Zinnige Zorg Award: stem voor toekomstbestendige zorg!

Het kan in de zorg eenvoudiger,
logischer, slimmer

en met meer aandacht voor de patiënt

Over de Zinnige Zorg Award

Het kan in de zorg eenvoudiger, logischer, slimmer en met meer aandacht voor de patiënt. VGZ zoekt samen met zorgverleners naar ideeën die dat mogelijk maken. Inmiddels zijn er ruim 200 goede voorbeelden van slimme zorg. Uit al die ideeën kiezen we elk jaar meerdere initiatieven die kans maken op een gouden, zilveren of bronzen Zinnige Zorg Award.

Het publiek kiest de 5 finalisten

Het Nederlandse publiek bepaalt wie de finalisten worden. Na de stemperiode van 10 t/m 30 mei, maken we de 5 zinnige zorg initiatieven met de meeste stemmen bekend tijdens een digitale finale-avond op 1 juni voor de genomineerden. Een deskundige jury, die de zorg, patiënten en VGZ vertegenwoordigt, beoordeelt de 5 initiatieven en kiest de uiteindelijke winnaar. 

Prijzengeld voor zorgvernieuwing

Dit jaar zijn er 14 genomineerden die kans maken op 3 prijzen: 10.000 euro voor de winnaar (gouden award), 5.000 euro voor nummer 2 (zilveren award) en 2.500 euro voor de 3e plaats (bronzen award). De winnaars besteden hun prijs aan het verder brengen van de zorgvernieuwing.

> Bekijk de 14 genomineerden

Zinnige Zorg Award 2021

Zinnige Zorg Award 2021

Dit jaar zijn er 14 slimme oplossingen genomineerd voor de Zinnige Zorg Award. Met jullie stemmen is er een top 5 ontstaan waaruit een deskundige jury de winnaar koos.

Betere zorg voor jou tegen lagere kosten. Dat is zinnige zorg.

Dat is zinnige zorg

Betere zorg voor jou tegen lagere kosten. Samen met zorgverleners zetten we ons daarvoor in. Zodat goede zorg ook in de toekomst voor iedereen toegankelijk en betaalbaar is.

Neem contact op met een zorgadviseur
Onze zorgadviseurs staan voor je klaar  
Wil je weten hoe en of je zelf gebruik kunt maken van slimme oplossingen in de zorg? Onze zorgadviseurs kijken graag welke zorg het beste bij jou past.