Zinnige Zorg Award Vivent

Zelfredzaamheidskoffer verkort de duur van wijkverpleging

Er bestaan verschillende hulpmiddelen die het leven van cliënten makkelijker maakt. En waardoor de wijkverpleegkundige minder vaak langs hoeft te komen. Helaas wordt hier nog maar weinig gebruik van gemaakt omdat wijkverpleging en de cliënt vaak niet bekend zijn met de mogelijkheden. Zo blijft de patiënt langer dan nodig afhankelijk van verzorging.

Cliënten eerder zelfstandig dankzij praktische hulpmiddelen

Vivent bedacht een zelfredzaamheidskoffer die de zorgverlener bij een bezoek aan een cliënt kan inzetten. De wijkverpleegkundige bekijkt per cliënt welk moment en welke hulpmiddelen geschikt zijn, afhankelijk van de zorgsituatie. Cliënten maken direct kennis met de handige hulpmiddelen en zien het in de praktijk. Bovendien leren zij van een vertrouwd persoon ermee omgaan. Uit resultaten blijkt dat de cliënten door de zelfredzaamheidskoffer eerder zelfstandig zijn en hulp van de wijkverpleging minder lang nodig is. Cliënten vinden het zelf prettig dat ze minder afhankelijk zijn van de zorgverlener. 


X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord