Vorige Zinnige Zorg Award winnaars

Ervaren artsen op de spoedeisende hulp of een leefstijlprogramma voor mensen met diabetes 2 om gebruik van medicijnen te verminderen. Het zijn voorbeelden van zinnige zorg. Zorg die beter is voor de patiƫnt en de zorg op termijn ook betaalbaar houdt. Ieder jaar wordt er een selectie gemaakt van de beste zinnige zorginitiatieven die maken kans op de Zinnige Zorg Award. Bekijk hieronder de voorgaande winnaars.

Winnaar VGZ Zinnige Zorg Award 2018

VerpleegThuis


Mensen met een intensieve zorgvraag verhuizen vaak naar een verpleeghuis. Zorgverlener Vierstroom heeft het initiatief VerpleegThuis ontwikkeld. VerpleegThuis biedt intensieve zorg in de thuissituatie. VerpleegThuis geeft alle zorg die u in een verpleeghuis zou krijgen, bij u thuis. Zo verhuist u niet naar een verpleeghuis. Dat is wel zo prettig.

Winnaar VGZ Zinnige Zorg Award 2017

Breast Clinic


Als u via de huisarts wordt doorverwezen voor borstonderzoek, dan brengt dat veel onzekerheid met zich mee. In zo'n situatie is het prettig als u in het ziekenhuis snel duidelijkheid krijgt. In het ziekenhuis wordt er eerst een scan gemaakt door de radioloog. Daarvan is de uitslag binnen 1 dag bekend. Doordat de radioloog en chirurg beter samenwerken, hoeft u alleen maar naar de chirurg toe als dat nodig is.

Winnaar VGZ Zinnige Zorg Award 2016

Keer Diabetes2 om


Keer Diabetes2 Om is een programma voor mensen met diabetes type 2 die medicatie gebruiken. Onder begeleiding van een gespecialiseerd team werkt men in zes maanden aan een nieuwe gezonde leefstijl. Leefstijl als medicijn. De gezondheidsstatus van deelnemers wordt voor, tijdens en na de behandeling verzameld en gerapporteerd. Het merendeel van de deelnemers weet zijn diabetes type 2 om te keren, gebruikt minder medicatie en heeft gezondere bloedsuikerwaarden na Keer Diabetes2 Om.

Bekijk alle genomineerden en stem

De initiatieven hebben vooruitstrevende ideeën die de patiënt centraal zetten. Met minder kosten en meer aandacht voor de patiënt, maken zij de zorg vaak eenvoudiger en slimmer maken met meer aandacht voor de patiënt.

Over deze wedstrijd

Tot 2 juni kunt u stemmen. Op 4 juni vindt de prijsuitreiking plaats.Betere zorg voor u. Dat is zinnige zorg

Steeds meer zorgverleners maken de zorg beter en simpeler. En dat ondersteunen wij van harte.
X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord