Zinnige Zorg Award Vincent van Gogh

Beeldbellen helpt een cliënt tijdens behandeling van een angst- of dwangstoornis

Het Centrum voor Angst en Dwang van Vincent van Gogh behandelt cliënten met ernstige angst- of dwangproblemen. Cliënten worden bijna altijd opgenomen voor een intensieve en op maat gemaakte behandeling. Normaal duren deze opnames minimaal 16 weken. Bij Vincent van Gogh gaat 66% van de cliënten al na 8 weken naar huis om vanuit daar de behandeling voort te zetten.

Kortere opnameduur én betere nazorg

Dat cliënten eerder naar huis kunnen komt doordat beeldbellen een groot onderdeel is van de behandeling. Niet alleen therapiesessies in groepsvorm worden gevolgd via beeldbellen. Ook het oefenen met moeilijke situaties gebeurt door beeldbellen veel vaker, waardoor de cliënt eerder resultaat merkt. De cliënt gaat een confrontatie met de angst of dwangstoornis aan in de eigen omgeving en tijdens het dagelijks leven, terwijl de therapeut virtueel erbij is. Niet fysiek aanwezig maar toch dichtbij de cliënt, waardoor feedback of een complimentje direct gegeven kan worden. De opnameduur is door het beeldbellen veel korter en bovendien krijgt de cliënt betere nazorg.


X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord