Inzicht in uw ziekenhuiszorg: kwaliteit, tarieven en advies

Als u voor een behandeling naar een ziekenhuis moet, is het fijn om te weten waar u aan toe bent. Hoe hebben andere patiënten de zorg ervaren? Wat kost uw behandeling? En waar kunt u terecht? Wij helpen u graag deze vragen te beantwoorden. Zo kunt u kiezen voor de zorg die het beste bij u past.

 

Wat kost een behandeling in het ziekenhuis?

Omdat VGZ het belangrijk vindt dat u vooraf weet waar u aan toe bent, zetten we de tarieven van ziekenhuisbehandelingen tot € 885 (het maximale eigen risico) op een rijtje.

Via onderstaand zoekprogramma kunt u zien wat de kosten zijn voor een specifieke behandeling binnen uw ziekenhuis. Wat u exact betaalt, is afhankelijk van de hoogte van uw vrijwillig eigen risico en hoeveel eigen risico u al gebruikt hebt.

Zoek het tarief voor uw behandeling

Hoe weet ik of dit een goed ziekenhuis is?

De prijs van een behandeling zegt niet alles. Het is ook belangrijk om inzicht te hebben in de kwaliteit die het ziekenhuis levert. Op ZorgkaartNederland vindt u onafhankelijke informatie.

Hier kunnen patiënten een waardering van een ziekenhuis achterlaten. U ziet de waardering van andere patiënten voor uw ziekenhuis of arts. Inmiddels staan er al ruim 371.000 ervaringen online. Dat helpt u het ziekenhuis te kiezen dat het beste bij u past.

Ga direct naar ZorgkaartNederland

Hoeveel eigen risico betaal ik? Waar kan ik het snelst terecht?

Onze zorgadviseurs kunnen u precies vertellen wat de kosten voor een bepaalde behandeling zijn. En wat u daarvan zelf betaalt.

Bovendien denken ze met u mee en helpen ze u graag met persoonlijk advies. Bijvoorbeeld waar u het snelste terechtkunt of bij het aanvragen van een second opinion.

Onze zorgadviseurs helpen u graag! Bel: 088 - 131 16 11.

Lees meer over zorgadvies

Tarievenzoeker

In de onderstaande tool vindt u de tarieven van behandelingen tot € 885 (het maximale eigen risico). U kunt zoeken op ziekenhuis, declaratiecode of behandeling. Hier vindt u de tarieven van 2016. Deze tarieven geven een indicatie voor de tarieven van 2017. De tarieven van 2017 zijn dit voorjaar beschikbaar. 

Loading...

 
Veelgestelde vragen

Wanneer u weet wat uw behandeling kost, kunt u berekenen wat u zelf moet betalen. Dit is afhankelijk van de hoogte van uw eigen risico en van hoeveel eigen risico u dit jaar al gebruikt heeft. In Mijn VGZ kunt u eenvoudig zien hoeveel eigen risico u verbruikt hebt.

Hieronder ziet u twee voorbeelden:

  • Stel uw behandeling kost € 553. In Mijn VGZ ziet u dat u nog € 372 eigen risico open hebt staan. Dan betaalt u dus zelf € 372. De overige € 181 wordt vergoed door VGZ.
  • Stel uw behandeling kost € 150. In Mijn VGZ ziet u dat u nog € 372 eigen risico open hebt staan. U betaalt dan het hele bedrag van € 150 zelf en houdt nog € 222 eigen risico over.

     

U weet wat u voor uw behandeling moet betalen. Maar er kunnen natuurlijk nog kosten bijkomen. Bijvoorbeeld als u vervolgonderzoek nodig hebt of als er complicaties optreden. Deze tarieven geven u dus een indicatie van de kosten die u minimaal kunt verwachten.

In de tarievenzoeker vindt u de behandelingen tot € 885 (het maximale eigen risico). Wanneer uw behandeling er niet bij staat, ligt het tarief hoger dan € 885. In dat geval betaalt u dus het volledige eigen risico dat u nog open hebt staan (max. € 885). De rest van de kosten betaalt VGZ voor u.

Wij vinden het belangrijk dat u goed en onafhankelijk advies krijgt rondom de kwaliteit van ziekenhuizen. ZorgkaartNederland werkt aan openheid in de zorg en is een onafhankelijke website van Patiëntenfederatie Nederland. Inmiddels zijn er al ruim 371.000 reviews te vinden, toch is de lijst nog niet uitputtend. Daarom vragen we u om vooral ook uw ervaringen te laten weten. Immers, hoe meer ervaringen, hoe betrouwbaarder. Zo bouwen we samen met iedereen in Nederland aan een mooi platform met onafhankelijke reviews.

Gaat u naar een niet-gecontracteerde zorgaanbieder? Dan betaalt u mogelijk meer. VGZ vergoedt 100% voor behandelingen bij een gecontracteerde zorgaanbieder. In Vergelijk en Kies kunt u zien of een ziekenhuis voor uw behandeling een contract heeft afgesloten. Kiest u voor een niet-gecontracteerde zorgaanbieder? Dan betaalt u, bovenop uw eigen risico, extra kosten. De kosten hiervan zijn afhankelijk van uw gekozen basisverzekering.

Voor goede zorg zorg je samen