Hulp bij het zoeken naar intensieve zorg

Bel de zorgadviseur

Heeft u of een naaste familielid dagelijks intensieve zorg nodig? En gaat het om zorg die blijvend nodig is? Onze adviseurs staan voor u klaar om te helpen via 088-131 16 60 op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur. Of maak een terugbelafspraak.

Vind passende zorg

Kunt u niet meer alleen thuis zijn of heeft u hulp nodig bij uw dagelijkse verzorging? Of heeft u te maken met bijvoorbeeld dementie of de ziekte van Parkinson? Waar kan, helpt misschien uw familie een handje mee. Maar dat is lastig als de zorg steeds intensiever wordt. Welke hulp is er dan mogelijk? En waar kunt u die vinden? De adviseur van VGZ helpt u de weg naar de juiste zorg te vinden. Samen kijken we welke zorg u nodig heeft, passend bij uw situatie. Zo staat u er niet alleen voor.

Dit doet de adviseur

  • Uitleggen wat u kunt verwachten en welke keuzes er zijn
  • Samen met u bekijken welke zorg het beste past: zorg thuis of zorg in een instelling
  • Helpen bij het kiezen en regelen van een zorgverlener
  • Adviseren bij de aanvraag van de zorg. En zorgen voor een overzicht met daarin de informatie die u nodig heeft voor de aanvraag

“Getouwtrek met instanties is vervelend als je voor een ernstig ziek kind moet zorgen”

"Ik wil geen bergen papierwerk, maar gewoon voor mijn zieke vrouw zorgen"

Liever zelf online uw zorg
regelen?

Maak dan gebruik van de Zorgnavigatie. Geef aan wat uw wensen zijn. Ontvang advies welke zorg past bij uw wensen. En hoe u deze zorg regelt.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief thuiszorg!

Zo blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen voor zorg thuis of in een instelling. En leest u over nieuwe mogelijkheden.

Verschillende soorten zorg 

Zorg vanuit de zorgverzekering 

Heeft u verpleging of verzorging aan huis nodig? Dit wordt vergoed vanuit de basisverzekering. U betaalt hiervoor geen eigen risico. Denk bijvoorbeeld aan hulp bij het douchen of aankleden, het aanleggen van een katheter of verzorging van een wond. 

Zorg vanuit de overheid

Bij langdurige, intensieve zorg (Wlz) gaat het om zorg voor mensen die blijvend 24 uur per dag zorg of toezicht nodig hebben. Bijvoorbeeld:

  • Ouderen met ernstige dementie
  • Mensen met een ernstige verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke beperking
  • Mensen met een psychische stoornis

Zorg vanuit de gemeente

Het gaat hierbij bijvoorbeeld om:

  • Begeleiding en dagbesteding
  • Huishoudelijke hulp en aanpassing aan de woning
  • Ondersteuning om de mantelzorger tijdelijk te ontlasten

Elke gemeente bepaalt zelf hoe ze deze ondersteuning regelt. Wilt u meer weten over de Wmo? Informeer dan bij uw gemeente.