Zinnige zorggenoten Luchtbrug

Steeds meer mensen maken gebruik van zinnige zorg. Initiatieven die de zorg beter en simpeler maken voor de patiĆ«nt. VGZ brengt deze mensen in contact om ervaringen te delen. En zo worden ze Zinnige Zorggenoten.

Gezien bij Kek Mama

"We zitten in precies dezelfde situatie, heel fijn om onze ervaringen te delen."

April (5) en Evelien (12) hebben allebei astma. Evelien gebruikt al een tijdje de app Astmaatje. Dit is onderdeel van het online astmaprogramma Luchtbrug. Evelien ging samen met haar moeder Judith bij April en haar moeder Renate op bezoek. Renate: 'De diagnose en het gebruik van de juiste medicijnen was een ware zoektocht.' Judith: 'Ja, dat herken ik. Wij gebruiken de app Astmaatje, hierin houd je heel eenvoudig een logboek bij. We vullen regelmatig samen de astmacontrolelijst in, waaruit de arts kan afleiden hoe het met Evelien gaat. En hebben we alleen contact met de arts als het echt nodig is.' Bekijk hiernaast de video over deze ontmoeting. 

Lees het verhaal van Evelien op kekmama.nl
Heeft je kind astma? Dan wil je dit lezen.

afbeelding zinnige zorggenoten diabetes type 2

Keer Diabetes2 Om

Binnen 6 weken was Inge van haar diabetes type 2 medicijnen af. Hoe? Door haar levensstijl te veranderen. Samen met Libelle.nl en Irma Knol vertellen we haar verhaal.

afbeelding zorgadviseur

Zinnig(e zorg) voor u?

Wilt u weten hoe en of u gebruik kunt maken van zinnige zorg? Neem contact op met onze zorgadviseurs. Zij helpen u graag en geven een persoonlijk en vrijblijvend advies.

afbeelding van een kind die gebruik maakt van de luchtbrug

Zinnige zorg

Steeds meer zorgverleners maken de zorg beter en simpeler. Er zijn al veel initiatieven om de zorg zinniger te maken. Ontdek wat zinnige zorg voor u kan betekenen.