijn hier niet in opgenomen. Hoeveel u hiervoor zelf betaalt, is ook weer afhankelijk van hoeveel eigen risico u nog open hebt staan.

In de tarievenzoeker vindt u behandelingen tot € 885 (het maximale eigen risico). Staat uw behandeling er niet bij? Dan ligt het tarief hoger dan € 885. In dat geval betaalt u het volledige eigen risico dat u nog open hebt staan (maximaal € 885). De rest van de kosten vergoeden wij.

Kiest u voor een niet-gecontracteerde zorgaanbieder? Dan betaalt u, naast uw eigen risico, vaak een deel van de kosten voor de behandeling zelf. Hoe hoog dit bedrag is, hangt van uw basisverzekering. En de zorgaanbieder die u kiest. Onze zorgadviseurs kunnen u hier meer over vertellen.

In Vergelijk en Kies vindt u trouwens alle zorgaanbieders met contract. Bij deze zorgaanbieders krijgt u maximaal 100% vergoed.

Met hart voor zinnige zorg