Second opinion

Als u de mening van een tweede medisch specialist wilt

U hebt altijd recht op een second opinion. Twijfelt u aan de diagnose of de behandeling van uw behandelend arts? Dan kunt u altijd de mening van een tweede arts vragen. Hij beoordeelt uw diagnose of behandeling opnieuw. Zo hebt u meer zekerheid.

Second opinion

Hoe vraag ik een second opinion aan?

  1. Bespreek met uw behandelend (huis)arts dat u een second opinion wilt aanvragen. Uw behandelend (huis)arts moet u hiervoor een nieuwe verwijzing geven.

  2. Neem contact op met onze zorgadviseurs. Zij helpen u bij het regelen van een second opinion en geven advies bij welk ziekenhuis of medisch specialist u het best terechtkunt. U kunt dit ook in overleg met uw huidige behandelaar bepalen.
  1. U maakt met de verwijzing een afspraak voor een second opinion.

  2. Met het advies van de tweede medisch specialist gaat u terug naar uw huidige behandelaar. Samen bespreekt u het advies. Uw huidige behandelaar bepaalt of hij het advies overneemt of niet. Komt u er samen niet uit? Neem dan contact op met onze zorgadviseurs.

 

 

Uw vergoeding voor second opinion

U krijgt één second opinion per kalenderjaar vergoed als deze plaatsvindt bij een ziekenhuis waarmee wij een contract hebben. Controleer dit in Vergelijk en Kies of vraag dit na bij de zorgadviseur. Omdat de vergoeding uit de basisverzekering komt, verrekenen we de kosten eerst met uw eigen risico.

Gaat u naar een ziekenhuis dat niet in Vergelijk en Kies staat? Houd er dan rekening mee dat u naast het eigen risico een deel van de kosten zelf betaalt.

Second opinion aanvragen

Wij helpen u graag!

Vraag second opinion aan

 Of bel 088 - 131 16 11
Werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur

Wat kunnen onze zorgadviseurs voor u doen?

Wachtlijstbemiddeling

Wachtlijstbemiddeling

Hebt u een lange wachttijd voor uw behandeling? Wij zoeken een sneller alternatief, zodat u eerder geholpen wordt. 

Mantelzorg

De mantelzorger-test

Veel mensen weten niet dat ze mantelzorger zijn. Bij VGZ krijgt u ruime vergoedingen voor mantelzorg. Bent u mantelzorger?

Test of u mantelzorger bent

Vergelijk en Kies

Een zorgaanbieder vinden

Via Vergelijk en Kies kunt u gemakkelijk online een zorgaanbieder in uw woonplaats vinden.

Met hart voor zinnige zorg