Mantelzorg

Als mantelzorger heeft u de mooie taak op u genomen om te zorgen voor een familielid of vriend. Soms kan het ook even te veel zijn. Gelukkig staat u er niet alleen voor. VGZ helpt u graag. Zodat u goed voor uw naaste kunt zorgen, maar ook voor uzelf.

Waar kunnen we u mee helpen?

Vergoeding mantelzorg

Heeft u een aanvullende verzekering? Dan krijgt u bij ons meestal een vergoeding voor hulp bij mantelzorg.

Hulp en advies aanvragen

In sommige situaties is het fijn om extra hulp te krijgen. Daarom werken wij met professionele zorgadviseurs die u om hulp en advies kunt vragen.

Nuttige informatie voor mantelzorg en zelfzorg

Op de website van Samen Beter Thuis vindt u informatie en tips over verschillende onderwerpen waar u mogelijk mee te maken krijgt. 

Gratis online workshop voor mantelzorgers

Het is fijn om te kunnen zorgen voor een ander. Maar de druk op mantelzorgers is hoog. Voorkom overbelasting met de gratis online workshop Balans bij mantelzorgen.

Mantelzorg bij dementie

De zorg voor iemand met dementie kan zwaar zijn. We helpen u bij het vinden van goede informatie. En ondersteuning als dat nodig is.

Ervaringsverhaal: Hoe Yvette zich weer oplaadt met vervangende mantelzorg

Nederland telt 4 miljoen mantelzorgers. Eén op de zeven mantelzorgers ervaart hun zorgtaak als ‘zwaar tot heel zwaar’. Yvette Dekker bijvoorbeeld. De Amsterdamse zangdocente zorgt intensief en met veel liefde voor haar moeder (96), die blind is én in een rolstoel zit. “Vervangende mantelzorg is voor mij van levensbelang. Zonder die ondersteuning heb ik gewoon geen eigen leven meer.”