Winnaar Zinnige Zorg Award 2019

Met de Zinnige Zorg Award nomineren we initiatieven die de zorg in Nederland beter en simpeler maken. Op 4 juni 2019 koos een vakjury uit de 5 publiekswinnaars de gouden, zilveren en bronzen Zinnige Zorg Award 2019.

Catharina Ziekenhuis wint de gouden Zinnige Zorg Award 2019!

Bijna 9 op de 10 patiënten die met een stoma naar huis gaan, hebben tot wel 4 maanden thuiszorg nodig. Maar als patiënten in het ziekenhuis direct getraind worden in het gebruik en de verzorging van hun eigen stoma, kunnen zij in veel gevallen zonder thuiszorg naar huis. Bij het Catharina ziekenhuis zijn de cijfers inmiddels omgedraaid. Nu gaan 9 van de 10 patiënten met een stoma, naar huis zónder dat thuiszorg nodig is. En dat op een veilige manier en vol zelfvertrouwen.

Een mooie 2e plek voor: Albert Schweitzer Ziekenhuis

Met hun initiatief ‘Zorg aan huis voor patiënt met kanker’ haalde het Albert Schweitzer Ziekenhuis de zilveren Zinnige Zorg Award binnen. Daarbij hoort een geldbedrag van 5.000 euro en begeleiding van VGZ bij het breder trekken van hun initiatief.

De bronzen Zinnige Zorg Award gaat naar Radboudumc

Dankzij het initiatief ‘Geen algehele narcose meer nodig voor angstige patiënten' wint Radboudumc de bronzen Zinnige Zorg Award. Naast begeleiding van VGZ bij de uitbreiding van hun initiatief ontvangen zij ook nog een geldprijs van 2.500 euro.

Dit waren de genomineerden van 2019:

  • 'Thuiszorg niet nodig voor stoma' van het Catharina Ziekenhuis
  • 'Behandeling met beeldbellen helpt cliënt' van het Vincent van Gogh
  • 'Zelfredzaamheidskoffer voor wijkverpleging' van Vivent
  • 'Zorg aan huis voor patiënt met kanker' van het Albert Schweitzer Ziekenhuis
  • 'Geen algehele narcose meer nodig voor angstige patiënten' van het Radboudumc
  • 'Minder complicaties na darmoperatie' van Máxima Medisch Centrum
  • 'Kindvriendelijk gips bij gebroken pols' van Bernhoven
  • 'Mantelzorgers ontlast door logeerhuis' van WarmThuis
  • 'Telefonisch consult met ziekenhuis helpt huisarts' van Rivas Zorggroep

Over de Zinnige Zorg Award

Met de Zinnige Zorg Award nomineren we initiatieven die de zorg in Nederland beter en slimmer maken. De genomineerden maken kans op een gouden, zilveren en bronzen Zinnige Zorg Award.

De zorg kan eenvoudiger, logischer, slimmer en met meer aandacht voor de patiënt. VGZ zoekt samen met zorgaanbieders naar ideeën die dat mogelijk maken.

Vorige winnaars

Bekijk wie de winnaar is van de Zinnige Zorg Award 2019 en de voorgaande winnaars.


Betere zorg voor jou. Dat is zinnige zorg

Steeds meer zorgverleners maken de zorg beter en simpeler. VGZ stimuleert andere zorginstellingen om deze slimme oplossingen over te nemen. Zodat we samen de zorg vooruitbrengen.